Mój fijoł 12
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój fijoł 12
Ja mam prawie identyczne z biedronki sprzed kilku lat i raczej stawiałabym, że to Mont Blanc. Z liliami jest niezły "bałagan". Co sprzedawca to inna nazwa. Nie wspominając już o pomyłkach i świadomych przekrętach 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

czytam, że róże musisz przesadzać?.. współczuję bałaganu.

A co do połączenia żółtego i różowego?. hihihi..hi zdjęcie krwawnika z liliami super.

Masz Octavię Hill, a ja się za nią oglądam. Warto ją kupić? Jak dla mnie musi być zdrowa i długo trzymać kwiaty.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tojad biały
u mnie nie chcą rosnąć tojady...wiosną hodowałam 2 sadzonki biedronkowe i rosły ładnie..po posadzeniu na rabatę- uwsteczniły się i stoją jak zaklęte i nie jest to moje pierwsze podejście do tych roślin...
Szkoda bo bardzo je lubię...
Miłego dnia Ewciu!

Miłego dnia Ewciu!

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Białego tojadu nie mam, ale za to mam bicolor i dwa niebieskie, letni i dużo grubszy jesienny.
Współczuję prac remontowych i przesadzania różanego.Zapewne nie wrócą już na to samo miejsce, bo przy następnym remoncie to już będą wielkie krzaczory.
Trzcinnik nadal króluje a lilie i róże zadziwiają.

Współczuję prac remontowych i przesadzania różanego.Zapewne nie wrócą już na to samo miejsce, bo przy następnym remoncie to już będą wielkie krzaczory.

Trzcinnik nadal króluje a lilie i róże zadziwiają.

- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
Ładna kolekcja róż, dużo kolorów, pięknie ukwiecone rabaty.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aneta, M wymyślił to połączenie
Zaczynają wreszcie i u mnie kwitnąć pachnące lilie
Lineta, malina. Chyba nie zrobię z niej żadnych przetworów, bo wszystko wyjadam
Justyna, to możliwe, nazwa nie jest mi obca. Być może tę kupiłam w sklepie i zapomniałam, co to.
Iza, dobrze chociaż, że kupowałam białą i biała wyrosła
Majka, wszystkie inne kwiaty mogą się dowolnie łączyć, przeboleję nawet czerwone z fioletowymi, ale nie kolorowe róże-to już pewne. Octavię Hill mam od zeszłego roku. Był koszmarnie mokry i wszystkie róże wyglądały nieszczególnie. Teraz Octavia zachwyca długim kwitnieniem, utrzymywaniem kwiatu, kolorem-na razie ma zdrowe liście. Zobaczymy w sierpniu, czy jej tak zostanie.
Maryniu, dzień zapowiada się taki sobie, bo jedziemy z kotem do weterynarza (na sterylizację).
Stasiu, mam też inne tojady, ale dopiero zaczynają kwitnąć-ten był pierwszy.
Ania, dziękuję za miłe słowa

Lineta, malina. Chyba nie zrobię z niej żadnych przetworów, bo wszystko wyjadam

Justyna, to możliwe, nazwa nie jest mi obca. Być może tę kupiłam w sklepie i zapomniałam, co to.
Iza, dobrze chociaż, że kupowałam białą i biała wyrosła

Majka, wszystkie inne kwiaty mogą się dowolnie łączyć, przeboleję nawet czerwone z fioletowymi, ale nie kolorowe róże-to już pewne. Octavię Hill mam od zeszłego roku. Był koszmarnie mokry i wszystkie róże wyglądały nieszczególnie. Teraz Octavia zachwyca długim kwitnieniem, utrzymywaniem kwiatu, kolorem-na razie ma zdrowe liście. Zobaczymy w sierpniu, czy jej tak zostanie.
Maryniu, dzień zapowiada się taki sobie, bo jedziemy z kotem do weterynarza (na sterylizację).
Stasiu, mam też inne tojady, ale dopiero zaczynają kwitnąć-ten był pierwszy.
Ania, dziękuję za miłe słowa

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Dzięki za opis to ja sobie poczekam na oponię do września czy Ci ona nie podpadnie 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Onętek zachwycający. Co to za roślinka? Pierwszy raz widzę takie cudeńko..., albo zapomniałam i już się kiedyś zachwycałam
Tojady u mnie nie chcą rosnąć. Próbuję co roku z mizernym skutkiem.

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Ja też kilka podejść do tojadów zrobiłam i guzik! nie współpracują a bardzo są dekoracyjnemarpa pisze:Tojad białyu mnie nie chcą rosnąć tojady...wiosną hodowałam 2 sadzonki biedronkowe i rosły ładnie..po posadzeniu na rabatę- uwsteczniły się i stoją jak zaklęte i nie jest to moje pierwsze podejście do tych roślin...
Szkoda bo bardzo je lubię...
Miłego dnia Ewciu!
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Lilia nn bielutka piękna. Moja Sweet Surrender była niska i zupełnie żółta

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Lilie w krwawniku.
[/quote]
Niezmiennie zachwyca mnie ta kompozycja. Czy ten krwawnik ma jakieś nazwy odmianowe? Znasz je może? Czy należy kupować tylko po kolorach?
Niezmiennie zachwyca mnie ta kompozycja. Czy ten krwawnik ma jakieś nazwy odmianowe? Znasz je może? Czy należy kupować tylko po kolorach?
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Piękny, też muszę poszukać pełnych i wysiać na wiosnę. Na wiosnę czy może jesienią

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Ale fajny ten onętek.
Lilie u mnie też zaczęły się rozwijać. Dzisiaj rozkwitła ta, której zapach powoduje niemal ból głowy, taki jest intensywny.
Znowu jest sucho. Czy u Ciebie też tak ciągle wieje wiatr
Nie dość, że gorąco , to ten wiatr jeszcze dodatkowo wszystko wysusza.

Lilie u mnie też zaczęły się rozwijać. Dzisiaj rozkwitła ta, której zapach powoduje niemal ból głowy, taki jest intensywny.

Znowu jest sucho. Czy u Ciebie też tak ciągle wieje wiatr

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Majka, dziś specjalnie się przyglądałam liściom Octavii-lśniące i zielone
Ale to na razie wcześnie.
Monika, to roślina jednoroczna, znana także pod nazwą kosmos, a spotkałam się i z określeniem warszawianka
Jeśli roślina nie współpracuje...
Ewa, określa się tojad jako roślinę wytrzymałą, ponoć może rosnąć nawet w pobliżu brzozy
Może odczyn gleby nie taki jak trzeba.
Marysiu, Sweet Surrender rośnie w półcieniu, niewiele słońca ma przez cały dzień-około południa, potem już nie. Może dlatego taka blada
Jola, krwawnik dostałam w ramach wymiany i nie pamiętam, czy było znane jego imię. W ogóle to mają imiona, ale nie poznałam, posługiwałam się kolorami. Onętek albo kosmos to roślina jednoroczna, sieje się ją w połowie kwietnia. Swoje nasiona kupowałam w PNOS, ale nie wiem, czy zawsze są dostępne. To, co widzisz, wysiało się samo i wyrosło po zimie
Krysiu, identyczna pogoda. Dzięki wiatrowi nie jest bardzo gorąco, ale suszy wytrwale. Cały czas chodzę i wywąchuję zapach ze swoich lilii
Dziś rano.

Nie mogę znaleźć znacznika
Wszystkie nowe oznaczałam.

Tiger Babies

Stara nn, choć mam pewne podejrzenia

Sally Holmes robi wszystko, żebym ją pokochała

Monika, to roślina jednoroczna, znana także pod nazwą kosmos, a spotkałam się i z określeniem warszawianka

Ewa, określa się tojad jako roślinę wytrzymałą, ponoć może rosnąć nawet w pobliżu brzozy

Marysiu, Sweet Surrender rośnie w półcieniu, niewiele słońca ma przez cały dzień-około południa, potem już nie. Może dlatego taka blada

Jola, krwawnik dostałam w ramach wymiany i nie pamiętam, czy było znane jego imię. W ogóle to mają imiona, ale nie poznałam, posługiwałam się kolorami. Onętek albo kosmos to roślina jednoroczna, sieje się ją w połowie kwietnia. Swoje nasiona kupowałam w PNOS, ale nie wiem, czy zawsze są dostępne. To, co widzisz, wysiało się samo i wyrosło po zimie

Krysiu, identyczna pogoda. Dzięki wiatrowi nie jest bardzo gorąco, ale suszy wytrwale. Cały czas chodzę i wywąchuję zapach ze swoich lilii

Dziś rano.
Nie mogę znaleźć znacznika

Tiger Babies

Stara nn, choć mam pewne podejrzenia

Sally Holmes robi wszystko, żebym ją pokochała

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Ewuś nie trudź się z wysyłką cebulki tej lilii, mam bardzo dużo białych lilii tylko jakoś ich nie pokazuję, oddaj ją komuś innemu.
Christine Helene mimo żółtego koloru też mi się podobała od samego początku. Została mi marna sadzoneczka i już wiosną byłam pewna że nic z niej nie będzie, a ona zebrała się w sobie i rośnie w górę i na szerokość i kwitnie
Jaka wysoka jest w tym roku Twoja
Pełny kosmos też chciałam ale nigdzie nie kupiłam nasionek

Christine Helene mimo żółtego koloru też mi się podobała od samego początku. Została mi marna sadzoneczka i już wiosną byłam pewna że nic z niej nie będzie, a ona zebrała się w sobie i rośnie w górę i na szerokość i kwitnie

Pełny kosmos też chciałam ale nigdzie nie kupiłam nasionek