Mój wiejski świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój wiejski świat

Post »

Puchate kuleczki są cudne ;:167
Warzywne nowości ;:333 może się załapie na nasionka ;:oj bo na listki z ogonkami to chyba już nie ;:174
Skalniak kipi kolorami ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Liliowiec majowy ....cudo. żółty, czyste kolory mnie urzekają.Ogrodowy spektakl trwa ;:138
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ślicznie kurki rosną ;:63 Szkoda, że takie puchatki są tak krótko.
Same dziwy masz w swoim ogrodzie ;:333 I masz rację, że to pobudza ciekawość. Od razu sięgam do wyszukiwarki i przynajmniej wiem, o czym piszesz ;:224
Deszcz i u mnie by się przydał, ale nie w nadmiarze. Słoneczko kocham ;:167 Chociaż jak jest zbyt gorąco, to też niedobrze. Żeby tak można było ustawić termostat na słonku i każdy mógłby sobie sam ustawić taką temperaturę jaka mu pasuje ;:108 Ja poproszę 25 stopni i deszcz w nocy. Dziękuję :;230
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Dzięki za to "białe cudo". ;:180 Czy to jest bodziszek? Czy inna piękność? Wiesz przecież, że ja się tak znam na roślinach jak słoń na muzyce. ;:306
I jeszcze jedno. Pokazałaś takiego morelowego loda na patyku. Co to jest?
Trzykrotka ma elegancki chabrowy kolorek. ;:333
Próbowałam zaprzyjaźnić się z trzykrotkami ogrodowymi. Nie udało się. Zdaje się, że za dobrze im było, bo zbyt wybujały i non-stop pokładały się na wszystkie strony, zajmując ogromnie dużo miejsca. Oddałam w dobre ręce. Żyją i tworzą zwarte kępki. ;:63
Dobrego tygodnia życzę Tobie, Twoim roślinkom i kurkom z kurczątkami też. ;:167 ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Marysiu i znowu się czegoś dowiedziałam z Twego wątku. Mam liliowca majowego :heja

Cudnie rozkwita piwonia drzewiasta ;:333
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Julio dziś na targach życzyli sobie za nią 160 zł ;:223
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

I dla tego nie mam i raczej nie będę mieć. Czytam ,ze padało u Ciebie a ja uskuteczniałam taniec z wężem.
Marysiu przepraszam,ze u Ciebie :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witajcie wieczorem ;:180
U mnie podlało ogród i przeszła delikatna burza co mnie ucieszyło, bo nie musiałam latać z konewką w pole, żeby podlać dyniowate :D
Marysiu na pewno coś spróbuję i jak będą to dobre jarzynki to głównie pójdą na nasiona, bo kupiłam małe porcje po parę sztuk, no chyba że to nie będzie żadna rewelacja. Jedna z tych kapust ma ładne liście i może być ozdobą. Oczywiście jak tylko wyda nasiona to będziesz je miała ;:215 a listki jak przyjedziesz to czemu nie :D

Asiu wygląda radośnie i cudownie pachnie z daleka, przebija nawet jasminowiec :D

Iwonko ja też ostatnio z upałem jestem na bakier, a już w żadnym wypadku nie opalam się. Zawsze o tej porze byłam już brązowa :wink: Kuleczki rosną i dalej są pocieszne, puszku mają niewiele i rosną im malutkie piórka, fruwają na swoich maleńkich skrzydełkach. Są bardzo żyrne i wszystko kwoce wydziobują ;:306 Karmiłyśmy je dżdżowniczkami biły się o nie i dławiły się ale jadły ;:306
Pisałaś w czyimś wątku że powojnik dostał uwiąd i że się z nim pożegnasz...nie rób tego. Mój też miał, ale wykopałam go i przesadziłam w inne miejsce i już trzy lata pięknie rośnie i kwitnie ;:333 Na wiosnę glebę zlej roztworem nadmanganianu potasu ;:333

Lucynko to chyba bodziszek, nie wiem bo nie pamiętam jako co dostałam a kwitnie pierwszy raz, Cudo ;:167 Nie wiem o jakiego loda Ci chodzi jak o pomarańczowego kwiatuszka to jest maczek kalifornijski, eszolcja. Widać trzykrotce dawałaś za dobrze jeść, a ona nie przywykła ;:306 I ja Ci życzę wspaniałego tygodnia ;:196

Julciu tak go nazywają i pod taka nazwą kupiłam na placu od takiej fajnej sprzedawczyni :wink: Piwonia nie kosztuje aż tyle. Ja kupiłam tutaj http://swiatcebul.pl/product-pol-127-Pi ... -127-.html i na pewno będą ja mieć w sprzedaży tylko nie teraz.
Julciu przecież to wątek ogrodowy więc wszystko ok ;:196

Krysiu poluj tam gdzie pokazałam Julci i na pewno kupisz taniej. :D
Awatar użytkownika
krystyna2201
500p
500p
Od: 9 lut 2010, o 17:26

Post »

Marysiu to ja już nie wiem skąd oni biora te ceny, tą co widziałam dziś miała tylko jeden kwiatek ;:222
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie było mnie chwilę i wątek przyrósł jak ciasto na drożdżach :wink:

Piękne łubiny masz Marysiu - uwielbiam te kwiaty. Najbardziej - nie będę oryginalna - podobają mi się kurczaczki, zwłaszcza ten czarnuszek siedzący na kwoce. Fajnie mieć swoje kury i kurczątka, choć wiem, że pracy przy nich trochę jest. Moja siostra niecałe dwa lata temu przeniosła się z bloku, z miasta na totalną wieś - ma olbrzymią działkę i szaleje - od roku ma kurnik i kury.

Pozdrawiam serdecznie - Sylwia :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu gdzie się podziewasz?, znowu przychówku pilnujesz, czy w słońcu znowu pracujesz? :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu zarabiają na nas ;:306 Dzisiaj byłam na targu, połowa powierzchni to rośliny!

Sylwio pozdrowienia dla siostry ;:168 na kurczaczki musiałam sporo poczekać, żadna kura co się wylęgła i inkubatorze nie chce siedzieć na jajach. Na szczęście w tej odezwał się instynkt ;:306
Owszem jest pracy i przywiązanie, bo co jakiś czas muszę sprawdzać czy mają wodę i czy mają jedzenie... strasznie chuliganią ;:306
Łubiny są bardzo dekoracyjne i widzę że się sieją :shock: Pozdrawiam Cię i zapraszam ;:168

Iwonko kupiłam sobie dzisiaj na targu kapelutek i pracowałam ;:333 Wyczyściłam grządkę pod oknem kuchennym, bo była mi kolcem w oku, wyłożyłam włókniną i wsadziłam pod ścianą winogrono teraz jeszcze parę worków kory i będzie jako tako ;:131 Wyczyściłam taka maleńką grządkę z podagrycznika gdzie rośnie juka przejechana przez koparkę. Deske wprasowało tak że nie wiedziałam co to jest a juka żyje :D Oczywiście co jakiś czas latałam do maluchów, bo żyrne i rozrabiaki i musiałam czyścić poidełko i lać świeżą wodę. Poza tym stale coś sadzę z tych moich rozsad ;:224 Ściskam ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No jak w kapelutku to ok ;:333 a maluchy jeszcze chwila to i fruwać zaczną, dopiero będzie zabawa z nimi, a mama jak będzie na nie krzyczała jak się który oddali za bardzo, uwielbiałam je oglądać jak dorastały ;:167
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu najbardziej zainteresowało mnie rapini warzywne ;:oj można to używać jak sałatę do kanapek ;:333
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko już fruwają, ale trzymam je w tym tramwaju i pilnuję, bo u nas są myszołowy ;:oj Najśmieszniejsze są jak cokolwiek dam do jedzenia to wpadają do każdej miski ...nic nie zjedzą, ale ruchu narobią ;:306 Jak je przeciągam do garażu to kwoka głośno krzyczy jakby chciała do reszty stada i nie bardzo wiem kiedy je połączyć ;:oj
Iwonko niżej pokazuję kolory moich jarzmianek :D

Marysiu jeszcze nie próbowałam, a nie jest trochę podobne do jarmużu :D

Dzisiaj pochwalę się moimi pomidorami, które po wielu problemach nareszcie mnie cieszą :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek