Ogród w słońcu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w słońcu

Post »

Sabinko wiosna wcześniej w tym roku to i koty zaczęły wcześniej, nie czekają do marca ;:306

Twoje krokusiki przepiękne ,szczególnie te żaróweczki wpadły mi w oko ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowne te krokusy ;:138 Niestety moje są posadzone od północnej strony domu więc im się nie spieszy ;:185 Co do kotów to uwielbiam małe kotki a szczególnie kiedy ze sobą dokazują albo atakują ogon kocicy jakby był ich wrogiem co ona znosi do pewnego momentu aż nie przebiorą miarki (chyba jak każda matka).Niestety problem pojawia się kiedy dorastają bo wtedy powodują większe szkody a moja rodzina aż drży na myśl kto zostanie tym razem obdarowany zwierzątkiem.Pocieszam się,że inni ludzie też mają swoje problemy a kiedy patrzę na takie piękne zdjęcia zapominam o wszystkim. Oby tegoroczna wiosna dała nam wiele okazji do podziwiania jej uroków
Awatar użytkownika
merymg
200p
200p
Od: 4 mar 2013, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No piękne słoneczka Ci zakwitły ;:138 Krokusy, zauważyłam te niższe z mniejszych cebulek są szybsze w kwitnieniu. później zakwitaj krokusiki z większych cebulek.Pewnie to kwestia odmian.
;:63
Małgoś
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Witaj Sabinko krokusiki przepiękne :D
Zawilce bardzo się śpieszą na świat :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Te duże krokusy kwitną później :D Jeśli rozkwitają w różnych terminach, dłużej można się nimi cieszyć.
Przy piwoniach jeszcze nie grzeb, moje w ogóle się nie spieszą z wychodzeniem. Czekam cierpliwie, bo jednak w nocy jest zimno.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

:wit a ja niestety nie mam krokusików ;:145 ale dzięki Tobie Sabinko na pewno w przyszłym roku będę miała już ja się o to postaram ;:215. Życzę Ci słonecznego dnia ;:3 ,bo u mnie pogoda byle jaka dzisiaj ;:185
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dopadło mnie choróbsko ;:222 rano zaczęło dziwnie drapać w gardle, więc zignorowałam. Zrobiłam obchód, poszłam na spacer z dzieciaczkami (aby wykorzystać Słoneczko) wróciłam do domu i dopiero się zaczęło. W ciągu kilku godzin ze zdrowego człowieka przekształciłam się w zombie na lekach.. kilka dni czekałam na ładną pogodę, a okazuje się, że w najlepszym wypadku wykorzystam ją w domu na.. smażenie pączków ;:306 o ile mi temperatura trochę spadnie ;:218
kajko, krokusy są prawdziwą perełką, zaspokajają pierwszą potrzebę kolorów :tan a na jesień często można trafić na mega paki np. w obi w tamtym roku była paczka 50 szt. za 18zł
Ewo, wstyd się przyznać.. dzisiaj już pogrzebałam przy kilku "wybranych losowo" :oops: nie dało mi ;:131 Wszystko przez to, że te zadomowione na stałe już od dawna maja kły na wierzchu. znalazłam co chciałam i delikatnie przykryłam ziemią :;230 ciężko u mnie z tą cierpliwością ;:65
Paulii, zawilce są dla mnie największym zaskoczeniem. Niby wiadomo, że te leśne są bardzo wczesne, ale moje odmiany zakwitały o wiele później..
Merymg, różne tempo kwitnienia krokusów to nie tylko kwestia odmian. Zauważyłam, że niektóre z tych drobnych dopiero wychodzą.. Na jesień kupowałam z różnych miejsc, niektóre miały już maleńkie korzonki.. Przypuszczam, że właśnie to będzie rozwiązaniem zagadki ;:209
Ann_30, ja mam podobnie. Jak mi koty zbytnio dokuczają, np. połamanymi kwiatami, lub kuwetą w nieodpowiednim miejscu, to odwracam głowę i idę oglądać inne rośliny ;:306
Grażynko, w tym roku kupiłam najwięcej tych "żarów". Zwykle najszybciej mi wypadają te żółte, nie wiem może jakimś pędrakom też najbardziej smakują zółcielki ;:224
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Sabinko, przykro mi, że Cię choroba zmogła, to wszystko przez to zbyt wczesne grzebanie w ziemi, przecież jeszcze mamy luty i o tej porze powinien leżeć śnieg.No tak to jest, trochę słonka i myślimy że to maj. ;:3 Kuruj się jeśli masz w planie smażenie pączków. ;:196
Krokuski śliczne zwłaszcza ten żółciótki ;:333 moje jeszcze się ociągają z rozkwitem. ;:185
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

:wit Sabinko na wstępie życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia. OBI w tym roku będzie przeze mnie okupowane i wiosną i jesienią. Tylko boję się o mojego eMa czy to przeżyje bo mogę go puścić z torbami w tym roku :;230. Tak przy okazji pokazały się u mnie w sprzedaży krokusy w ogrodniczym i nie wiem czy się skusić na parę sztuk. Pani twierdzi że są przemrożone i gotowe do posadzenia. Faktycznie bulwki miały dosyć spore kły co o tym myślisz Sabinko skusić się czy poczekać do jesieni?
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Sabinko kuruj się i wracaj szybko do zdrowia.Krokusy śliczne, ja tez czekam z utęsknieniem na krokusowe kwiaty ale u mnie nie śpieszno im pokazać kolorki. :(
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Dziękuję wam za życzenia. Dzisiaj żyję na polopirynie ;:306 Stasiu, może przesadziłam z tym wyletnianiem się ;:131 albo jakieś wirusisko, bo M już podjadał wieczorkiem tabletki na gardło ;:224 Siedziałam więc w domu i przed okno podziwiałam jak rozkwitają kolejne krokusiki. Córka wróciła z przedszkola i zakomunikowała mi, że obiecała wszystkim w grupie różyczkę tłustoczwartkową (to takie cosiki pieczone z ciasta faworkowego), tak więc przed momentem skończyłam smażenie.
Odliczam dni do paczki z kwiatami.. Lilie wysyłają od 10marca, róże od połowy marca, a to przecież tuż tuż ;:138 Moje pierwsze tak duże zakupy...ach ;:173 jedynie na jeżówki muszę poczekać aż do maja ;:65 Kajko, zdarzyło mi się kupować cebule tulipanów i krokusów wiosną- kwitły. Może nie tak obficie i bujnie jak te sadzone jesienią, ale kwitły. może watro kilka szt. kupić ;:173
Jonatanko, u mnie jest od rana do zachodu wszystko w słońcu, więc rośliny wystrzelają aż miło. Kilka sztuk krokusów posadzonych na rabacie północnej dopiero wypuszcza wąsy ;:108

Póki co zdjęcia zeszłoroczne.. kolorystycznie :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Bardzo lubię chabry :D Sieje mi się taki w warzywniku i zawsze pozwalam mu dorosnąć :D
Mam nadzieję, że do weekendu wszelkie choróbska nam przejdą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
stokrotka1805
200p
200p
Od: 24 lut 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Sabinko!
Dużo zdrowia Ci życzę!
Wszędzie już wiosna, a u mnie tylko kilka śnieżyczek zakwitło ;:223
Miałam dość sporo krokusów, nawet jesienią kupowałam jeszcze i sadziłam na trawniku, coby ładnie wyglądał,
a do tej pory żaden nawet nie wylazł z ziemi! Na rabacie sadziłam w koszyczkach, na trawniku luzem. Czyżby
jakieś robactwo wszystko zeżarło?? ;:145
Pozdrawiam Lidka
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Sabinko widzę, że u Ciebie również wiosna na całego.
Krokusiki cudne.
Co do kotów mam dokładnie takie samo podejście, wiele im wybaczam jednak bezwzględnie stawiam na sterylizację bądź kastracje.
Zdrówka życzę ;:196
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Niestety chyba niejedni z nas przejechali się na na tej pogodzie.Niby wydaje się ciepło bo słoneczko grzeje ale wystarczy,że zimny wiatr zawiewa i problemy z gardłem murowane ;:108 Niestety moje krokusiki chyba przepadły bo inne kwiaty wyrosły już dość duże a ich nadal nie widać :cry: Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i niech gardło nie boli przy pochłanianiu pączków :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”