Mój zielony raj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony raj

Post »

Małgosiu, ciągle czymś zachwycasz, piękne ciemierniki upolowałaś :) Już sobie wyobrażam, jak Ci serducho mocniej zabiło na ich widok, a po kupieniu taka błoga radość spływa na człowieka, ja przynajmniej tak mam :D
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Izo-cieszą wszystkie kwiatki , ale na niektóre czeka się szczególnie.Ja zawsze czekam tak na siewki ciemierników. :D :D
Kasiu -były w sklepie ogrodniczym -bardzo się ucieszyłam :D
Ewuniu -Ewastyl- były w RO , najbardziej cieszy mnie kupowanie tego co widzę :wink:
Ewuniu-Ewkapaw-było ich sporo ,ludzie kupowali bratki :;230
Gosiu-jak pozwolisz mu się rozsiać to za kilka lat będziesz miała całe poletko ciemierników :D
Marto-bardzo trafnie to ujęłaś,tak właśnie mam, gdy uda mi się kupić coś wymarzonego :D

Tak zakwitła moja siewka -samosiejka :D :D Obrazek[/URL]
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Małgosiu byłam dzisiaj rano i kupiłam ...nawet jeszcze troszkę ich zostało wybór był dość spory ...i bardzo wielkie , tak więc bardzo się cieszę . Fajnie wychodzą Ci zdjęcia ciemierników ...ja mam ze swoimi problem ...a to nie w tą stronę odwrócony albo wszystkie łebki w dół ...ale popróbuje ... :lol:
Miłego wieczorku ... :wit :wit
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

też najbardziej lubię kupować to co widzę :wit a ten sklep z tymi cudami to jakiś firmowy czy okoliczny ogrodnik?
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

No proszę no to chyba podjadę do tego Rajskiego może i dla mnie coś zostanie :heja mam ciemierniki ale jeszcze bardzo maleńkie i nie rozwinięte,ale one na pewno nie będą pełne. Przestań kusić Małgosiu ;:224 Jestem ciekawa co masz jeszcze w zanadrzu ;:224
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Małgosiu ja chyba dobrze nie patrzyłam ,bo masz takie rózne kolory ,albo donoszą co jakis czas.Moze się tam rozłożę z namiotem,bo dostanę nerwicy :roll:
Śliczne te ciemierniki i niech Ci zdrowo rosną czego i sobie życzę :wink:
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja przede wszystkim czekam na kwiatki, ale jak się coś rozsieje to będę skakała pod sufit.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Ciemierniki cudne.
ja mam tylko jednego - blady z centkami. Ale rozsiewa się za to bardzo. Teraz czekam na przesyłkę od Grażynki - Ismeny. Może trafi mi się jakiś ciemny. Wtedy siewki mogą być ciekawe.
Pozdrawiam i życzę ;:3
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Zrobiło się troszkę chłodniej i roslinki zwolniły tempo ,ale może dzięki temu kwiatki będą cieszyć nasze oczy dłużej ;:138

Ewuniu też mam kłopot z ciemiernikami przy fotografowaniu .Gdy chcę pokazac poj. kwiatuszek muszę go podeprzeć widełkami z gałązki :D
Izuniu-jest to całkiem spore centrum ogrodnicze z bogatym asortymentem :D więcej-patrz w google
Marzenko-to dopiero nieśmiały początek :wink:
Aniu-na pewno niejedną ciekawostkę upolujesz jeszcze w tym sezonie :shock:
Gosiu-siewki zawsze bardzo cieszą :tan
Dorotko-już same siewki od Ismenki mogą byc piękne,a co dopiero krzyżówki z Twoim , ;:138

Ostatnio rozwinęły się

1.Scilla bifolia Rosea - cebulica dwulistna -------------------------------- 2.Corydalis solida-kokorycz
Obrazek Obrazek
3.Tulipanek przed rozkwitnięciem ---------------------------------------- 4.Pulmonaria -miodunka
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeszcze trochę kwitnących

1.Muscari-szafirek----------------------------------------------------- 2.Puschkinia scilloides

Obrazek Obrazek

3.Daphne mezereum -wawrzynek wilczełyko -------------------------- 4.Jasminum nudiflorum -jaśmin nagokwiatowy

Obrazek Obrazek

5.Cornus mas - dereń jadalny----------------------------------------- 5.Aukuba japońska po zimie w dobrej formie

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19

Post »

Witaj Małgosiu,
Kokorycz i miodunka juz trafiają na listę moich przyszłych zakupów :lol: Musiałam ją zrobić w komputerze, bo jest tak długa, że kartek chyba by mi zabrakło.

Jesienią zakupione małe ciemierniki od Ismeny zaczynają pokazywać kwiatuszki.Mam już białego a następny szykuje się w ciemno czerwonym kolorze. Ciekawe czy i moje będą się rozsiewały. Ciemierniki to debiutantki w moim ogrodzie.
Twoje są piękne. Jaśmin żółty już kwitnie ??
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
evastyl
1000p
1000p
Od: 13 sie 2009, o 18:06

Post »

Witaj Małgosiu wiosna piękne szaleje w naszych ogródkach i ogrodach ...ale ta Twoja Aucuba przepięknie przezimowała czy jakoś ją zabezpieczasz na zimę bo moja mała niestety przemarzła i niestety poszła ...do śmietnika . Ale w między czasie zakupiłam nową ...dużo większą ...i zastanawiam się czy ją wsadzać do ziemi czy do donicy a zimą do garażu .
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Małgosiu, jak duży Twój jaśmin? Nie przemarza? Ja posadziłam jesienią i wygląda żle, jakby nie przeżył :?:
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit
Olu-jeśli sie za bardzo nie przeszkadza ciemiernikom np.ciągłym porządkowaniem koło nich,to bardzo ładnie się rozsiewają.Ale siewki
pojawiają się po roku od kwitnienia -więc trzeba być cierpliwym. :D Jaśmin pierwsze kwiatki rozwinął już pod koniec listopada potem zrobił przerwę
z powodu mrozów i teraz rozwija resztę pączków .
Ewo-moja Aukuba rośnie w gruncie ponad 10 lat i nie zawsze ją zabezpieczałam.Trochę przemarzła jeden raz ,ale po dosyć krótkim przycięciu
ładnie się zregenerowała.Tej zimy okręciłam ją włókniną po zapowiedzi większych mrozów.
Igorku-to są tulipanki botaniczne ,a one wcześniej kwitną.
Basiu-mój jaśmin ma ponad 10 lat i rośnie tuż przed namiotem foliowym na pomidory.Wspina się po ściance i nie był niczym zabezpieczony.
Myślałam ,że wszystkie pąki przemarzły ,a tymczasem on zakwitł :D Jesienią jednak ładniej wyglądał ,szkoda że nie zrobiłam zdjęcia.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Małgosiu. Zachwyciłam się twoim ogrodem a szczególnie bogata kolekcją przeróżnych rzadko spotykanych roślin i kwiatów.
Czegoż u Ciebie nie ma? Chyba wszystko się znajdzie jak dobrze poszukać :;230
Słusznie nazwałaś swój ogród zielonym rajem i widac że bardzo dobrze sie nim zajmujesz. Aż by się chciało w takim raju posiedzieć
dłużej. Będę wpadac częściej jeśli pozwolisz :wit
Najlepsze życzenia Wielkanocne ;:196
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”