Mój fijoł 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój fijoł 12

Post »

Ja mam prawie identyczne z biedronki sprzed kilku lat i raczej stawiałabym, że to Mont Blanc. Z liliami jest niezły "bałagan". Co sprzedawca to inna nazwa. Nie wspominając już o pomyłkach i świadomych przekrętach :evil:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Ewciu
czytam, że róże musisz przesadzać?.. współczuję bałaganu. ;:168
A co do połączenia żółtego i różowego?. hihihi..hi zdjęcie krwawnika z liliami super. ;:215
Masz Octavię Hill, a ja się za nią oglądam. Warto ją kupić? Jak dla mnie musi być zdrowa i długo trzymać kwiaty.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tojad biały ;:333 u mnie nie chcą rosnąć tojady...wiosną hodowałam 2 sadzonki biedronkowe i rosły ładnie..po posadzeniu na rabatę- uwsteczniły się i stoją jak zaklęte i nie jest to moje pierwsze podejście do tych roślin... :? Szkoda bo bardzo je lubię...
Miłego dnia Ewciu!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Białego tojadu nie mam, ale za to mam bicolor i dwa niebieskie, letni i dużo grubszy jesienny. ;:333
Współczuję prac remontowych i przesadzania różanego.Zapewne nie wrócą już na to samo miejsce, bo przy następnym remoncie to już będą wielkie krzaczory. ;:224
Trzcinnik nadal króluje a lilie i róże zadziwiają. ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Ładna kolekcja róż, dużo kolorów, pięknie ukwiecone rabaty.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aneta, M wymyślił to połączenie :D Zaczynają wreszcie i u mnie kwitnąć pachnące lilie :tan
Lineta, malina. Chyba nie zrobię z niej żadnych przetworów, bo wszystko wyjadam ;:306
Justyna, to możliwe, nazwa nie jest mi obca. Być może tę kupiłam w sklepie i zapomniałam, co to.
Iza, dobrze chociaż, że kupowałam białą i biała wyrosła :D
Majka, wszystkie inne kwiaty mogą się dowolnie łączyć, przeboleję nawet czerwone z fioletowymi, ale nie kolorowe róże-to już pewne. Octavię Hill mam od zeszłego roku. Był koszmarnie mokry i wszystkie róże wyglądały nieszczególnie. Teraz Octavia zachwyca długim kwitnieniem, utrzymywaniem kwiatu, kolorem-na razie ma zdrowe liście. Zobaczymy w sierpniu, czy jej tak zostanie.
Maryniu, dzień zapowiada się taki sobie, bo jedziemy z kotem do weterynarza (na sterylizację).
Stasiu, mam też inne tojady, ale dopiero zaczynają kwitnąć-ten był pierwszy.
Ania, dziękuję za miłe słowa :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dzięki za opis to ja sobie poczekam na oponię do września czy Ci ona nie podpadnie :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Onętek zachwycający. Co to za roślinka? Pierwszy raz widzę takie cudeńko..., albo zapomniałam i już się kiedyś zachwycałam :oops: Tojady u mnie nie chcą rosnąć. Próbuję co roku z mizernym skutkiem.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

marpa pisze:Tojad biały ;:333 u mnie nie chcą rosnąć tojady...wiosną hodowałam 2 sadzonki biedronkowe i rosły ładnie..po posadzeniu na rabatę- uwsteczniły się i stoją jak zaklęte i nie jest to moje pierwsze podejście do tych roślin... :? Szkoda bo bardzo je lubię...
Miłego dnia Ewciu!
Ja też kilka podejść do tojadów zrobiłam i guzik! nie współpracują a bardzo są dekoracyjne
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Lilia nn bielutka piękna. Moja Sweet Surrender była niska i zupełnie żółta ;:223 Przesadzę, może wyładnieje...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Lilie w krwawniku.
Obrazek[/quote]

Niezmiennie zachwyca mnie ta kompozycja. Czy ten krwawnik ma jakieś nazwy odmianowe? Znasz je może? Czy należy kupować tylko po kolorach?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Obrazek[/quote]

Piękny, też muszę poszukać pełnych i wysiać na wiosnę. Na wiosnę czy może jesienią
;:202 Kurcze, muszę poczytać.. ;:101
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ale fajny ten onętek. ;:oj
Lilie u mnie też zaczęły się rozwijać. Dzisiaj rozkwitła ta, której zapach powoduje niemal ból głowy, taki jest intensywny. :;230
Znowu jest sucho. Czy u Ciebie też tak ciągle wieje wiatr :?: Nie dość, że gorąco , to ten wiatr jeszcze dodatkowo wszystko wysusza. :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majka, dziś specjalnie się przyglądałam liściom Octavii-lśniące i zielone :D Ale to na razie wcześnie.
Monika, to roślina jednoroczna, znana także pod nazwą kosmos, a spotkałam się i z określeniem warszawianka :wink: Jeśli roślina nie współpracuje... :(
Ewa, określa się tojad jako roślinę wytrzymałą, ponoć może rosnąć nawet w pobliżu brzozy :shock: Może odczyn gleby nie taki jak trzeba.
Marysiu, Sweet Surrender rośnie w półcieniu, niewiele słońca ma przez cały dzień-około południa, potem już nie. Może dlatego taka blada :wink:
Jola, krwawnik dostałam w ramach wymiany i nie pamiętam, czy było znane jego imię. W ogóle to mają imiona, ale nie poznałam, posługiwałam się kolorami. Onętek albo kosmos to roślina jednoroczna, sieje się ją w połowie kwietnia. Swoje nasiona kupowałam w PNOS, ale nie wiem, czy zawsze są dostępne. To, co widzisz, wysiało się samo i wyrosło po zimie :D
Krysiu, identyczna pogoda. Dzięki wiatrowi nie jest bardzo gorąco, ale suszy wytrwale. Cały czas chodzę i wywąchuję zapach ze swoich lilii :D

Dziś rano.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie mogę znaleźć znacznika :evil: Wszystkie nowe oznaczałam.
Obrazek

Tiger Babies :D
Obrazek

Stara nn, choć mam pewne podejrzenia :wink:
Obrazek

Sally Holmes robi wszystko, żebym ją pokochała :roll:
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ewuś nie trudź się z wysyłką cebulki tej lilii, mam bardzo dużo białych lilii tylko jakoś ich nie pokazuję, oddaj ją komuś innemu. ;:108
Christine Helene mimo żółtego koloru też mi się podobała od samego początku. Została mi marna sadzoneczka i już wiosną byłam pewna że nic z niej nie będzie, a ona zebrała się w sobie i rośnie w górę i na szerokość i kwitnie :heja Jaka wysoka jest w tym roku Twoja :?:
Pełny kosmos też chciałam ale nigdzie nie kupiłam nasionek ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”