Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga, dobrze, że choroba mija. Dosyć już.
Ogród faktycznie jakiś inny :wink: Pewnie tak jak piszesz, teraz jeszcze brak barwnych plam robi swoje.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu ogród cudny, jak zawsze. ;:167
Rabatki po brzegi wypełnione kwiatami, bardzo kolorowe. ;:138
W końcu doczekaliśmy się deszczu, a remontu to Ci trochę współczuję. Przed remontem domek także był śliczny. :)
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko,ja z niecierpliwością czekałam na jakieś wieści z twojego ogrodu.I muszę przyznać,że w pierwszej chwili też odniosłam wrażenie że dużo się w nim zmieniło.Może szkielet ogrodu,czyli iglaczki trochę urosły i zajmują większą powierzchnię.Mnie się to podoba :D Może dla tego,że u mnie na rabatach królują cebulowe i byliny.W zimie i wczesną wiosną jest trochę pusto.Trzeba będzie pomyśleć o uzupełnieniu rabat.Tym bardziej,że wybór iglaków jest teraz ogromny.
Remontu ci nie zazdroszczę.Może inaczej....chaosu i bałaganu z nim związanego.A przecież zakres prac planujecie spory.Ale kiedy ma się własny dom takie prace to niestety konieczność.Za to pózniej na pewno będziesz zadowolona.I może najdzie cię ochota na zmiany także w ogrodzie...
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Twój ogród jest już dojrzały, rośliny ładnie się przenikają. Rabaty stanowią całość a nie oddzielne plamy.
Czytam, że rozpoczynasz remont. Pilnuj robotników, bo potrafią niejedno zniszczyć.
Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Faktycznie masz kłopot z tą elewacją. Mam nadzieję, że nic nie zostanie zniszczone
Zdrówka życzę
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kochani u mnie podwórku pogrom, zmiana dachu, wszędzie i pościągane i nowe deski, blacha. rusztowania itd. ogródek zarasta zielem, jeszcze ze 3 tygodnie takiego bałaganu, nie wiem jak ja później doprowadzę ogród do porządku .... ale jakoś pomalutku podołam 8-) :lol:
Tulipanki już przekwitają, ich miejsce zajmują azalie :)

Pokażę część moich tegorocznych tulipanków :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne te tulipany pomarańczowo czerwone :).
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Janku, Justynko, Agusiu, ja krzewy liściaste i iglaki, traktuję jako bazę swojego ogrodu, taki szkielet , na którego tle opierają się bylinowe nasadzenia. Teraz jeszcze większość bylin nie kwitnie, więc krzewy są mocniej widoczne niż w sezonie, a i na pewno troszkę podrosły :D
Jest dla mnie ważne, żeby ogród był atrakcyjny o każdej porze roku i właśnie ten zielony szkielet zapewnia to zimą. Nie jest płasko, szaro i smutno, tylko wciąż zielono, mimo, że kolorowe kwiaty śpią. Za chwilę te wszystkie iglaki i krzewy zejdą na drugi plan pod panowaniem kolorowych bylin, staną się dla nich tylko zielonym tłem :D A zapanuje kolorowy zawrót głowy jak zawsze latem :D

Geniu faktycznie byłaś u mnie wiosną. Chyba nawet wcześniejszą niż obecna :)
Z ogródkiem na szczęście nic złego ne dzieje się przy remoncie, wszystkie najgorsze prace mieszczą się na podjeździe i podwórku :D

Tajeczko bardzo dziękuję kochana ;:196
Mam nadzieję, że w tym roku uda się Wam mnie odwiedzić :D

Dorotko, faktycznie wszystko u mnie już bardzo rozrośnięte. Niektóre roślinki wręcz nadmiernie i muszę je przycinać. Bardzo mnie cieszy ten gąszcz, bo zawsze zależało mi na takiej bujności i roślinnym przepychu :D
Robotnicy na szczęście nie zbliżają się do rabat, tak, że ogródek nie ucierpi, niestety zarasta zielskiem, bo ja nie bardzo mam możliwość przy tym remoncie krzątać się w ogrodzie...

Małgosiu dziękuję, ze zdrówkiem już na szczęście ok :D
Robotnicy nie zbliżają się do rabat, więc ogródek nie ucierpi :)) Kilka żurawek tylko na obrzeżu zostało przyduszonych dechami, ale ładnie się regenerują :D

Iwonko i ja bardzo je lubię, są takie ....płomienne :D

Postaram się niedługo znów pokazać co nieco z ogródka :D
Pozdrawiam Was bardzo gorąco, uściski serdeczne ;:167
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga mam nadzieję że remont mija bez większych problemów i ogród nie ucierpiał z tego powodu, w tym momencie oddycham z ulgą że ja mam to już za sobą i że mój przewidujący mąż nie pozwalał robić żadnych nasadzeń blisko domu żeby na wypadek takich właśnie prac nie było strat.
Tulipanki u Ciebie śliczne , już pisałam u Wandzi że muszę jesienią dokupić cebul i dosadzić.
Siedzę dzisiaj przy komputerze z mocnym postanowieniem nadrobienia zaległości na forum bo pogoda raczej barowa u nas ale pewnie długo nie posiedzę bo dostaję jakiegoś uczulenia od patrzenia w monitor, cieknie mi z oczu i z nosa, zapuściłam krople może będzie lepiej.

Też czekam na kwitnienie azalii tym bardziej że zakupiłam pięć nowych i cztery z nich będą kwitły.
Ucałowania dla Gabrysi.
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Piękne, energetyczne kolory. Dorodne kępy robią wrażenie ;:138 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ależ te tulipany mają kolor piekny ;:215
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko tulipanki rosną i nic sobie z remontu nie robią! przetrwasz remont bo ja już nie jeden przetrwałam :;230 Trzymaj się ;:168
garbowski
200p
200p
Od: 25 sie 2014, o 17:08

Post »

Jak zwykle :wink: piękny ogród i jeszcze ładniejsze fotki. :wit
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Aga dawno mnie nie było i już zapomniałam jaki Twój ogród jest urokliwy i piękny, różnorodny i kolorowy. Tulipanki przepiękne, niestety poczekać musimy znowu rok:).
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Aga , lato przed Tobą, zdążysz opielić, Między tak bujnie rozrośniętymi roślinami zielsko mam marne szanse.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”