Milenko wpadam z kawusią do Ciebie i podziwiam Twoich mieszkańców Cudne są...
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Witaj Milenko, z Wami mi najlepiej i nigdzie się nie ruszam. Gdybym mogła to i z pracy bym zaglądała tutaj częściej. A tak siedzę na nieodpowiednim miejscu i tylko kto wchodzi to widzi moje plecy i monitor.
Maleństwo jakie śliczne. Ach że u mnie nic takiego nie może zamieszkać. Cieszę się że mogę salamandry podziwiać u ciebie.
Cieszę się że nie jestem sama jeśli chodzi o nazywanie zimowitów jesiennych ziemowitami
Pozdrawiam cieplutko
Dziewczyny Kochane, bardzo Wam dziękuję za miłe odwiedziny Salamandry uwielbiają deszczową pogodę, przedwczoraj wieczorem w czasie deszczu spotkałam ich w ogrodzie 8 sztuk Niektóre w parach - w końcu to ich okres godowy Joasiu- salamandrom po osiągnięciu wieku ok. 2 lat plamy nie zmieniają już układu. Niestety wieczorami ciężko zrobić dobre zdjęcie, a już szczególnie w czasie deszczu.
Dziś korzystając z pięknej pogody wyszłam do ogrodu z aparatem, by zatrzymać ostatnie dni lata.. Zostawiam takie różne z dzisiejszego ogrodu, a jutro wybieram się nad nasze polskie morze Nie wiadomo, czy po powrocie będzie jeszcze co fotografować
Milenko widoki przepiękne.....cóż to za obłędna odmiana hortensji??? .... jest niesamowita...ależ kolor.... moja żadna tak pięknie się nie przebarwia.....
Aguś - to Vanille Fraise, rośnie u mnie od wiosny, jestem zaskoczona jej kwitnieniem, jak i wielkością kwiatostanów jak na tak młodziutki okaz:
Jest w tej chwili faktycznie intensywnie wybarwiona, choć z bliska niestety już widać choroby zwanej jesienią
_oleander_ - takich energetycznych dni już niestety coraz mnie, dlatego każdy promyk słońca tak bardzo cieszy Kocanki - zwykłe, babcine kwiatki, ale ten ich zapach, długość kwitnienia i szelest podczas wiatru..
Milenko pierwsze co to mi się w oczy rzuciła V.F. Boskie przebarwienie
Moja niestety dopiero różowieje i przez te deszcze nie jestem pewna czy zdąży się tak pięknie przebarwić
Milenko
Ale masz cuudnie u Siebie
Piękne powojniki,te 2 piersze,co to za odmianki???Takie pełne to jeszcze chcę sobie dokupić.
Hortensje śliczne.Vanille Fraise cudnie wybarwiona
Zimowity ,dalijki pięknie kwitną