Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

evluk pisze:Storczykowa, tylko nie bierz sobie tego za bardzo do siebie, ale Twoje zachowanie jest jeszcze bardzo dziecinne... :roll:
Po prostu, po co się tak emocjonujesz i niepotrzebnie dolewasz tylko oliwy do ognia?.... :roll:
Przemyśl to dziecko na spokojnie.....
Jak na osobę w tak młodym wieku, masz już zainteresowania niebanalne, prowadzisz trudna uprawę storczyków, podziwiam naprawdę, tylko ten charakterek......:wink:
Pozdrawiam Ewa
niestety, charakteru się nie wybiera. chciałabym mieć lepszy charakter, ale mam taki i nic na to nie poradzę. zawsze jestem wrażliwa i bardzo nie lubię być krytykowana. nie lubię też gdy ktoś mnie ocenia, nie znając mnie dobrze. gdyby ludzie się mnie nie czepiali, na pewno byłabym lepsza, bo nie musiałabym pisać niemiłych rzeczy, tylko spokojnie pisałabym o swoich storczykach, wstawiała zdjęcia i chwaliła wasze storczyki. i nie chcę tych wszystkich kłótni, które pojawiają się na forum z mojego powodu. ale i tak jestem dużo lepsza niż kilka lat temu, kiedyś byłam jeszcze gorsza.
Rafael1979
100p
100p
Od: 29 sty 2008, o 16:51

Post »

Skoro nie chcesz kłótni, po prostu je zakończ. Nie powtarzaj tego samego. Post wyżej znów się powtarzasz, zamiast odpowiedzieć na pytania Gosi, dodać zdjęcia... To forum do tego jest a nie do chwalenia się, ze jesteś... jaka jesteś...
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Rafael1979 pisze:Skoro nie chcesz kłótni, po prostu je zakończ. Nie powtarzaj tego samego. Post wyżej znów się powtarzasz, zamiast odpowiedzieć na pytania Gosi, dodać zdjęcia... To forum do tego jest a nie do chwalenia się, ze jesteś... jaka jesteś...
A najgorsze, ze wogole nie starasz sie zeby sie zmienic, skoro sama sobie zdajesz sprawe, ze jestes trudna osoba. Wychodzisz po prostu z zalozenia: Jaka mnie Panie Boze stworzyles taka mnie masz......

Ja rowniez czekam na fotki :)
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusia pokaż fotki. ;:6 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafael1979 pisze:Skoro nie chcesz kłótni, po prostu je zakończ. Nie powtarzaj tego samego. Post wyżej znów się powtarzasz, zamiast odpowiedzieć na pytania Gosi, dodać zdjęcia... To forum do tego jest a nie do chwalenia się, ze jesteś... jaka jesteś...
kiedy odpisywałam jej postu jeszcze nie było.

co do Tolumnii, ma ona wielkość ok. 10 cm, nie wiem, z jakiego drzewa jest gałąź, do której jest przyczepiona. Tolumnia rozdzieliła się w sumie sama, jak poprawiałam jej przymocowanie. tą drugą część przyczepiłam drucikiem do innego kawałka gałązki. nawadniam ją przez włożenie jej razem z pieńkiem do wiaderka, moczy się kilka godzin. nowe przyrosty pojawiają się gdy poprzednie dojrzeją. jeśli jeszcze będziecie mnie chcieli na forum, to zrobię Tolumniom zdjęcia. i Vandom też.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia chcę i czekam na fotki. ;:79 Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja czekam na fotki caly czas i mam nadzieje ze do konca tego roku sie doczekam :uszy
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
gosia2501
200p
200p
Od: 28 lut 2008, o 15:35

Post »

Dusiu, dziękuję ślicznie za odpowiedź, i mam kolejne pytania, Piszesz o tych gałązkach, w związku z tym mam pytanie, czy te gałązki trzeba zakupić..... tylko gdzie, w jakimś specjalistycznym sklepie, czy mogę do tego celu wykorzystać, jakąkolwiek gałązkę z ogrodu? Czy przyczepiałaś ją samą do gałązki, czy może zastosowałaś też mech? Domyśliłam, się że nowe przyrosty pojawiają się, gdy poprzednie dojrzeją, ale tak mniej więcej ile to trwa, kilka miesięcy, czy może rok, po trzech latach uprawy masz chyba jakieś spostrzeżenia. A mnie ciekawi, jak szybko się rozrastają, czy jest to ekspansywna roślina, czy raczej wolno się rozrasta. Dusiu proszę napisz mi jeszcze jakie stanowisko preferuje, czy muszę ją w upalne dni zacieniać, czy wystarczy, że cofnę ją lekko od okna. I jak znosi centralne ogrzewanie, bo zimą u mnie są dość ciepłe parapety. Czy powinnam, latem wynosić je do ogrodu, czy mogę cały rok uprawiać w domu.

I nadal ślicznie proszę o zdjęcia poglądowe, bo u mnie z wyobraźnią cienko. I w związku z tym, że jestem wzrokowcem, dużo więcej dadzą mi zdjęcia niż nawet najlepsze opisy.
Pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Poczytałam burzliwą dyskusję z ostatnich stron i ...zdębiałam :shock:
To "pyskówka" naprawdę godna lepszej sprawy ;;45 Dobrze by było , aby w "storczykowej krainie" zapanował spokój , bo do wątku pozornie prezentującego niezwykłe odmiany storczyków , a faktycznie zbioru postów z wymianą złośliwości nie warto zaglądać...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gosia2501 pisze:Dusiu, dziękuję ślicznie za odpowiedź, i mam kolejne pytania, Piszesz o tych gałązkach, w związku z tym mam pytanie, czy te gałązki trzeba zakupić..... tylko gdzie, w jakimś specjalistycznym sklepie, czy mogę do tego celu wykorzystać, jakąkolwiek gałązkę z ogrodu? Czy przyczepiałaś ją samą do gałązki, czy może zastosowałaś też mech? Domyśliłam, się że nowe przyrosty pojawiają się, gdy poprzednie dojrzeją, ale tak mniej więcej ile to trwa, kilka miesięcy, czy może rok, po trzech latach uprawy masz chyba jakieś spostrzeżenia. A mnie ciekawi, jak szybko się rozrastają, czy jest to ekspansywna roślina, czy raczej wolno się rozrasta. Dusiu proszę napisz mi jeszcze jakie stanowisko preferuje, czy muszę ją w upalne dni zacieniać, czy wystarczy, że cofnę ją lekko od okna. I jak znosi centralne ogrzewanie, bo zimą u mnie są dość ciepłe parapety. Czy powinnam, latem wynosić je do ogrodu, czy mogę cały rok uprawiać w domu.

I nadal ślicznie proszę o zdjęcia poglądowe, bo u mnie z wyobraźnią cienko. I w związku z tym, że jestem wzrokowcem, dużo więcej dadzą mi zdjęcia niż nawet najlepsze opisy.
zrobiłam dzisiaj zdjęcia, Tolumni też. ona lubi raczej widne stanowiska. kupiłam ją już z tą gałęzią, jest z jakiegoś drzewa i przycięta, ma też przyczepiony drut, by można Tolumnię zawiesić na czymś. u mnie wisi na wazonie Vandy, ale można też trzymać np. na klamce od okna, kratce do storczyków na pieńkach itp.
a tak wygląda:

Obrazek

to Vandy (różowa w kratkę, żółta, niebieska w kratkę, fioletowa w kropki):
Obrazek

a to biały Phalaenopsis i inne:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jolusia
1000p
1000p
Od: 25 gru 2008, o 19:34

Post »

Dziekuje za fotki :lol: :lol:
Pozdrawiam Jolanta
Storczyki Jolanty

:wit
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ok :)

Vandy niestety jeszcze nie mają pędów. dzisiaj na noc zakręciłam kaloryfer, bo pomyślałam, że dobrze im zrobi na pędy, jak w nocy będzie chłodniej niż w dzień, ale dopiero za jakiś czas będzie widać efekty.
Awatar użytkownika
moni;)
1000p
1000p
Od: 21 sty 2009, o 22:46

Post »

Jolusia pisze:Dziekuje za fotki :lol: :lol:
Ja rowniez.
NL16
Pozdrawiam, Monia ;) --> Dzien bez kawy jest malo ciekawy...
Storczyki moni
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusia dzięki za fotki, okno ze storczykami wygląda super. Powodzenia w pielęgnacji, by Ci zakwitły. ;:80 Ania
Początek mojej przygody.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może w końcu pokażą się pędy. na razie zaczynają przedłużać korzenie. bardzo lubię Vandy i chciałabym znowu zobaczyć ich kwiaty. parenaście Phalaenopsisów kwitnie.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”