Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu zaczynam pomalutku nadrabiać forumowe zaległości i odwiedzam ulubione ogródki ;:196 Niestety wiem, że trochę to potrwa, ale pomalutku, pomalutku i wszędzie zajrzę :D
Cudne wiosna u Ciebie i w ogrodzie i w donicach..... ach jak mi się już marzą brateczki na tarasie..... niedługo i ja pójdę ich poszukiwać po ogrodnikach :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja również czuję miłe zmęczenie ;:108 Masz prześliczne granatowo-białe bratki ;:303 Nigdy tej odmiany nie mogę spotkać, a co roku u kogoś je zauważam. Może w tym roku trafię na takie ;:224
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AGNESS pisze:Małgosiu zaczynam pomalutku nadrabiać forumowe zaległości i odwiedzam ulubione ogródki ;:196 Niestety wiem, że trochę to potrwa, ale pomalutku, pomalutku i wszędzie zajrzę :D
Trzymam Cię za słowo żurawkowa ( i nie tylko) królowo! :wink: (Nie gniewaj się Małgoś, że prywatę u Ciebie uprawiam!)

Małgosiu! Niszcycielskie działanie psiaków w domu i obejściu jest jednym z powodów nie mania przeze mnie psów. ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
margolcia3
100p
100p
Od: 18 sty 2012, o 21:14

Post »

Pepsi napisz może co to za rasa ta kicia. Jest śliczny, do zjedzenia. Nie ucieka ci daleko?
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

A w ogóle to.... skąd się już bierze bratki, stokrotki?? Ja nigdzie nie widziałam. Musze jutro wyjechac wcześniej do pracy - środa, to rynek pod mostem, może mi coś wpadnie w łapki.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Dzisiaj kolejny piękny i słoneczny dzień. Szybciutko po pracy uciekłam do warzywniaczka. Pograbiłam grządki, które niedługo będę obsiewała,posadziłam też karpy szparagów. Ogólne porządki w moim królestwie sprawiły mi mnóstwo radości.
Przymierzam się do wysiewu rzodkiewki, sałaty, szpinaku, bobu, grochu, marchewki, cebuli i pietruszki. Myślę, że już niebawem wyruszę z moją nową makierą na podbój :uszy

Tulapku - Tego gościa ze zdjęcia już nie ma w moim ogrodzie. Misiek znalazł dom u największego gospodarza w pobliskiej wsi. Ten to się umiał ustawić. :D

Mati - Mam nadzieję, że poukładasz sobie pozytywnie swoje sprawy. Nic nie jest teraz ważniejsze, pamiętaj.Czekam na dobre wiadomości ;:333
Wierzba rośnie w dziwnym miejscu, ale kto pomyślał, że z kijka wyrośnie drzewo ;:173 . Dlatego golę ją kilka razy w sezonie :wit

Aniu Aneczko - :D A ja już myślałam, że już nie lubisz do mnie zagladać ;:224

Miłeczko - Moja taczka też się już na złom nadaje. Wiele ma za sobą. Muszę niedługo wyruszyć na jakieś zakupy do ogrodniczego marketu. A dereń fajnie wygląda we wianku, zapleć sobie ;:136 Ja lubię gadżeciki :wink:

Dorotko - dlaczego siedzisz w domku? Mam nadzieję, że choroba nie jest przyczyną? Chcesz mieć wierzbę? Nic trudnego. Wkładasz patyk do ziemi i za kilka lat masz ogromne drzewo. :lol: Moja mandżurska wyrosła z patyka, który był jednym z elementów jakiegoś stroika.

Agness - Jak miło Cię zobaczyć ;:196 Pokażesz swoje bratkowe kompozycje? Zawsze mi się podobają Twoje pomysły.
:D
Monia - Jak je zobaczyłam to szybko pakowałam. Te z żółtym licem posadziłam w donicach przed domem, bo tam cieniście, będą rozweselać. Uwielbiam o tej porze te maluchy. Będą mnie cieszyły całe dwa miesiące. :D

Margolciu - Kot Lula mieszka ze mną od siedmiu lat i nie przypominam sobie, żeby kiedykolwiek uciekała. Wręcz przeciwnie. Ona uwielbia dom, kanapę, moje kolanka. Chodzi ze mną wszędzie. A rasa to egzotyk, a tak przynajmniej mi powiedziała osoba, od której ją dostałam. Jest bardzo łagodnym kotkiem. :D

Aguś - W moim ogrodniczym mają pełno. I na stoiskach przy cmentarzu widziałam już. Przynajmniej u nas mają. :heja

Spotkałam dzisiaj taką panienkę w ogrodzie. Biedna, spała sobie słodko, a ja na nią z grabiami. Przeniosłam ją w inne, spokoje miejsce.

Obrazek

Dzisiaj rano...

Obrazek

Powoli zaczynają nas atakować zające.

Obrazek

i dalej macoszki

Obrazek

Miłego :wit
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj,rozdajesz te pieski,no ale-kotki chyba łagodniejsze.Nie robią takich szkód.
A ogólnie to rybki najlepiej ;:215
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu myślisz o sianiu warzyw, a u mnie bałagan. ;:223 Bratki już zdobią, a żaba jak waran kroczy. ;:202
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne bratki. Ja w tym roku musze kupić gotowe. Ale nie wiem kiedy można kupić.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No oczywiście nie zrobiłam jeszcze wianka. Może uda mi się dziś być wcześniej w domu, ale ma padać i znów nic z tego nie będzie!
Ropusze się chyba nie spodobałaś, bo się postawiła! :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Pepsi, witaj, kochana!
Bardzo u Ciebie pięknie: i kolorowo, i raz na ludowo ;:333.
Urocze ozdóbki, i te sztuczne, i te żywe z bystrymi oczkami.
Bardzo by mi się podobało mieć taką ropuchę, bo już znalazłam jednego ślimaka bez skorupy ;:219.
Ona by się z nim raz dwa rozprawiła.

;:196 Jagi
PS. Dobrze, ze pieski już się rozchodzą, skończą się moje hamletowskie rozterki: wziąć, czy nie wziąć ;:218. Chciałabym bardzo, a wiem, że nie powinnam. Życzę im wspaniałych właścicieli.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu żabusia jakaś nieumyta po zimie i dlatego z waranem się kojarzy :;230 Kolorowe ozdoby i bratki jakoś z Wielkanocą mi się już skojarzyły :lol: Dzisiaj już słoneczka nie ma i u Ciebie pewnie też?
viola123
200p
200p
Od: 29 wrz 2011, o 12:05

Post »

Super zdjęcie żabusi. W pierwszej chwili pomyślałam - Boże, a co to za potwór, dopiero po chwili się zorientowałam. Łatwo oszukać nasz mózg.
Viola
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Pół bagażnika witek wierzbowych mam :) Będę plotła wianki :):) Czy co mi tam wyjdzie ;) A co!

A żaba/ropucha bleeee wiem, że one przydatne i fajne, ale dla mnie nie do oswojenia. Już się nie drę na całą wieś na ich widok, ale do spokojnej reakcji jeszcze mi daleko. A wiem, że jedna mieszka pod różą pnącą - niedługo czas pod nią rozgarnąc.... chyba męża poproszę :)(
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Małgosiu wszystkie róże posadziłam w niedzielę. Stoją sobie w zacisznym miejscu na tarasie i czekam co z nich wyrośnie.
Pochwalę się, że wreszcie wyszła naparstnica :D ...a już myślałam, że za głęboko ją posiałam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”