Witajcie wieczorem
U mnie podlało ogród i przeszła delikatna burza co mnie ucieszyło, bo nie musiałam latać z konewką w pole, żeby podlać dyniowate
Marysiu na pewno coś spróbuję i jak będą to dobre jarzynki to głównie pójdą na nasiona, bo kupiłam małe porcje po parę sztuk, no chyba że to nie będzie żadna rewelacja. Jedna z tych kapust ma ładne liście i może być ozdobą. Oczywiście jak tylko wyda nasiona to będziesz je miała

a listki jak przyjedziesz to czemu nie
Asiu wygląda radośnie i cudownie pachnie z daleka, przebija nawet jasminowiec
Iwonko ja też ostatnio z upałem jestem na bakier, a już w żadnym wypadku nie opalam się. Zawsze o tej porze byłam już brązowa

Kuleczki rosną i dalej są pocieszne, puszku mają niewiele i rosną im malutkie piórka, fruwają na swoich maleńkich skrzydełkach. Są bardzo
żyrne i wszystko kwoce wydziobują

Karmiłyśmy je dżdżowniczkami biły się o nie i dławiły się ale jadły
Pisałaś w czyimś wątku że powojnik dostał uwiąd i że się z nim pożegnasz...nie rób tego. Mój też miał, ale wykopałam go i przesadziłam w inne miejsce i już trzy lata pięknie rośnie i kwitnie

Na wiosnę glebę zlej roztworem nadmanganianu potasu
Lucynko to chyba bodziszek, nie wiem bo nie pamiętam jako co dostałam a kwitnie pierwszy raz, Cudo

Nie wiem o jakiego loda Ci chodzi jak o pomarańczowego kwiatuszka to jest maczek kalifornijski, eszolcja. Widać trzykrotce dawałaś za dobrze jeść, a ona nie przywykła

I ja Ci życzę wspaniałego tygodnia
Julciu tak go nazywają i pod taka nazwą kupiłam na placu od takiej fajnej sprzedawczyni

Piwonia nie kosztuje aż tyle. Ja kupiłam tutaj
http://swiatcebul.pl/product-pol-127-Pi ... -127-.html i na pewno będą ja mieć w sprzedaży tylko nie teraz.
Julciu przecież to wątek ogrodowy więc wszystko ok
Krysiu poluj tam gdzie pokazałam Julci i na pewno kupisz taniej.