Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Elu droga dzięki za roślinki. Powinnam Ci przywieźć wywrotkę ziemi. Takie wielkie te donice... Naprawdę mogłaś je jakoś zacieśnić 8-)
Nazbierało mi się kilka donic do podsadzenia. Dobra pora ale znajdowanie dobrego miejsca to niezłe wyzwanie. Chodzę i myślę i myśłę i chodzę...
Alu a gdzie różane pergole z wejherowskiego parku?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu, dzięki za Hansestadt Rostock, fakt piękna róża, znam ją bo rośnie w zielonym zakątku mojej synowej, bardzo wigorna i zdrowa róża poza tym ma pięknie błyszczące liście, Alinka również cudo, trzy razy do niej podchodziłam, bo nie chciała się u mnie zaaklimatyzować, ale wreszcie się udało. Fajne te widoczki z ogrodu wujostwa, a miejsce na ognisko bombowe, powiem szczerze, że też mi się takie marzyło, jednak moja przestrzeń już nie pozwala na to. Wycieczka do parku też ekstra, czy ta mała modelka to Twoja córka, śliczna dziewczynka ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu droga, otworzyłam komputer, aby odpowiedzieć u mnie na posty i weszłam najpierw do Ciebie. I tak już minęła druga godzina, a ja tak sobie oglądam i oglądam wszystko, co nam zechciałaś przedstawić. Tym sposobem moje dzisiejsze plany ogrodowe wzięly w łeb i przyszła pora robić obiad. Ale warto było ;:108
W tym wątku się jeszcze nie wpisywałam, ale pamiętam, że twój ogród należał do moich ulubionych. Dzięki temu, że zaczęłaś mnie ostatnio odwiedzać, przypomniałam sobie o Twoim malowanym wątku i przeczytałam go w całości. Jest pięknie, romantycznie, zadbanie. Wspaniale bym się czuła w takim właśnie otoczeniu. Dzięki też za szersze perspektywy, bardzo je sobie cenię i żałuję, że tak mało osób je pokazuje, bo dla mnie są jednak najciekawsze.
Szkoda, że Twoja mama nie ma swojego wątku. Jej ogród też mnie zauroczył. Może jednak uda Ci się ją namówić do założenia wąteczku i do forumowych pogaduszek :D
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłego, owocnego weekendu ;:196
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Oj,dużo sie dzieje w tym wątku ;:108
Wycieczki,piękne miejsca,kwiaty - i wszystko za one silver dollar :!:
Tanio wychodzi :wink:
Slawek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja też lubię polskie klimaty ;:167
Ale masz śliczną córcię ;:108
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Córcia wdała się w mamusie,och te zalotki :lol:
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Zdecydowanie się ochłodziło. Zawlice, hortensje, dzierżany przypominają, że zbliża się jesień. Przechodzące fronty pogodowe tworzą piękne widoki na niebie. Chociażby ja ta tęcza Wszystkich TU zaglądających przywitam prawo i lewobrzeżną tęczą.
Obrazek

Obrazek

Asmo Sama się motywuję i dopinguję do jakiejś aktywności ruchowej :tan , ale mam tego deficyt. Dla Ciebie zawilcowo-floksowo.

Obrazek

Ignis05 Tak to park wejherowski. Te nasadzenia są jeszcze młode. Rewitalizacja parku to inwestycja z 2010 roku, ale już cieszy. Jest tam jeszcze aleja różana, którą pokazywałam rok temu i urocza ścieżka-kładka nad dziewiczą leśną roślinnością.
Pochwalę się kolejnym prezentem od mamy -hortensja drzewiasta Invincibelle spirit

Obrazek

LisicoMoże i Roll's Roy -dla mnie samochody są czerwone lub szare lub innego koloru. Marki jak nie zobaczę znaczka to dla mnie czarna magia.
Jeśli chodzi o Tosię to dobrze, że chociaż spojrzenie pasuję do limuzyny, bo to dziewczę zawsze bardzo naturalnej, mało przyczesanej fryzury bardziej by pasowało do wozu konnego.

Obrazek

Izaziem Pergole w alei różanej jeszcze stoją i nawet kwitły jakieś róże, ale pokazywałam je rok temu to teraz był inny zakątek. Nie pamiętam czy masz taką dwubarwną krokosmię, jak nie to mogę Ci wykopać cebulę.

Obrazek

Ilona2715 Ogniskowe miejsce też mi się marzyło i mam takie jesienno-wiosenne jak zwinę basen.

Obrazek

Anabuko1 No właśnie nie ma jak polskie klimaty ;:215

Obrazek

Wanda7 ;:196 Dziękuję za miłe słowa. Ja też wspaniale bym się czułą w otoczeniu Twojego ogródka, dlatego często tam zaglądam. Niestety mi też FO zabiera sporo czasu, by się wyrobić ze wszystkim wstaję wcześniej (jak na wakację), by tu zajrzeć. Mamy ogród postaram się tu pokazywać. Także lubię zdjęcia z szerszej perspektywy.

Obrazek

Slanka-flora Oj udał mi się ten dolarowy zakup, ale okazuję się, że ona nie do końca taki srebrny i trochę się rumieni. Dla Ciebie Silver dolar
Obrazek

Drewutnia Twoja też wdała się w mamusię. W końcu to nasze córeczki - prawda :?: Dla Ciebie moje najmłodsze dzieło zakątek hortensjowo-hostowo-żurawkowy. Na pierwszym planie hortensja Pinky WInky, druga u mnie najpóżniejsza Mega Mindy dopiero zawiązuję kwiaty i ostatnia z tej trójki Wim's Red, w tym jakoś dziwnie wypuściła 2-gie wyższe piętro, jestem ciekawa czy na nim też będą kwiaty.

Obrazek
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Alu krokosmię mam pomarańczową i chyba muszę ją trochę przetrzebić bo się bardzo rozpanoszyła z przodu rabaty a jest bardzo wysoka. Część już posadziłam do tyłu rok temu ale jeszcze jest niska :? Zobaczyłam Twój piękny słoneczniczek... i przypomniało mi się że brałam go od Eli. Niestety będę musiała go od Was jeszcze raz wysępić bo mi się nie przyjął ;:3
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Alicjo, nowa rabata hortensjowo - żurawkowa udała Ci się nad wyraz ;:333.
Bardzo pasują do siebie wszystkie rośliny. Nie umiem tylko zlokalizować tej rabaty...
Gdzie ona jest? Z tyłu, za domem?
Już tworzy piękny widok, a kiedy wszystkie hortensje zakwitną... ;:224.

Serdeczności - Jagoda
PS. Ciekawe, czy Twoim dzieciom podobałaby się pruszczańska Faktoria?
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Tym razem mój wzrok padł na krokosmię ;:oj jaka ona wysoka!
Bardzo mi się podoba od jakiegoś czasu,ale myślałam,że to maluch i rezygnowałam.Chyba się jednak za nią rozejrzę...Jest również czerwona czy mi się coś myli? ;:224 Trzeba ją wykopywać na zimę?
Muszę doczytać ;:108
Wim's Red wygląda u mnie tak samo-kwiaty schowane na parterze,a piętro wybujałych zielonych gałązek króluje-obcinasz swoją na wiosnę na krótko?Swoją ciachnęłam wiosną niemal przy ziemi i myślałam,ż to był mój błąd i przyczyna takiego właśnie (nie)kwitnienia ;:173
Pięknie u Ciebie,ale poświata jesienna ;:145 za szybko... ;:196 :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kroksomia lucifer zimuje, dlatego wybrałam ją do mojego ogródka. Ale jak patrzę na pomarańczową ;:224 U mojej sąsiadki jest jasnopomarańczowa i ... niska ;:oj Muszę ja koniecznie zapytać, jaka to odmiana.
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Piękna rabatka hortensjowa, śliczna kroksomia muszę pomyśleć o zakupie, ;:138 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zdjęcia z parku bardzo wakacyjne, w parku dla każdego coś miłego, a zdjęciami z ogrodu udowadniasz, że swego znasz i pokazujesz śliczny letni ogród. Kondycja z pozoru bez zarzutu ;:333
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

3 ostatnie zdjęcia są przepiękne ;:138 Kolejne moje ulubione w twoim ogrodzie ;:224
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Zapraszam miłych gości na mój taras - gdzie latem rozgrywa się życie rodzinno-towarzyskie, a sadzone w 2012 winogrona już powoli tworzą zielony łuk nad schodami.

Obrazek

Mufka Zasada swoje znam, cudze nie chwalę- NIE DOTYCZY OGRODÓW!!! Jedynie atrakcji turystycznych i w tym kontekście była zacytowana. Wasze ogrody są ;:202 , a jeśli chodzi o mój "Cały czas gonie króliczka". Czytam że większość tak ma więc nie ma się czym przejmować. Częstowałaś u siebie winogronami to i ja się zrewanżuję.

Obrazek

Obrazek

Izaziem Jeśłi chodzi o słoneczniczek nie ma problemu moje oba mocno się rozrosły to będzie z czego uszczknąć. Mamy był trochę inny. W nogach słonecznika, krokosmi i jeżówek, zaczynają już wrzosy. Zwiastuny września- chłodna pogoda powoduję że łatwiej przyjdzie się pogodzić z początkiem szkoły.

Obrazek

Asma Krokosmia zimuję i co roku jej więcej. Jak chcesz to dam CI kilka cebulek. WIms red tak widocznie w tym roku ma. Poprzedniego wyglądała inaczej, najwcześniej u mnie zakwitła i miała na czubku takie ogromne, acz nie zbite kwiaty. Może to przez upału i suszę. Ciekawa jestem czy na tych późniejszych wyższych przyrostach też zakwitnie? W tym roku zdecydowanie z tej 3-ki najbardziej podoba mi się Pinky Winky

Obrazek

JagaS
JagiS pisze: Gdzie ona jest? Z tyłu, za domem?
Jagódko, ale trudne pytanie mi zadałaś? Gdzie u mnie jest za domem :?: Patrząc od strony drogi przy lesie, którą do mnie się jedzie to rzeczywiście za domem. Natomiast patrząc od frontu to już lokalizacja mojej ścieżki hortensjowej jest z boku domu.
A patrząc od głównej szosy to byłoby przed domem. Czy już wiesz gdzie? :;230
Pruszczańska Faktoria w związku z hasłem "Swoje znacie..." trzeba będzie odwiedzić. Warto?
Dla Ciebie wybrałam hortensję która miała być Grandiflorą, a okazała się, jak domniemywam, Kyushu. W związku z czym musiałam ją przesadzić bo wciśnięta między 2 z ciężkimi, pełnym płonnych kwiatów mi nie pasowała. Nawet w ogrodniczych centrach zdarzają się pomyłki.
Obrazek

Sweety Kolory ognia to wszak nasze ulubione kolory prawda. Myślę że i kolor tej jeżówki by CI odpowiadał.

Obrazek

123katex Rabatka hortensjowa jest stale jeszcze w trakcie tworzenia, zachwycam się też Vanille Fraise, która rośnie przed domem i mogę na nią patrzeć z kuchni.

Obrazek

Drewutnia ;:196 za miłe słowa. Tym razem dedykuję Ci sadźca na tle liści bzu czarnego.

Obrazek

Dla pozostałych gości mam kwaśnolubną dabecję. :wit

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”