Kaajowy ogródek cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Różyczki śliczne :D ja jeszcze czekam na zakwitnięcie swoich :roll:
Z Juką mam tak samo ... po zimie zachorowała i o kwitnięciu nie mam mowy :roll:
A szkoda, bo bardzo lubię jej kwiaty :wink:

A ta rodzinna wyprawa to gdzie była? :D
Jakieś ciekawe miejsce ... :lol:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Wyprawa odbyła się dzięki gościnności naszego znajomego, który zaprosił nas do swojej rekreacyjnej posiadłości, na której hoduje właśnie takie oto dziki i konie, a także rybki w stawikach, których było chyba ze 4 :roll: działka w lesie, spoko sprawa :roll:

Aniu dzisiaj przyjrzałam się jednej juce, bo mam ich dwie, i niespodzianka :shock: idzie knocik, czyli będą kwiatuszki :P i widzę, że lada moment zakwitną także hosty i żółta róża :D :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kaaj- jak tam Twoje przędziorkowe spustoszenia? Napisz co stosowałaś bo u mnie świerk srebrny potrzebuje pomocy :roll:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Aga pryskałam Talstarem, ale szczerz słabo to widzę, to co uschło spada na ziemię, czyli coniki wyłysieją w pień, kiepsko to wygląda :cry:
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aj nie wyobrażam sobie łysego świerku :roll: - łysy facet to tak ale świerk? ;:29
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Wchodze sprawdzić, czy jeszcze wałkujecie temat balii w ogrodzie :lol: :lol: Ale widzę, że już się uspokoio :wink: (nie wygłupiajcie sie dziewczyny, bo zacznę kombinować, jak to cudo zdobyć i gdzie umiejscowić :roll: )

A tymczasem - piękna różyczka!!! Wygląda bardzo rasowo. Co to za cudeńko?

Conicę walnij Magusem (tak chyba się nazywa ten preparat typowy dla przędziorków - działa na wszystkie stadia). Moja też do połowy zeżarta w zeszłym roku, i teraz całkiem nie zarosła. Mam nadzieję, że w przyszłym roku to się zakryje :roll:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Czyli, że mam szansę aby i moje się na nowo zagęściły i zazieleniły, no to spoko,
a co do balii Dominikams, to nie rezygnuję tak całkiem, nie, nie, tylko rozważam inne rozwiązania, wszystkie za i przeciw, te balie są spoko, ale ich cena jest wprost nie do zrozumienia, pewnie to przez to drewno egzotyczne,
za ok. 10 tys. można już kupić drewniany basen, troszkę szerszy od bali i wykładany folią, można zakupić również basen za 1,5 tysia i np wkopać go, a po bokach wykończyć np.balami drewnianymi, jeszcze tańsze rozwiązanie :roll: zwariować idzie,
cały czas się nad tym zastanawiam, ten wodny kącik w ogrodzie chciałabym utrzymać w takiej naturalistycznej konwencji, stąd to drewno, mój ogród dotychczas jest tworzony w dość nowoczesny sposób, dużo jest sztucznych materiałów, dlatego zależy mi na drewnie, aby trochę to zrównoważyć oprócz "sadzaweczki", baseniku, balii, sama nie wiem jeszcze czego, planuję duży hamak, widziałam gdzieś takie właśnie na drewnianych stelarzach
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

fajnie by było jeszcze gdyby na kąpielową wysepkę można było się dostać przechodząc przez mostek, także drewniany :wink:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

a i drewniane parawany chroniące przed ciekawskimi oczami sąsiadów podglądaczy, żebym się nie wstydziuniała ozebrać, a na nich ogromniaste clematisy, pachnące rzecz jasna 8) i można plażować, a co tam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę cię, miało już o tym nie być :twisted: :lol:
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

;:3 uwaga, uwaga, wszystkie blade ;:64 proszone na plażę 8)
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

I niech się bida wścika :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, trzeba by co nieco na słońce wystawić, ale u nas dziś trochę chmurek.

Przypomniało mi się jeszcze odnośnie przędziorka, że polecają zlewać wodą, pod silnym strumieniem. Wtedy je spłukuje i już nie mogą się wdrapać z powrotem. Poza tym one nie lubią wilgoci.
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Hej! Nieźle się ubawiłam z ta Waszą balią! :D Ale kto wie, kto wie... pewnie kiedyś się skuszę, na razie u mnie stoi basenik foliowy i nikomu się nie chciało go sprzatnąć na zimę... :lol: jeszcze chwilka i ryby tam wpuszczę, hi,hi,hi....

A ogródek wspaniały masz... no, no... wszystko zaplanowane jak trzeba ... nic tylko przykład brać! :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p

Post »

Dziękuję Ci Katarynko za te miłe słowa, a ten basenik co masz na ogrodzie to taki rozporowy, tak??? Powiedz czy używasz jakiejś chemii do uzdatniania wody???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”