Czosnek zimowy cz.1
Re: Czosnek zimowy
Nic się nie da zrobić, u mnie też na czosnku miniarka, wziąłem tam gdzie widoczna wydłubałem a główki suszę , nie wiem czy więcej coś można zdziałać. 

- ewikk77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
mój wiosenny -wykopałam jeden jest wielkości dymki i ząbków też jeszcze nie wykształcił
pozdrawiam Ewa
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Nie straszcie, mam teraz główki rozwalać? Widać tę miniarkę jakoś na zewnątrz? Znaczy czy są objawy, że ona tam siedzi?
Pierwsze koty za płoty:

Pierwsze koty za płoty:

-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Ta piękna dama zapewne pleść potrafi. Ja w sytuacji że mój czosnek ma szczypior suchy i twardy, to spróbuje coś takiego zrobić jak na tym filmiku.
http://www.youtube.com/watch?v=3dwqLUuT ... re=related
Pamiętajcie o ogrodach...
-
- 500p
- Od: 4 maja 2009, o 14:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Właśnie tak potraktowałam moje czosnki. Zrobiłam nawet troche większe "maczugi", jedna uwaga: trzeba naprawdę mocno wiązać i lepiej chyba, żeby czosnek był juz podsuszony, bo wczoraj jedna taka maczuga spadła mi w kuchni...Zenon pisze: Ta piękna dama zapewne pleść potrafi. Ja w sytuacji że mój czosnek ma szczypior suchy i twardy, to spróbuje coś takiego zrobić jak na tym filmiku.
Dorota
- xipe
- Od: 19 sie 2007, o 11:51
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja uprawiam bardzo stara formę czosnku zimowego o małych główkach i piekielnie mocnym smaku. Najlepiej udają mi się z cebulek powietrznych, wówczas mam jednoząbki akurat do spożycia na raz.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 30 lip 2010, o 18:04
Witam. Mam pytanie: kiedy zbiera się cebulki powietrzne czosnku? Próbował ktoś go tak rozmnażać? Pozdrawiam:)
-
- 100p
- Od: 21 kwie 2010, o 21:02
Właśnie miałem pytać ,czy u was też taki kiepski czosnek w tym roku, ale już nie muszę pytać
Wyjątkowo majowe i czerwcowe deszcze nie posłużyły czosnkowi.
Natomiast czosnek, który dostałem od znajomego z Rumunii (od samego Draculi) jest trochę mniejszy, ale smaczny. Sadzę go na wiosnę i w tym roku chyba będzie lepszy niż zimowy.

Natomiast czosnek, który dostałem od znajomego z Rumunii (od samego Draculi) jest trochę mniejszy, ale smaczny. Sadzę go na wiosnę i w tym roku chyba będzie lepszy niż zimowy.
-
- 50p
- Od: 8 kwie 2007, o 21:24
Od kilku lat w swoim ogrodzie, uprawiam polską odmianę ozimego czosnku "harnaś'. Jest to odmiana sprawdzona, aromatyczna, pięknie rośnie, nie choruje, można długo przechowywać. Polecam i Pozdrawiam.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tylko ,gdzie ją zdobyć?zdzislaw pisze:Od kilku lat w swoim ogrodzie, uprawiam polską odmianę ozimego czosnku "harnaś'.
-
- 200p
- Od: 8 lip 2008, o 13:39
Jak to gdzie. W sklepie internetowym firmy Polan. Rok temu kupowałem od nich cztery odmiany czosnku ozimego. Na chwilę obecną zawiodła mnie odmiana MEGA. Harnaś, Arkus i Ornak wyglądają zadawalająco.
Pozdrawiam Jarek
-
- 50p
- Od: 8 kwie 2007, o 21:24
Kupiłem w sklepie ogrodniczym w miesiącu wrześniu, lub październiku. Proszę popytac w sklepach ogrodniczych tam gdzie sprzedają nasiona, sadzonki. powinni to mieć.chudziak pisze:Tylko ,gdzie ją zdobyć?zdzislaw pisze:Od kilku lat w swoim ogrodzie, uprawiam polską odmianę ozimego czosnku "harnaś'.
Kiedy mozna kupić nasiona, w tej chwili są niedostepne i w jakiej formie mozna je kupić (na sztuki czy wagę)?
I w jakiej cenie ewentualnie w jakich skepach ?
I w jakiej cenie ewentualnie w jakich skepach ?