Mój zielony raj
Re: Mój zielony raj
Małgosiu, ciągle czymś zachwycasz, piękne ciemierniki upolowałaś
Już sobie wyobrażam, jak Ci serducho mocniej zabiło na ich widok, a po kupieniu taka błoga radość spływa na człowieka, ja przynajmniej tak mam 
- Ma-Do
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izo-cieszą wszystkie kwiatki , ale na niektóre czeka się szczególnie.Ja zawsze czekam tak na siewki ciemierników.
Kasiu -były w sklepie ogrodniczym -bardzo się ucieszyłam
Ewuniu -Ewastyl- były w RO , najbardziej cieszy mnie kupowanie tego co widzę
Ewuniu-Ewkapaw-było ich sporo ,ludzie kupowali bratki
Gosiu-jak pozwolisz mu się rozsiać to za kilka lat będziesz miała całe poletko ciemierników
Marto-bardzo trafnie to ujęłaś,tak właśnie mam, gdy uda mi się kupić coś wymarzonego
Tak zakwitła moja siewka -samosiejka
[/URL]
Kasiu -były w sklepie ogrodniczym -bardzo się ucieszyłam
Ewuniu -Ewastyl- były w RO , najbardziej cieszy mnie kupowanie tego co widzę
Ewuniu-Ewkapaw-było ich sporo ,ludzie kupowali bratki
Gosiu-jak pozwolisz mu się rozsiać to za kilka lat będziesz miała całe poletko ciemierników
Marto-bardzo trafnie to ujęłaś,tak właśnie mam, gdy uda mi się kupić coś wymarzonego
Tak zakwitła moja siewka -samosiejka
[/URL]Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Małgosiu byłam dzisiaj rano i kupiłam ...nawet jeszcze troszkę ich zostało wybór był dość spory ...i bardzo wielkie , tak więc bardzo się cieszę . Fajnie wychodzą Ci zdjęcia ciemierników ...ja mam ze swoimi problem ...a to nie w tą stronę odwrócony albo wszystkie łebki w dół ...ale popróbuje ...
Miłego wieczorku ...

Miłego wieczorku ...
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
też najbardziej lubię kupować to co widzę
a ten sklep z tymi cudami to jakiś firmowy czy okoliczny ogrodnik?
-
marzenaF
- 1000p

- Od: 24 sie 2009, o 11:06
No proszę no to chyba podjadę do tego Rajskiego może i dla mnie coś zostanie
mam ciemierniki ale jeszcze bardzo maleńkie i nie rozwinięte,ale one na pewno nie będą pełne. Przestań kusić Małgosiu
Jestem ciekawa co masz jeszcze w zanadrzu 
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- anulka
- Przyjaciel Forum

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Małgosiu ja chyba dobrze nie patrzyłam ,bo masz takie rózne kolory ,albo donoszą co jakis czas.Moze się tam rozłożę z namiotem,bo dostanę nerwicy
Śliczne te ciemierniki i niech Ci zdrowo rosną czego i sobie życzę
Śliczne te ciemierniki i niech Ci zdrowo rosną czego i sobie życzę
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja przede wszystkim czekam na kwiatki, ale jak się coś rozsieje to będę skakała pod sufit.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Ciemierniki cudne.
ja mam tylko jednego - blady z centkami. Ale rozsiewa się za to bardzo. Teraz czekam na przesyłkę od Grażynki - Ismeny. Może trafi mi się jakiś ciemny. Wtedy siewki mogą być ciekawe.
Pozdrawiam i życzę
ja mam tylko jednego - blady z centkami. Ale rozsiewa się za to bardzo. Teraz czekam na przesyłkę od Grażynki - Ismeny. Może trafi mi się jakiś ciemny. Wtedy siewki mogą być ciekawe.
Pozdrawiam i życzę
- Ma-Do

Witajcie
Zrobiło się troszkę chłodniej i roslinki zwolniły tempo ,ale może dzięki temu kwiatki będą cieszyć nasze oczy dłużej
Ewuniu też mam kłopot z ciemiernikami przy fotografowaniu .Gdy chcę pokazac poj. kwiatuszek muszę go podeprzeć widełkami z gałązki
Izuniu-jest to całkiem spore centrum ogrodnicze z bogatym asortymentem
więcej-patrz w google
Marzenko-to dopiero nieśmiały początek
Aniu-na pewno niejedną ciekawostkę upolujesz jeszcze w tym sezonie
Gosiu-siewki zawsze bardzo cieszą
Dorotko-już same siewki od Ismenki mogą byc piękne,a co dopiero krzyżówki z Twoim ,
Ostatnio rozwinęły się
1.Scilla bifolia Rosea - cebulica dwulistna -------------------------------- 2.Corydalis solida-kokorycz

3.Tulipanek przed rozkwitnięciem ---------------------------------------- 4.Pulmonaria -miodunka

Zrobiło się troszkę chłodniej i roslinki zwolniły tempo ,ale może dzięki temu kwiatki będą cieszyć nasze oczy dłużej
Ewuniu też mam kłopot z ciemiernikami przy fotografowaniu .Gdy chcę pokazac poj. kwiatuszek muszę go podeprzeć widełkami z gałązki
Izuniu-jest to całkiem spore centrum ogrodnicze z bogatym asortymentem
Marzenko-to dopiero nieśmiały początek
Aniu-na pewno niejedną ciekawostkę upolujesz jeszcze w tym sezonie
Gosiu-siewki zawsze bardzo cieszą
Dorotko-już same siewki od Ismenki mogą byc piękne,a co dopiero krzyżówki z Twoim ,
Ostatnio rozwinęły się
1.Scilla bifolia Rosea - cebulica dwulistna -------------------------------- 2.Corydalis solida-kokorycz

3.Tulipanek przed rozkwitnięciem ---------------------------------------- 4.Pulmonaria -miodunka

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Ma-Do

Jeszcze trochę kwitnących
1.Muscari-szafirek----------------------------------------------------- 2.Puschkinia scilloides

3.Daphne mezereum -wawrzynek wilczełyko -------------------------- 4.Jasminum nudiflorum -jaśmin nagokwiatowy

5.Cornus mas - dereń jadalny----------------------------------------- 5.Aukuba japońska po zimie w dobrej formie

1.Muscari-szafirek----------------------------------------------------- 2.Puschkinia scilloides

3.Daphne mezereum -wawrzynek wilczełyko -------------------------- 4.Jasminum nudiflorum -jaśmin nagokwiatowy

5.Cornus mas - dereń jadalny----------------------------------------- 5.Aukuba japońska po zimie w dobrej formie

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Witaj Małgosiu,
Kokorycz i miodunka juz trafiają na listę moich przyszłych zakupów
Musiałam ją zrobić w komputerze, bo jest tak długa, że kartek chyba by mi zabrakło.
Jesienią zakupione małe ciemierniki od Ismeny zaczynają pokazywać kwiatuszki.Mam już białego a następny szykuje się w ciemno czerwonym kolorze. Ciekawe czy i moje będą się rozsiewały. Ciemierniki to debiutantki w moim ogrodzie.
Twoje są piękne. Jaśmin żółty już kwitnie ??
Kokorycz i miodunka juz trafiają na listę moich przyszłych zakupów
Jesienią zakupione małe ciemierniki od Ismeny zaczynają pokazywać kwiatuszki.Mam już białego a następny szykuje się w ciemno czerwonym kolorze. Ciekawe czy i moje będą się rozsiewały. Ciemierniki to debiutantki w moim ogrodzie.
Twoje są piękne. Jaśmin żółty już kwitnie ??
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
evastyl
- 1000p

- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Witaj Małgosiu wiosna piękne szaleje w naszych ogródkach i ogrodach ...ale ta Twoja Aucuba przepięknie przezimowała czy jakoś ją zabezpieczasz na zimę bo moja mała niestety przemarzła i niestety poszła ...do śmietnika . Ale w między czasie zakupiłam nową ...dużo większą ...i zastanawiam się czy ją wsadzać do ziemi czy do donicy a zimą do garażu .
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Małgosiu, jak duży Twój jaśmin? Nie przemarza? Ja posadziłam jesienią i wygląda żle, jakby nie przeżył

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Ma-Do

Witajcie
Olu-jeśli sie za bardzo nie przeszkadza ciemiernikom np.ciągłym porządkowaniem koło nich,to bardzo ładnie się rozsiewają.Ale siewki
pojawiają się po roku od kwitnienia -więc trzeba być cierpliwym.
Jaśmin pierwsze kwiatki rozwinął już pod koniec listopada potem zrobił przerwę
z powodu mrozów i teraz rozwija resztę pączków .
Ewo-moja Aukuba rośnie w gruncie ponad 10 lat i nie zawsze ją zabezpieczałam.Trochę przemarzła jeden raz ,ale po dosyć krótkim przycięciu
ładnie się zregenerowała.Tej zimy okręciłam ją włókniną po zapowiedzi większych mrozów.
Igorku-to są tulipanki botaniczne ,a one wcześniej kwitną.
Basiu-mój jaśmin ma ponad 10 lat i rośnie tuż przed namiotem foliowym na pomidory.Wspina się po ściance i nie był niczym zabezpieczony.
Myślałam ,że wszystkie pąki przemarzły ,a tymczasem on zakwitł
Jesienią jednak ładniej wyglądał ,szkoda że nie zrobiłam zdjęcia.
Olu-jeśli sie za bardzo nie przeszkadza ciemiernikom np.ciągłym porządkowaniem koło nich,to bardzo ładnie się rozsiewają.Ale siewki
pojawiają się po roku od kwitnienia -więc trzeba być cierpliwym.
z powodu mrozów i teraz rozwija resztę pączków .
Ewo-moja Aukuba rośnie w gruncie ponad 10 lat i nie zawsze ją zabezpieczałam.Trochę przemarzła jeden raz ,ale po dosyć krótkim przycięciu
ładnie się zregenerowała.Tej zimy okręciłam ją włókniną po zapowiedzi większych mrozów.
Igorku-to są tulipanki botaniczne ,a one wcześniej kwitną.
Basiu-mój jaśmin ma ponad 10 lat i rośnie tuż przed namiotem foliowym na pomidory.Wspina się po ściance i nie był niczym zabezpieczony.
Myślałam ,że wszystkie pąki przemarzły ,a tymczasem on zakwitł
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Małgosiu. Zachwyciłam się twoim ogrodem a szczególnie bogata kolekcją przeróżnych rzadko spotykanych roślin i kwiatów.
Czegoż u Ciebie nie ma? Chyba wszystko się znajdzie jak dobrze poszukać
Słusznie nazwałaś swój ogród zielonym rajem i widac że bardzo dobrze sie nim zajmujesz. Aż by się chciało w takim raju posiedzieć
dłużej. Będę wpadac częściej jeśli pozwolisz
Najlepsze życzenia Wielkanocne
Czegoż u Ciebie nie ma? Chyba wszystko się znajdzie jak dobrze poszukać
Słusznie nazwałaś swój ogród zielonym rajem i widac że bardzo dobrze sie nim zajmujesz. Aż by się chciało w takim raju posiedzieć
dłużej. Będę wpadac częściej jeśli pozwolisz
Najlepsze życzenia Wielkanocne
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"