Pozdrawiam w środę, dość miły dzień, jak do tej pory bezdeszczowy
Wykorzystałam znaczne nawilgocenie gleby w moim ogrodzie i wypieliłam....nie wszystko

Trudno, jutro też jest dzień, a kręgosłup mam tylko jeden.
Robercie - skoro dopingujesz moim rodosiom, dam im jeszcze jedną szansę. Ten pączek wygląda obiecująco.
Aniu - petunia ma kolor ...hm bardziej wpadający w fiolet, nie wiem czemu kolor fioletowy w moim aparacie jest przekłamywany. I stwierdzam to już po raz kolejny robiąc fotki czemuś w fiolecie. Wychodzi bardziej blue. Aczkolwiek żałuję, że nie ma błękitnej surfinii. A może jest?
Marysiu - gratulacje z powodu wyhodowania własnej lobelii i heliotropu. Ja siałam i się poddałam. Widocznie nie pisane mi doczekać się takich rarytasków jednorocznych. Włochacz nastawiony zawsze na mizianie, moja asystentka w ogrodzie. Nie opuszcza mnie na krok.Dzbanuszki miały się znaleźć na śmietniku, otrzymały ode mnie drugie życie.
Edi - sześć lat temu podarowano mi maleńki krzaczek fuksji,,,,i wtedy zakochałam się w tej roślince. Wspaniale kwitnie, zimuje w chłodnym pomieszczeniu bez żadnego problemu. I jest tyle różnych odmian. Co jedna, to piękniejsza. W tym roku zmarnowałam moją starą fuksję ( mea culpa, mea maxima culpa

) i dlatego zakupiłam nowe. Są wspaniałe. Polecam.
Petunia z daleka wydaje się mieć kolor czarny, ale przy bliższym zapoznaniu,,,,rzeczywiście jest taka ciemno bordowa.
Iwonko - klonik od dawna był moim chciejstwem, ale nareszcie natrafiłam na tego właściwego. Nazywa się Garnet. Niestety, pogoda nas nie rozpieszcza. Dzisiaj nie padało, więc popieliłam, trawa po pas, nie ruszona, bo ja z kosiarką się nie rozumiemy, a M pojechał na zebranie rodziców do szkoły Zuzy. Może jutro....
Dzbanuszki dostałam od znajomej, która zbiera najprzeróżniejsze szpargałki. W wersji pierwotnej były...poidełkami dla osób chorych, leżących. Były białe, metalowe.. Psiknęłam farbą do metalu w sprayu i....mam takie gadżeciki. Lubię takie..cośki jak to raczy określić mój M.
to jeszcze raz
Miłego wieczoru.Pozdrawiam i lecę robić eksoeryment,,,jak wyjdzie to się będę chwaliła