niestety, charakteru się nie wybiera. chciałabym mieć lepszy charakter, ale mam taki i nic na to nie poradzę. zawsze jestem wrażliwa i bardzo nie lubię być krytykowana. nie lubię też gdy ktoś mnie ocenia, nie znając mnie dobrze. gdyby ludzie się mnie nie czepiali, na pewno byłabym lepsza, bo nie musiałabym pisać niemiłych rzeczy, tylko spokojnie pisałabym o swoich storczykach, wstawiała zdjęcia i chwaliła wasze storczyki. i nie chcę tych wszystkich kłótni, które pojawiają się na forum z mojego powodu. ale i tak jestem dużo lepsza niż kilka lat temu, kiedyś byłam jeszcze gorsza.evluk pisze:Storczykowa, tylko nie bierz sobie tego za bardzo do siebie, ale Twoje zachowanie jest jeszcze bardzo dziecinne...![]()
Po prostu, po co się tak emocjonujesz i niepotrzebnie dolewasz tylko oliwy do ognia?....![]()
Przemyśl to dziecko na spokojnie.....
Jak na osobę w tak młodym wieku, masz już zainteresowania niebanalne, prowadzisz trudna uprawę storczyków, podziwiam naprawdę, tylko ten charakterek......![]()
Pozdrawiam Ewa
Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 100p
- Od: 29 sty 2008, o 16:51
A najgorsze, ze wogole nie starasz sie zeby sie zmienic, skoro sama sobie zdajesz sprawe, ze jestes trudna osoba. Wychodzisz po prostu z zalozenia: Jaka mnie Panie Boze stworzyles taka mnie masz......Rafael1979 pisze:Skoro nie chcesz kłótni, po prostu je zakończ. Nie powtarzaj tego samego. Post wyżej znów się powtarzasz, zamiast odpowiedzieć na pytania Gosi, dodać zdjęcia... To forum do tego jest a nie do chwalenia się, ze jesteś... jaka jesteś...
Ja rowniez czekam na fotki

- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusia pokaż fotki. ;:6 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- Storczykowa
kiedy odpisywałam jej postu jeszcze nie było.Rafael1979 pisze:Skoro nie chcesz kłótni, po prostu je zakończ. Nie powtarzaj tego samego. Post wyżej znów się powtarzasz, zamiast odpowiedzieć na pytania Gosi, dodać zdjęcia... To forum do tego jest a nie do chwalenia się, ze jesteś... jaka jesteś...
co do Tolumnii, ma ona wielkość ok. 10 cm, nie wiem, z jakiego drzewa jest gałąź, do której jest przyczepiona. Tolumnia rozdzieliła się w sumie sama, jak poprawiałam jej przymocowanie. tą drugą część przyczepiłam drucikiem do innego kawałka gałązki. nawadniam ją przez włożenie jej razem z pieńkiem do wiaderka, moczy się kilka godzin. nowe przyrosty pojawiają się gdy poprzednie dojrzeją. jeśli jeszcze będziecie mnie chcieli na forum, to zrobię Tolumniom zdjęcia. i Vandom też.
- AnnaL
Dusia chcę i czekam na fotki.
Ania

Początek mojej przygody.
))

- gosia2501
- 200p
- Od: 28 lut 2008, o 15:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dusiu, dziękuję ślicznie za odpowiedź, i mam kolejne pytania, Piszesz o tych gałązkach, w związku z tym mam pytanie, czy te gałązki trzeba zakupić..... tylko gdzie, w jakimś specjalistycznym sklepie, czy mogę do tego celu wykorzystać, jakąkolwiek gałązkę z ogrodu? Czy przyczepiałaś ją samą do gałązki, czy może zastosowałaś też mech? Domyśliłam, się że nowe przyrosty pojawiają się, gdy poprzednie dojrzeją, ale tak mniej więcej ile to trwa, kilka miesięcy, czy może rok, po trzech latach uprawy masz chyba jakieś spostrzeżenia. A mnie ciekawi, jak szybko się rozrastają, czy jest to ekspansywna roślina, czy raczej wolno się rozrasta. Dusiu proszę napisz mi jeszcze jakie stanowisko preferuje, czy muszę ją w upalne dni zacieniać, czy wystarczy, że cofnę ją lekko od okna. I jak znosi centralne ogrzewanie, bo zimą u mnie są dość ciepłe parapety. Czy powinnam, latem wynosić je do ogrodu, czy mogę cały rok uprawiać w domu.
I nadal ślicznie proszę o zdjęcia poglądowe, bo u mnie z wyobraźnią cienko. I w związku z tym, że jestem wzrokowcem, dużo więcej dadzą mi zdjęcia niż nawet najlepsze opisy.
I nadal ślicznie proszę o zdjęcia poglądowe, bo u mnie z wyobraźnią cienko. I w związku z tym, że jestem wzrokowcem, dużo więcej dadzą mi zdjęcia niż nawet najlepsze opisy.
Pozdrawiam Gosia
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Poczytałam burzliwą dyskusję z ostatnich stron i ...zdębiałam
To "pyskówka" naprawdę godna lepszej sprawy ;;45 Dobrze by było , aby w "storczykowej krainie" zapanował spokój , bo do wątku pozornie prezentującego niezwykłe odmiany storczyków , a faktycznie zbioru postów z wymianą złośliwości nie warto zaglądać...

To "pyskówka" naprawdę godna lepszej sprawy ;;45 Dobrze by było , aby w "storczykowej krainie" zapanował spokój , bo do wątku pozornie prezentującego niezwykłe odmiany storczyków , a faktycznie zbioru postów z wymianą złośliwości nie warto zaglądać...
- Storczykowa
zrobiłam dzisiaj zdjęcia, Tolumni też. ona lubi raczej widne stanowiska. kupiłam ją już z tą gałęzią, jest z jakiegoś drzewa i przycięta, ma też przyczepiony drut, by można Tolumnię zawiesić na czymś. u mnie wisi na wazonie Vandy, ale można też trzymać np. na klamce od okna, kratce do storczyków na pieńkach itp.gosia2501 pisze:Dusiu, dziękuję ślicznie za odpowiedź, i mam kolejne pytania, Piszesz o tych gałązkach, w związku z tym mam pytanie, czy te gałązki trzeba zakupić..... tylko gdzie, w jakimś specjalistycznym sklepie, czy mogę do tego celu wykorzystać, jakąkolwiek gałązkę z ogrodu? Czy przyczepiałaś ją samą do gałązki, czy może zastosowałaś też mech? Domyśliłam, się że nowe przyrosty pojawiają się, gdy poprzednie dojrzeją, ale tak mniej więcej ile to trwa, kilka miesięcy, czy może rok, po trzech latach uprawy masz chyba jakieś spostrzeżenia. A mnie ciekawi, jak szybko się rozrastają, czy jest to ekspansywna roślina, czy raczej wolno się rozrasta. Dusiu proszę napisz mi jeszcze jakie stanowisko preferuje, czy muszę ją w upalne dni zacieniać, czy wystarczy, że cofnę ją lekko od okna. I jak znosi centralne ogrzewanie, bo zimą u mnie są dość ciepłe parapety. Czy powinnam, latem wynosić je do ogrodu, czy mogę cały rok uprawiać w domu.
a tak wygląda:

to Vandy (różowa w kratkę, żółta, niebieska w kratkę, fioletowa w kropki):

a to biały Phalaenopsis i inne:

- Storczykowa
- AnnaL
Dusia dzięki za fotki, okno ze storczykami wygląda super. Powodzenia w pielęgnacji, by Ci zakwitły.
Ania

Początek mojej przygody.
))

- Storczykowa