Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Witaj Zeniu. Piękne różyczki ;:333 . A u mnie dzisiaj rano śnieg za oknem ;:oj . Jest na plusie więc teraz wszystko się topi- fuj ;:222 . U mnie sporo roślin ruszyło więc mam nadzieję, że wielkie mrozy już nie przyjdą. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zeniu cudne róże pokazałaś ;:167 i u mnie wiosny nie ma wręcz przeciwnie znowu mokry śnieg w ogrodzie leży. Dobrze, że nie próbowałam usuwać liści z niektórych roślin bo ten śnieg mógłby zaszkodzić. Będą nowości w Twoim ogrodzie?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu ,u mnie dziś zawiało , zakurzyło i było biało przez całe 5 minut .Od niedzieli chodzę naładowana jak wulkan .Sama nie wiem co mi jest .To znaczy , jak mówi mój syn mam objawy tęsknoty ogrodowej. U Ciebie też pewnie to się objawia i u większości bywalców tego Forum.Sen podobno dobry na wszystko . Dobrej nocki ;:19
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Zeniu, piękne różyczki. ;:215 ;:333 Jak nazywa się ta na drugiej fotce :?: :?:
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Zeniu
u mnie też żurwaki trochę kiepskie. Kilka mroźnych nocy bez śniegu zrobiło swoje.

Podoba mi się Twoja myśl - chyba coś dokupię i jakoś to upchnę. Ja od zeszłej jesieni ,(że się tak wyrażę) remotuję ogród . Tworzę nowe miejsca bo okazało się,że nie ma gdzie już upychać :D
Piękna pomarańczowa róża. Mnie od kilku lat naszło na pomarańczowe kwiaty w ogrodzie :D
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj Zeniu ,może po niedzieli coś pokażę bo na razie to nie mam czasu przesyłam dużo słoneczka ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zeniu jakie masz cuuuudowne różyczki! ;:oj
I wiosna u Ciebie!
Ja wczoraj uporządkowałam róże tzn. pozrywałam ich stare liście, dzisiaj ścięłam powojniki, zrobiłam przegląd żurawek, które tez po zimie marne są... :(
Usiedzieć nie mogę w domu, taaak mi już chce się wiosny! Jednak u mnie ona dopiero wychyla się noskami tulipanów z ziemi... no cóż, jeszcze luty mamy!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu....aparat jak aparat..canon. Sęk w tym aby zrobić ładne zdjęcie trzeba czasem na pół leżąco.. ;:306 . U mnie za bardzo nie mam takich warunków..kręcący się sąsiedzi. Wyobrażasz sobie minę sąsiada widzącego mnie w takiej pozycji, robię więc w pośpiechu a te czasem nie wychodzą najlepiej. ;:173

Ewelinko...u mnie także przez kilka dni były przymrozki. Miejmy nadzieję że to już końcówka.
Tęskno nam do prac działkowych ale wytrzymaliśmy całą zimę to i te kilka dni wytrzymamy. ;:108

Marysiu- Masko...nowości będą, za to była by za wiosna bez nich. ;:oj . Planuję pnące róże bo u mnie ich brak. Resztę to na targach ogrodniczych, co wpadnie w oko. :;230

Marysiu-delosperma.....nie znam nazwy tej różyczki. Kupiłam ją w szkółce jako róża angielska. :D Muszę w końcu się kiedyś zmobilizować i ponazywać te moje róże. ;:108

Michasiu...jeśli chodzi o róże zawsze podobały mi się kolory pomarańczowo- morelowe, tylko zazwyczaj wpadały mi w ręce różne, różniste. :;230 . Teraz ani nie mam warunków ani mi się już nie chce ich przesadzać aby robić kilka rabetek po to aby posegregować kolorami. A żurawek na pewno kilka wypadło, czyli coś na ich miejsce się wsadzi. ;:173

Zosiu
..bardzo się cieszę że zajrzałaś. ;:168 . Myślę że u ciebie jest już co pokazać. Czekam... ;:65

Basiu...nic jeszcze na działce nie ruszyłam. Prze okno patrząc piękne słoneczko aż mnie nosi. ;:65 . Gdy zajadę na działkę, zimno..stwierdzam że to jeszcze nie czas na pracę. Po obchodzie działeczki zmykam więc do domku. :;230
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ranniki, krokusiki.... oj cuuudownie, że kolory już masz na działeczce! ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Ciemierniki wspaniałe mają kwiaty :wit
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Zeniu ciemierniki masz naprawdę wyjątkowe , zwłaszcza ten bordowy ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. Widzę, że i u Ciebie powoli pokazują się pierwsze wiosenne kwiaty. Ciemierników nie mam i wiem, że będę musiała to zmienić bo są bardzo ładne ;:333 . Wszystko coraz bardziej wyrasta z ziemi i oby tylko mrozy nie wróciły bo szkoda wysiłku roślin . No tak, skoro wytrzymaliśmy tyle czasu to i kolejne kilka dni damy radę ;:108 . Tylko, że prognoza pogody na najbliższy tydzień jest raczej deszczowa. No ale może zdarzą się chwile bez niego to będę na raty zdzierała trawę ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Obchód ogródka bardzo owocny. Ciemierniki pieguski cudne. ;:138 Jeszcze podobno tylko przyszły tydzień zimny, a potem już tylko WIOSNA,WIOSNA. :heja
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zeniu, zaczynam Ci zazdrościć tych ciemierników co mnie bardzo martwi bo wiadomo jak to się skończy.Fajnie że byłaś na spacerku i zrobiłaś obchód ogrodu .Jak według Ciebie przezimowały różyczki ? Mam nadzieję że strat nie będziesz miała, chociaż w żurawkach w tym sezonie to i u mnie kiepsko .Mam jednak nadzieję że odbiją od korzenia.Mokro jest ,więc trzeba im tylko zasilenia i czasu .A swoją drogą możesz mówić sąsiadom że ćwiczysz jogę ;:306 Sciskam ;:167
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Zeniu ale cudowne masz ciemierniki ,moje jeszcze nie kwitną .U Ciebie wszystko wcześnie :D
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”