Moje małe zielone co nieco -cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje małe zielone co nieco -cz. II

Post »

Olu dopisuję się, że to rozchodnik...u mnie dużo ich, bo bardzo je lubię, szczególnie właśnie w takim stadium jak są teraz :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Olka, to ja ci powiem, że mój starzec zimuje już trzeci sezon ;:224
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu ty to wiesz gdzie spacerować :wink: Ciekawe tylko jaki ci się trafił ;:65 Pięknie ci kwitną pierwiosnki, moje ciągle jeszze każą na siebie czekać :( Ten tydzień urlopu w super czasie sobie wzięłaś ;:108 Ja bym pewnie calusieńki spędziła w ogrodzie ;:306
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie. :wit
Pozwolicie że dziś odpowiem wam wszystkim razem...
Cieszę się bardzo ,że podzielacie moje zdanie odnośnie znalezionej rośliny...
To moja Justyna miała takie oko , mówi mi patrz jaka fajna roślinka jak różyczka...
Za parę miesięcy okaże się w jakim kolorze zakwitnie. :uszy
Okropnie się cieszę że ten tydzień ma być taki ciepły a ja akurat trafiłam z tym wolnym... ;:138
Tyle mam planów....ups , lepiej nie planować....

Dziś od rana byłam w rozjazdach. Miałam szkolenie w Katowicach i pojechałam tam autobusem. Ode mnie trochę drogi jest i to z przesiadkami...W drodze na miejsce , autobus tak zgrzytał , trzaskał się , śmierdziało jakby coś się paliło. ;:108 Myślałam że nie dojadę tak mi było niedobrze.
Odzwyczaiłam się już od jazdy autobusem bo przeważnie wszędzie jeżdżę samochodem...
Gdy wracałam ,było dobrze po 14 tej. Zrobiło się tak gorąco , chociaż ubrałam się lekko nie dało się wytrzymać.
A powrót autobusem z pozamykanymi oknami to już jakaś katorga...Byłam spocona po same skarpety... ;:306
Pierwsze co zrobiłam po powrocie do domu , to prysznic , dobra kawa i musiałam odreagować w cieniu w ogrodzie...
Gdy trochę odpoczęłam okazało się, że jednak za długo nie mogę bezczynnie siedzieć. ;:131
Zabrałam się za robienie nowej rabaty przy altanie. Na jutro została mi jeszcze jedna i w końcu moja altanka na wszystkich narożnikach ,będzie miała miejsca na nowe nasadzenia...
Tylko dziś zdjęć brak...Już nie miałam siły lecieć po aparat. ;:219 Jutro udokumentuję moją pracę.
A jutro jest ważny dzień , bo moja Justyna pisze egzamin szóstoklasisty...
Trzymajcie kciuki żeby moje dziecko jak najmniej się denerwowało , bo to że sobie poradzi to ja dobrze wiem... ;:215
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olka, trzymam mocno. Spoko, będzie ok.To pierwszy poważny egzamin, więc tym bardziej należy się wsparcie. Moja Zuza ma jutro wolne, bo te egzaminy ....dlatego mam radochę, bo jak moja mała ma wolne w tygodniu, to przyjeżdża moja Teściowa. I nie ma w tym nic dziwnego, ale ona mi zawsze posprząta , poukłada, wypucuje, ugotuje, a nawet moje ciuchy alfabetycznie poukłada. Może dziwne, ale ja ją kocham za to.
Buciki różowe w Owadzim zakupiłam :wit
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Olu trzymam za Twoją Justynkę...a Ty trzymaj za mojego Maćka :)....wiesz, ja się chyba bardziej denerwuję od niego. Ale ze mnie "mamuśka" :;230 .

Ja też nie potrafię długo posiedzieć z kawką na ogrodzie...zazwyczaj biorę ją w łapy i chodzę po ogrodzie...tu zrobić to tam tamto ;). Najlepszy sposób, żebym siadła na d.... to dobra książka :heja
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Witaj :wit
Przyłączam się do "kciukowej" akcji za bezstresowy egzamin i życzę sukcesów Justynce.
Mamo Olu - będzie dobrze ba, najlepiej ;:333

Pozdrawiam ;:100
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczynki kochane , dziękujemy za akcję kciukową... ;:168
Moje dziecko po egzaminie poszło z koleżankami na pizzę , musiały odreagować to wszystko.
Do domu przywlokła się dopiero przed 16tą...Ale miały balety!!! ;:306
Ale mówi ,że nie było tak źle...No myślę...
A ja rano po podwózce Justyny do szkoły, pojechałam do gimnazjum syna, dowiedzieć się czy możemy starać się o jakieś odszkodowanie z polisy odnośnie kontuzji Mateusza.
Po drodze zaliczyłam sklep i zakupy , zrobiłam obiad i w końcu byłam wolna... ;:108
Słońce grzało jakby to był lipiec a nie początek kwietnia...Pięknie było. ;:3 ;:3
Miałam zabrać się za ostatnią rabatę przy altanie ;:3 ;:3 ale że akurat z tamtej strony oparło się słońce to odłożyłam to na później. Zaczęłam pikowanie parapetowych siewek bo aż się o to już prosiły... ;:108
Zeszło mi z tym dosyć długo...
Potem była kawka i ;:108 troszkę lenistwa...Czekałam aż moja młodzież się zejdzie na obiad...
No i tak mi zeszło na tym czekaniu , bo nikomu się do domu nie spieszyło.
Czułam że jak zabiorę się za robotę to zaraz któryś przyjdzie i będę musiała przerywać pracę...
Więc rabata czeka na jutrzejszy dzień bo potem pojechałam na zebranie i tyle z dzisiejszego dnia...

Przyniosłam z altanki stary turystyczny stolik i moja myśl była taka , że na nim poustawiam doniczki z siewkami i przysunę go jak najbliżej okna. Ale okazało się że mój mebel jest dosyć niski i roślinki miały by mało słonka... ;:222 W takim razie zielistka i storczyk na pewien czas musiały przeprowadzić się z parapetu na stolik...Kaktus Bożonarodzeniowy został na swoim stanowisku bo ma pączki i nie chcę go ruszać.
Pomylił się chyba trochę co do świąt.... ;:306

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Tak wygląda większość moich patyczków hortensjowych...
Wiele z nich ma takich białe wypustki...

Obrazek

Obrazek

Ale są też takie na których widać zaczątki korzonków...
A najlepszy numer zrobiłam parę dni temu jak zauważyłam że coś się dzieje na jednym patyczku...
Wyciągnęłam go z wody bo przecież musiałam dokładnie obcykać co i jak.
Na drugi dzień patrzę w te słoiczki a mój patyczek zwiędnięty...Jak go wkładałam na miejsce to trafił obok słoika i był całą noc bez wody... ;:222 Brawo Ja.... ;:306

Obrazek

Jak się dobrze przyjrzycie to widać jakby mały korzonek...
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Moje patyczki hortensjowe ukorzeniane Twoim sposobem też mają takie wypustki :D

ja dzisiaj pracowałam intensywne 5 godzin w ogrodzie, tylko problem taki, że nie w swoim, a jutro miałam mieć wolne to muszę jednak o tym zapomnieć, bo obowiązki wzywają, pocieszam się zapowiadanym deszczem :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Pogoda faktycznie jak w lipcu . Grzało , że hej. Strach rośliny sadzić na takiej patelni ;:oj. Czytam , że trochę działalas i pikowalas. Fajnie, że córka poradziła sobie z egzaminem. Z tych baletow to się uśmiałam ;:306. Ciesz się, że jeszcze nie wraca do domu o północy ;:173 . Ma czas bo młoda jest ale czas tak szybko leci , że ani się obejrzymy to dzieci będą dorosłe. Zasiewy masz bardzo ładne. Pozdrawiam i życzę Ci czasu na zorganizowanie tej rabaty przy altanie ;:333 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Kontakt:

Post »

Moje hortensjowe patyczki podobnie wyglądają ;:138
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ola, masz rękę do ukorzeniania. Moje wszystkie nadają się do wyrzucenia.. Zaczęły gnić w wodzie i momentalnie wyszła na nie pleśń.. mimo wcześniejszego wrzucenia do słoika węgla.. nie wiem co zrobiłam nie tak ;:218
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olka wielkie brawo dla patyczków ;:138 Będę dalej dopingować. Dla córci gratulacje, bo na pewno zdała.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie środeczkiem tygodnia... :wit

Paulinko szkoda że nie mogłaś popracować w swoim ogródeczku... ;:108
Deszcz zapowiadali i czekałam na niego ,bo bardzo sucho jest ,
a tu raptem parę kropli spadło , postraszyło i tyle... ;:222
Skończyłam w końcu ostatnią rabatę przy altanie , teraz mogą przyjeżdżać roślinki przeznaczone właśnie w to miejsce... ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ewelinko przy Mateuszu to i ja egzamin ten przeżywałam...
Przy drugim dziecku już tak się nie myśli , spokojniej do wszystkiego podchodzi... ;:108
A i dzieci myślę że wcale takie zestresowane nie są.
Za dwa tygodnie syn pisze egzamin gimnazjalisty ,ale jak go gonię do nauki to tylko słyszę... matka wyluzuj... ;:306

Obrazek

Agatko super , może coś z tych naszych patyczków będzie cieszyło nasze oczy kwiatami w niedalekim czasie...Moje stoją na parapecie w kuchni i w pokoju od strony zachodniej...
Tu jednak mają dość długo słońce , staram się je zacieniać jak mogę bo jednak jak nie mają korzeni jeszcze, to ciężko im przetrwać na słońcu...Pilnuję tego bardzo...

Obrazek

Sabinko no nie mogę powiedzieć że nie...Jakoś mam szczęście i większość roślinek wetkniętych do ziemi ukorzenia się i radzi sobie dość dobrze...
Szkoda że tobie z nimi nie wyszło... ;:222 Wszystkie ci spleśniały , nic nie uratowałaś?

Obrazek

Małgosiu trzymaj dalej te kciuki , nie puszczaj... ;:306
Dziękuję w imieniu córki...Ich rocznik jako ostatni pisze ten egzamin , za rok dzieci już nie będą się stresować...

Obrazek

W ogrodzie teraz błyskawicznie wszystko zakwita...Rośliny biorą udział w zawodach która pierwsza rozkwitnie.
Motylki , bąki i pszczółki krążą w poszukiwaniu kwiecia...jeszcze chwila i będą kwitły jabłonie , wiśnie i śliwy.
jak byłam w Katowicach , to tam już tyle drzew białych , różowych i żółtych...Jednak w mieście cieplej niż u mnie prawie już w polach...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moje sasanki , pewnie w tym roku to już raczek kwiatka z nich nie zobaczę... ;:222

Obrazek

Za to rododendrony owszem , pokażą na co je stać... ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Tak to już jest, że mamy przeżywają razem z dziećmi albo nawet zamiast ;:306 . A rabata bardzo ładna będzie. Migawki z ogrodu piękne i kolorowe. A mój jedyny rozanecznik cos kiepskp wygląda. Ma część liści brazowych i takich nadgryzionych. Nie wiem co to. W dodatku pakow nie widzę wcale a to taki wczesniejszy jest ;:222 . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”