To bylo tak.......cz 2
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: To bylo tak.......cz 2
Ewa juz pisałam na PW. Musimy sie umówić w lipcu i spotkać.
Pozdrawiam z burzowego siedliska
Pozdrawiam z burzowego siedliska
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewciu Twoja rabata pięknie wygląda ,hortensja w pączkach to dla mnie egzotyka .Moje niektóre nawet pączków nie mają .Ciekawa jestem tej Twojej hortensji ,jak u Ciebie zakwitnie ,ma takie grube pączki 

Agatko
aby moje nastawienie się zmieniło to musiałby się zmienić małż - to jest raczej nierealne
- choć szczerze to powiem że ma dużo racji . Zapytał mnie czy chce tak się poświęcić działce jak mój tato ?- Dał mi tym do myślenia. Jadąc na działkę chciałabym odpocząć- niestety tego nie mam - nawet czasu na wypicie spokojnie kawy nie mam . W jedna rękę biorę szpadel ,a w drugą kawę i tak sobie spijam . Na co mi to
-przyszedł czas ,aby powiedzieć dość . Wszystko się po prostu nawarstwiło- działka jest zaniedbana okropnie i żeby cokolwiek zrobić to trzeba się ostro napracować ,żeby znaleźć czas jeszcze na sadzenie to już graniczy z cudem .
Piotr
to jest najwcześniejsza hortensja Early Sensation -ona kwitnie już w czerwcu
Aniu-
witaj serdecznie i dziękuje za miłe słowa. mam nadzieję że kobea wyrośnie na tyle aby zasłonić bramę - Może nawet zakwitnie? - zobaczymy
Ewuniu - ja na jesień kupiłam jeszcze dwa trzcinniki jeden zielono zółty,a drugi biało zielony,mam nadzieję ,ze się pięknie rozrosną i będą stały na baczność jak Karl Foerster
Basiu
- nie mam chyba zdjęcia sosenki
, w tym roku została mocno przerzedzona i nie wygląda ciekawie- pompony mocno okrojone
Marzenko-odpisałam i czekam przez cały lipiec - szpadel mam
Ewuś - już napisałam Piotrowi o tej hortensji
Są bardziej spektakularne odmiany o pięknych płonnych kwiatach- Ta ma przewagę kwiatów płodnych, ale jej zaletą jest ze kwitnie już w czerwcu.
Może pokażę mój drugi kąt który mam nadzieję ,że w tym roku powstanie.

Założenia są takie .
Pod siatką brabanty- najtańsze i najszybciej rosną , na razie ruszyć tego miejsca nie mogę ponieważ w tym roku musimy zrobić podmurówkę- wiec szkoda pod siatką robić nasadzenia - poza tym jeszcze funduszy brakuje
. na rabacie mają byc wysadzone hortensje bukietowe, miskanty, berberysy, iglaki i inne krzewy .
Troszkę już zaczęłam się bawić, ale oczywiście jak to u mnie skończyć nie mogę bo zabrakło włókniny
i tak właśnie walczę z działka że za szybko chciałabym wszystko zrobić i brakuje mi organizacji

W przyszlym tygodniu kupię wlokninę i mam zamiar pobawić sie dalej - jednak żeby skończyć ten etap to muszę jeszcze dokupić cementu i zrobić już na całej długości planowanej rabaty obrzeże
i jeszcze moje pomidoraski
, o dziwo po deszczach i gradzie ładnie rosną

Piotr

Aniu-

Ewuniu - ja na jesień kupiłam jeszcze dwa trzcinniki jeden zielono zółty,a drugi biało zielony,mam nadzieję ,ze się pięknie rozrosną i będą stały na baczność jak Karl Foerster
Basiu

Marzenko-odpisałam i czekam przez cały lipiec - szpadel mam

Ewuś - już napisałam Piotrowi o tej hortensji

Może pokażę mój drugi kąt który mam nadzieję ,że w tym roku powstanie.

Założenia są takie .
Pod siatką brabanty- najtańsze i najszybciej rosną , na razie ruszyć tego miejsca nie mogę ponieważ w tym roku musimy zrobić podmurówkę- wiec szkoda pod siatką robić nasadzenia - poza tym jeszcze funduszy brakuje

Troszkę już zaczęłam się bawić, ale oczywiście jak to u mnie skończyć nie mogę bo zabrakło włókniny

W przyszlym tygodniu kupię wlokninę i mam zamiar pobawić sie dalej - jednak żeby skończyć ten etap to muszę jeszcze dokupić cementu i zrobić już na całej długości planowanej rabaty obrzeże
i jeszcze moje pomidoraski

Pozdrawiam. Ewa
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Ewciu w pieknej okolicy mieszkasz ,las ,brzozy które kocham i Ty
A plany superowe

A plany superowe

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Roboty ziemne prowadzisz z rozmachem
Takie nawarstwienie prac sprzyja zniechęceniu 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 26 cze 2012, o 12:57
Tak, tak, nie bierz się od razu za wszystko
pomidorki mimo że w oddali ale widzę że spoko maroko

pomidorki mimo że w oddali ale widzę że spoko maroko

Pozdrawiam, Agata.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ohoho,,,ale zaprojektowane prace,,,
pomidoraski ładniuchne

pomidoraski ładniuchne

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Zagospodarować taki duży ogród to potrzeba czasu i forsy więc wyluzuj trochę i zacznij myśleć jak odpocząć 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
- 500p
- Od: 13 cze 2012, o 18:52
Ewuniu zostaw trochę miejsca na bylinki jak najdzie Cie ochota, żebyś miała gdzie je wsadzić, uwierz mi na słowo że korzenie wykopuje się koszmarnie ciężko, zwłaszcza jak mają po 15 lat lub więcej i Ty też będziesz miała o tyle lat więcej coś o tym wiem ,moje malutkie świrki srebrne mają 15 /20 m w obwodzie i nie mogę się przemieścić między świerkiem a tują a czas niestety szybko leci, teraz wydłubuję korzenie żebym mogła wsadzić coś co cieszy oko, bo świerki , jałowce , tuje cisy, zagłuszyły mi kwitnące tam rośliny ,wymiotło mi nawet sasanki ,
krokusy i szafirki nie wspomnę o tulipanach i narcyzach i wielu innych z trudem zdobytych roślin
Wczoraj wysłałam PW do Ciebie po przyjeździe z działki
krokusy i szafirki nie wspomnę o tulipanach i narcyzach i wielu innych z trudem zdobytych roślin

Wczoraj wysłałam PW do Ciebie po przyjeździe z działki
pozdrawiam Ela
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Ewo, Ela ma rację. Małe rośliny teraz, z czasem rosną wielkie. Zostaw odpowiednie odległości. Miejsca widzę masz sporo, wiec w każdej chwili znajdziesz kawałeczek na rabatę bylinową. Ogród z krzewamy liściastymi i iglakami też mogą być kolorowe i malownicze. Agro możesz spokojnie zastąpić kartonami. Są tańcze i czasem nawet lepiej niż agro eliminuję chwasty.
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Ale rozległe wielkie plany .
Czy pomidorki mają już kwiaty .
Chciałem zasugerować obrzeże z kamorów ,ale przypomniałem sobie że masz betoniarkę -szkoda by stała i się nudziła . 

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ewcia szanuj swoje zdrówko a nie tylko tyranie i tyranie
Przecież nie musisz wszystkiego zrobić w krótkim czasie.
Jenysiu jakie Ty masz już duże pomidory
A Ty stare brabanty poprzesadzałaś tak jak rozmawiałyśmy?
Przecież nie musisz wszystkiego zrobić w krótkim czasie.
Jenysiu jakie Ty masz już duże pomidory

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
To fakt ostatnio na dzialce przysiadl sobie Dudeke-babcia pisze:Ewciu w pieknej okolicy mieszkasz ,las ,brzozy które kocham i Ty![]()

Pewnie masz Ewuś rację, ale na razie muszę przyhamowaćewamaj66 pisze:Roboty ziemne prowadzisz z rozmachemTakie nawarstwienie prac sprzyja zniechęceniu
Agatko przy Twoich to one wyglądają jak pomidory z trzeciego światapomidorzanka pisze:Tak, tak, nie bierz się od razu za wszystko
pomidorki mimo że w oddali ale widzę że spoko maroko![]()

Aniu oby tylko na projektowaniu się nie skonczylo- właśnie się zastanawiam gdzie basen postawić i nie mam innego miejsca jak właśnie przy tej rabacieanabuko1 pisze:ohoho,,,ale zaprojektowane prace,,,![]()
![]()
pomidoraski ładniuchne

Elu i tego będę się trzymacElleBelle pisze:Zagospodarować taki duży ogród to potrzeba czasu i forsy więc wyluzuj trochę i zacznij myśleć jak odpocząć

Elu miejsce na pewno się znajdzie pomiędzy iglakami bo przecież kupię maluszki i kilka ładnych lat im zajmie zanim się rozrosną, a później niech się dzieje co chceelakuznicom pisze:Ewuniu zostaw trochę miejsca na bylinki jak najdzie Cie ochota, żebyś miała gdzie je wsadzić,
CDN
Pozdrawiam. Ewa
-- Śr 19 cze 2013 22:28 --
mi tam czasem trawsko nie wrosło
Olek pomidoraski mają kwiatki
a Twój czy tam sąsiada rośnie w ostatnim w rzędzie drugi lub trzeci od lewej
.
Ilonka co do pomidorów to żebyś Ty widziała pomidory Agatki
Mam zamiar właśnie pozostawić sporo miejsca między krzewami żeby się nie pogryzłySosenki4 pisze:Ewo, Ela ma rację. Małe rośliny teraz, z czasem rosną wielkie. Zostaw odpowiednie odległości.

Oli właśnie z kamieni będzie obrzeże ,ale połączone z cementem - żebyaleksanderk pisze:Ale rozległe wielkie plany . Czy pomidorki mają już kwiaty . Chciałem zasugerować obrzeże z kamorów ,ale przypomniałem sobie że masz betoniarkę -szkoda by stała i się nudziła .

Olek pomidoraski mają kwiatki

Ilonko - nie przesadziłam jeszcze brabantów i raczej ich z tej jednej strony nie będę przesadzać - zależy mi na szybkim zasłonięciu się od strony sąsiada.imwsz pisze: Jenysiu jakie Ty masz już duże pomidory
Ilonka co do pomidorów to żebyś Ty widziała pomidory Agatki

Pozdrawiam. Ewa
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Ja to aż boję się u kogokolwiek patrzyć na pomidory bo jak pomyślę o tych moich mizerotach to czarna rozpacz mnie ogarnia 

Pozdrawiam - Ilona