Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu no i po co ty mi pokazałaś te śliczne chabrowe iryski? :wink: Teraz muszę koniecznie takie dokupić do swoich jasnoniebieskich ;:306 Słodziak ten twój cały świat ;:173
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Sonia, już cztery tygodnie ;:oj Ale ten czas leci...
Przymrozek miałam, a na jutro śnieg z deszczem.. Na całe szczęście rośliny nic sobie z ochłodzenia nie robią. Byliny wypuszczają listeczki, krokusy z dnia na dzień pokazują więcej kolorów a sasanki już kuszą miękkim futerkiem.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dopiero uczę się być babcią, ale to wspaniałe doświadczenie. Dziękuję. ;:196

Kurier jedzie z bylinami, a temperatury prawdziwie marcowe, czyli zimno. ;:108

Martuś sprzątania mam jeszcze sporo, ale czekam na ciepło. Właśnie dziś zakwitły irysy żyłkowane, niebieskie.

Obrazek

Obrazek

Ewelniko mam wolne dopołudnie, więc przebiegłam po ogrodzie. Mimo przymrozku około 4 stopni, żadnych szkód nie widać. ;:215

Jolu w sobotę wielu z nas udało się trochę posprzątać i nastroje od razu lepsze. :) Dziś słońce, ale nie odważyłam się wyjść do pracy w ogrodzie, zimno. ;:222

Małgosiu dziś już Harmony rozwinięte, a Katharine Hodgkin nadal jeden. Może dzisiejsze słonko trochę pobudzi małe cebulowe do kwitnienia. ;:65 W przyszłym roku na pewno dokupię jeszcze innych w jasnym, niebieskim kolorze.

Sabinko nawet jak trochę śniegu spadnie, to i tak słońce go rozpuści. Chociaż wody w glebie chyba już dość. ;:131 Gdyby obeschło trochę, można by coś więcej porobić na rabatach. Sasanki z twoich nasion przeżyły zimę w gruncie, ;:215 ale bardzo malutkie, nie da się na razie pokazać. Dwuletnie, których mam całe poletko już ładnie owłosione.

Obrazek

Dobrego dnia, mam pracowite popołudnie i wieczór. :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Soniu i Tobie miłego, dobrego dnia ;:196
Sasankowe kuleczki śliczniaste. u mnie też już się pokazały ;:108 Za to irysków i krokusów wciąż brak ;:222
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Fajnie, że nic nie ucierpiało ;:173 . U mnie też wszystko gra przynajmniej na pierwszy rzut oka. Sasanki w takiej formie prześliczne ;:138 . Pozdrawiam i udanego popołudnia życzę :wit .
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ale dzielny facet z tego Karolka. Tak pięknie główkę trzyma a taki maluszek z niego. Cudo.
Jak tam wrażenia po pierwszym sam na sam z wnusiem?
Współczuję przyjeżdżających paczek. Ja odwlekam terminy. Nie śpieszy mi się do sadzenia. Te pogody są straszne. No i te nocne przymrozki.. No nie. Zdecydowanie jeszcze nie czas na moje sadzenie.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakie piękne te irysy :D
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ooo koniecznie muszę zdobyć te iryski ;:306 A sasaniunie jakie słodkie :wink:
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Witaj Soniu.
Słońce sprzyja działalności ogrodowej, jednak bywa zwodnicze. Rano wyszłam pełna zapału do ogrodu, skręciłam za róg, a tu zimowe krajobrazy :shock: . Przyszło zapłacić za cudownie rozgwieżdżone nocne niebo. Mnie nie martwią przymrozki. Teraz było raczej chłodno, więc rośliny są przyzwyczajone do niskich temperatur - przecież to naturalne w marcu, tylko my już jesteśmy nastawieni bardzo wiosennie.
Miałam spróbować sadzonkowania bukszpanu, ale na dworze tak zimno, że mnie zniechęciło do grzebania w gruncie. Może jednak spróbuję w donicach, po kilka do jednej, a jeżeli się ukorzeni, to posadzę na rozsadnik.
Karolek jest bardzo silnym chłopcem ;:138 , mam nadzieję, że nie rozrabia jeszcze :wink: .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59

Post »

Jakie piękne te twoje iryski ;:oj u mnie zrobiła się zima :shock: i to dosłownie w momencie......
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

To już 4 tygodnie? Oj, ale czas leci. Słodziutki chłopczyk, bardzo silny. Proszę wycałować ;:196
Mój Kubuś już po pierwszym poważnym posiłku....wczoraj zjadł łyżeczkę marchewki :D
A moje irysy żyłkowane nie chcą kwitnąć :( Wystawiły kiełki i mają w nosie pokazanie więcej.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj babciu Zosiu.
Już wiem czemu Karolek przesłonił Ci ostatnie tygodnie. Śliczny, mocny, zdrowy i podobny do babci. ;:108
Co tam kwiatuszki w ogrodzie, kiedy ma się w domu najpiękniejszy kwiat. ;:108 ;:196 :wit
A co wiezie kurier? Do mnie jutro też ma przyjechać a tu zimno się zrobiło i ma padać śnieg .
Kiedy to posadzimy. ;:222
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Soniu - Babciu przeszczęśliwa!
Śliczny wnusio całkowicie zawładnął Twoim serduszkiem i czasem, co mnie absolutnie nie dziwi. Musisz nacieszyć się nowym członkiem rodziny, więc nic dziwnego, że brakuje Ci czasu na inne zajęcia. ;:108
Ucz się bycia babunią, naciesz się wnusiem do woli, bo ogród też na Ciebie czeka. ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wnuczek widać silny ... wnet po rabatach za piłką biegał będzie po babcinych rabatach ;:167
Wszędzie czytam wyczekiwania na kuriera z roślinami...ja na szczęście nie czekam :oops: ... w sezonie z pewnością niejedną roślinkę zakupię na spokojnie i w swoim czasie... ;:oj Ale balkon już mam zawalony świeżynkami z lokalnego rynku. Byłam kilka dni temu w Polanie po obornik i nakupiłam ,że rachunek wbił mnie w ziemię ;:oj A wszystko takie taniutkie było...Ja raczej kupuję detalicznie a nie hurtem :roll: ... i nie przyzwyczajona jestem do takich rachunków! :D Ale czasem warto sobie pofolgować... ;:306

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

cyma2704 pisze:Dopiero uczę się być babcią, ale to wspaniałe doświadczenie. Dziękuję. ;:196
Soniu doświadczenie, przeżycia i przeogromna radość .. mówię Ci to z własnego doświadczenia.
Trzeba czasami odstawić na bok plany bo "babciowe pogotowie" dla wnucząt to ważna sprawa ale przy okazji zacieśniają się więzi , które pozostają na całe życie.
U mnie za oknem zima - sypie śnieg od południa , w nocy przymrozki więc może poleży troszkę.
Nie złości mnie to - lepiej teraz niz w maju ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”