od jutra podobno będzie można złapać oddech

Pewnie czytaliście u Kasi, że w sobotę odwiedziłyśmy Szkółkę róż Rosarium. Wycieczka była bardzo udana. Byłyśmy niezwykle serdecznie przyjęte i ugoszczone małym poczęstunkiem. Obejrzałyśmy pola różane oraz zaplecze szkółki a także mogłyśmy kupić piękne róże w doniczkach.

Państwo Chodunowie chętnie dzielili się z nami doświadczeniem i tajnikami ogrodnictwa. Za rok kolejne "drzwi otwarte", serdecznie wszystkim polecam! Właśnie o takiej szkółce i pracy wśród róż marzę od dawna... cóż, na razie musi wystarczyć mały sklepik

Linetko, każda róża jest piękna na swój sposób

Ginio, wszystkie trzy odmiany naprawdę godne posiadania

Adrianno,

Wisz, że ta ciągłość kwitnienia przez lato też mnie przekonała do posiadania róż. Kiedyś wcale mnie nie ruszały .
Udanego wyjazdu na wystawę. Na pewno coś ciekawego przywieziesz.

Jadziu, brak miejsca i mnie powoli dotyka... dlatego rozumiem cię doskonale. Gartentraume raczej zostaw w słońcu, na pewno zakwitnie obficiej. I masz rację, Cap Diamant pachnie ślicznie!

Moniko, dobrze usłyszeć też od innych, że te odmiany są takie zdrowe. Tym bardziej warto je polecać . Cap Diamant na pewno będzie wyższa niż metr. Jak na roczniaka w donicy ma grube i bardzo sztywne pędy. Widać w niej wielką siłe wzrostu co rokuje dość duży krzew!

Małgosiu, chyba wszyscy się zachwycają Jacquelinką od pierwszego roku. Moje zeszłoroczne maleństwo ledwo odrosło od ziemi a kwitło prawie całe lato. W tym roku ma dobry metr i mnóstwo kwiatów a pąki tworzą się bez końca! To się nazywa wigor!

Za rok będziesz miała już piekny duży krzew !
Majeczko,

Możemy też zorganizować wspólne zamówienia za granicą, jeśli będą chętni. Mam dobre doświadczenia ze szkółką agel-rosen.de i border.nl . Zapraszam do nadsyłania zamówień do mnie mailem lub pw.
Agniesiu, dziękuję

może kiedyś osiągnę taki busz, jak u ciebie!

Zostawiam kilka fotek z Rosarium, wrażenia niesamowite, niemożliwe do oddania na zdjęciach i to z komórki. Kilka takich-tam też z własnego podwórka. Dobrej nocy wszystkim!

za chwilę c.d.n.