Hipcio cudnie kwitnie

Aniu, ja mam w planach zapełnić koleuskami jeszcze jedną taką dużą donicę do pary, więc jestem na nie łasa. :P Obydwie będą zdobiły schody przed drzwiami wejściowymi.Andziax007 pisze:Sabinko jest masę odmian pokrzywekJak moje podrosną to z chęcią się wymienię jeśli oczywiście chcesz
Mam trzy z tym że jedną widziałam już u Ciebie
Świetnie.Andziax007 pisze:Sabinko to superJa zaraz wrzucę swoje to sobie zobaczysz jakie mam
I jeśli spodobają Ci się to jak podrosną zrobimy wymianę
Mają jeszcze czas.Leśny Duch pisze:Moczyłam w wodzie aż było widać, że napęczniały, wysiałam na ziemię, nie przykrywałam glebą, przykryłam fiolią, codziennie wietrzę. Wysialam 3.04, więc niedawno. One już nei wyglądają na takie pełne, świeże tylko tak jakby zmiękły, ale może ja jestem przewrażliwiona?
Coś Ty!Leśny Duch pisze:Ałaśnie w watku przeczytałam, żeby nie przykrywać ich ziemią. Teraz jednak przeglądam i niektórzy radza przykryc. Skoro Tobie wyrosły po przykryciu, to ja też tak zrobię;) Stoją na południowym oknie, więc słońca im nie brak. Czy jeszcze doświetlać? Cieszę się, że mówisz, iż czas jeszcze mają - jak pisałam mogę być przewrażliwiona:)
Kolor rzeczywiście bardzo zbliżony
Dziękuję!zabcia_paula pisze:Sabinko śliczny jest Twój Hipek ::
I mam takie skromne pytanie...co ciekawego skrywasz w tej buteleczce za Hipciem??
Dziękuję za rady.wwwiola pisze:Rozetka ładnie ukształtowana, ale...
Miałam nadzieję, że sprawdzi się takie wspólne fiołkowe okupowanie doniczki, ale skoro mówisz, że muszą mieć więcej miejsca, to nie chcę, by się męczyły. Eh, chciałam się pozachwycać małym kosztem, ale widać piękno ma swoją cenę - trzeba kupić kilka doniczek więcej.wwwiola pisze:Fiołek, taka pojedyncza rozeta
Do usług.zabcia_paula pisze:Dzięki Sabinko za wyczerpującą odpowiedź