Dala- mój piękny ogród cz.1
Teresko,Gieniu, Renatko, harwi - to, co było wczoraj, to tylko przygrywka do dzisiejszych opadów śniegu. Właściwie sypie nieprzerwanie od doby i my już nie nadążamy z odśnieżaniem. Do tego śnieg jest bardzo ciężki, bo nie ma mrozu i przylepia się do łapek i brzuszków moich piesków.
Za to dzisiaj wg kalendarza biodynamicznego jest dobry dzień na sianie roślin ozdobnych, więc posiałam kobeę fioletową i białą. Teraz będę czekać z niecierpliwością, aż wykiełkuje, a potem zakwitnie, jeśli w ogóle, bo słyszałam, że jest kapryśna.
Dla Was wszystkich na poprawę nastroju i humoru w ten zimowy wieczór troszkę kolorowych kwiatków.

Za to dzisiaj wg kalendarza biodynamicznego jest dobry dzień na sianie roślin ozdobnych, więc posiałam kobeę fioletową i białą. Teraz będę czekać z niecierpliwością, aż wykiełkuje, a potem zakwitnie, jeśli w ogóle, bo słyszałam, że jest kapryśna.
Dla Was wszystkich na poprawę nastroju i humoru w ten zimowy wieczór troszkę kolorowych kwiatków.

Ido, oczywiście, zapraszam Cię z całego serca do mojego domu i ogrodu. Mam nadzieję, że się nie rozczarujesz, bo ja naprawdę jestem początkującą ogrodniczką i cały czas się uczę, m. in. to forum to jest dla mnie kopalnia wiedzy. Od kilku tygodni spaceruję po Waszych ogrodach i znajduję tam mnóstwo inspiracji....
Piękny ogród!!! Wspaniałe bogactwo kwitnących roślin
GRATULACJE!

Agdula
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
Mądrość wabi-sabi: Nic nie jest doskonałe, skończone ani wieczne.
W prawie dzikim ogrodzie ...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Późno już...miałam położyć się spać, ale zajrzałam do Ciebie, Dalo, i jak zwykle nie zawiodłam się
Po prostu CUDNIE
Ta ogromna róza jest niesamowita
Jeśli miałabyś ochotę obejrzeć inne zdjęcia z cieplejszych stron, zapraszam do mojego wątku afrykańskiego
Dobranoc
Oby ten śnieg przestał Was zasypywać.

Jeśli miałabyś ochotę obejrzeć inne zdjęcia z cieplejszych stron, zapraszam do mojego wątku afrykańskiego

Dobranoc

Dyziowi należy podawać glucosaminę raz dziennie przez 3 miesiące rozpuszczoną w wodzie. Glucosaminę zawiera preparat o nazwie "Artryl". - W tym stężeniu należy podać ilość proszku mieszczącyego się na czubku łyżeczki od herbaty, np. wielkości grafitu wystającego z zastruganego ołówka. Jak nie będzie chciał w wodzie, to włozyć w kawałek parówki lub innego psiego przysmaku. Po 3 miesiącach Dyzio będzie się sprawniej poruszał.
Ledo, dziękuję za radę dotyczącą pieska. Miałaś sama takie doświadczenia?leda16 pisze:Dyziowi należy podawać glucosaminę raz dziennie przez 3 miesiące rozpuszczoną w wodzie. Glucosaminę zawiera preparat o nazwie "Artryl". - W tym stężeniu należy podać ilość proszku mieszczącyego się na czubku łyżeczki od herbaty, np. wielkości grafitu wystającego z zastruganego ołówka. Jak nie będzie chciał w wodzie, to włozyć w kawałek parówki lub innego psiego przysmaku. Po 3 miesiącach Dyzio będzie się sprawniej poruszał.
Moniko, już biegnę do Twojego wątku afrykańskiego,żeby się rozgrzać.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podoba mi się to że jesteś taka skromna nie jedna bardziej zaawansowana mogła by uczyć się od Ciebie/myślę oczywiście o sobie/dala pisze:Ido, oczywiście, zapraszam Cię z całego serca do mojego domu i ogrodu. Mam nadzieję, że się nie rozczarujesz, bo ja naprawdę jestem początkującą ogrodniczką i cały czas się uczę, m. in. to forum to jest dla mnie kopalnia wiedzy. Od kilku tygodni spaceruję po Waszych ogrodach i znajduję tam mnóstwo inspiracji....
A Idę w gości masz jak w banku i na pewno nie będzie rozczarowana Twoim ogrodem.

Genia