Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Tak, u mnie na potęgę rosną chwasty i nie nadążąm z pieleniem...
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasiu skad ja to znam,...miałam juz nie kupowac róż ;:306 Nawet nie wiem co za cudeńka wybrałaś,nie znam nazw, ide wygóglac co za pieknoty :uszy
Ja wczoraj Ewcine róże posadziłam...a potem solidnie popadało....jak jest cudnie po tym deszczu,... mówię ci ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maidwell Hall duży rośnie i powtarza latem kwitnienie-uwielbiam go :D Wczoraj w ogóle nie wyszłam do ogrodu, bo nie tylko było zimno, ale i padało. Nie za wszeką cenę.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu piękna wiosna w Twoim ogrodzie nastała. nie tylko zawitała na rabatkach, ale i w donicach. Jak ja lubię takie kolorowe widoki.
W jakiej kondycji po urlopie zastałaś swoje patyczki hortensjowe.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Skąd ja znam te wejścia do szkółek i wyjścia z pełnymi rękami ;:224 . Staram się jak mogę, a i tak zawsze coś zabiorę do domu.
Sama nie wiem czy zazdrościć CI bliskiego sąsiedztwa a Ewą, czy się cieszyć ;:131 , że mieszkam daleko od niej. Pewnie każda wizyta u niej kończyłab się zakupami... róże są takie piękne ;:108 . Póki co zachwycam się obrazkami dołączonymi do niektórych, ale już nie mogę się doczekać kwitnienia.
U Ciebie tego lata to już bajkowo będzie. Taras piękny jak zawsze ;:138 .
Pytałam o pergolę, bo nie wiem czy czasem gotowej nie kupię. Na taką robiona przez M mogę się nie doczekać tego lata ;:174
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

no i dziś nam pogoda zrobiła psikusa.....lało i w nocy i rano zaś dopiero teraz się chyba rozpogadza i jak tu mam przesadzać te róże skoro tam takie błocko ;:223 no trudno zaniosę tylko sprzęty i zobaczę co i jak a może się jakoś uda :uszy
hehe zakupy piękne zaś te róże...ojej ;:173
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Glicynia piękna i pięknie ją prowadzisz Kasiu napisz proszę co to za odmiana padło mi jedno drzewko i może skuszę na coś takiego ;:173
Dekoracje doniczkowe śliczne zresztą jak wszystko u ciebie ;:108
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kasiu wspaniałe zakupy ! mam od Ewy Grahama Thomasa jest uroczy ;:63 pierwiosnka ząbkowanego mam fioletowego od Irminki i zakochałam się w nim a teraz czytam, że jest i biały - muszę poszukać
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kurna, wiesz jak zimno sie zrobilo :roll: 7 stopni i wieje nieprzyjemnie brrr to ze w nocy popadalo, to i dobrze, bo sucho strasznie bylo juz u mnie ale na takie zimno, to ja sie nie zgadzam, nie zgadazam sie i juz :twisted:
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Ale udane miałaś wczoraj zakupy :) No i podlało w nocy nowo posadzone roślinki ;:333 Tylko czemu tak zimno? Brrr! Kasiu, ja byłam kilka razy na giełdzie na Franowie, ale w czasie zimowym. Czy są tam teraz bylinki czy tylko sezonowe?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

robaczek_Poznan pisze: Agness, dziękuję! Przy okazji zapytam Cię, wybierasz się na targi ogrodnicze w Lublinie, 18-19 maja? Będę akurat wtedy w Lublinie,bo mamy komunię chrześniaka i zamierzam się wybrać ;:65

ps. czy u Was też na potęgę rosną chwasty?!?!? :twisted:
Kasiu niestety nie jadę...... teraz mamy problemy z córci zębem i jeżdżę do Lublina na okrągło :roll: .... już mam dość wyjazdów.
Co do chwastów...... rosną paskudy.... rosną na potęgę...... dopiero obrobiłam się z porządkami wiosennymi i już od nowa wchodzę w rabaty.... niby wszystko pięknie było wyplewione a już trzeba od nowa....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,ale dałaś mi sęka,zaraz idę oglądać swoją glicynię,bo małpa siedzi u mnie czwarty rok i jeszcze nie kwitła.Podgladałam któregoś dnia i zastanawiałam się czy to pąki kwiatowe czy listne.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Kasiulek witam Cię serdecznie ;:196
U Ciebie jak zwykle piękny ogród w Twoim obiektywie. Widzę, że wszystko przygotowane, ogród lśni i zaprasza.
Ja się jeszcze nie odrobiłam...
Glicynia była zawsze moim marzeniem, ale w moim podgórskim klimacie raczej nie ma szans na coroczne kwitnienie. Dlatego będę się nią cieszyć u Ciebie, pozwolisz ;:196
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Cześć Kasik! Miałam już nie kupować róż.... Ha, ha ha. Ja też. Przede wszystkim ja. Dziś w Auchanie były piękne licencjonowane Austinki i Tantauki. No i..... ograniczyłam się tylko do Golden Celebration, Mary Rose, Piano i Ascota. A kusiły mnie jeszcze, oj kusiły.... No i teraz razem z tymi, które kupiłam ostatnio i tymi, które moczą się w wodzie od tygodnia :oops: mam do posadzenia prawie 20 sztuk... A jeszcze muszę odebrać Pashminki od Ewci. Jstem niepoprawna.
Czytając wcześniej Twoje informacje o pąkach kwiatowych glicynii ( ;:138 dla niej), obczaiłam szczegółowo moją, ale chyba znowu poszła tylko w liść.. ;:161 Ona źle skończy...
Donoszę, że chwasty u mnie rosną bardzo dorodne. Dorodniejsze niż wszystko inne, nie nadążam ich pielić.
To w skrócie :wink: by było na tyle. :wit
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

u mnie też rosną chwasty....na warzywniku to mam ich zatrzęsienie ale akurat tym to się nie martwię bo to oznacza, ze ziemia już jest gotowa na sadzenie i posłużą jako.....kompost......widły już kupione i tylko czekają na wypróbowanie :uszy
zaś na ścieżce........już niedługo ich tam nie będzie ;:224

hehe ja na róże jeszcze poluje ale teraz tylko takie Tolkienowskie - na majówce zapoluje na Westerlanda bo on jest podobny do Moriah czyli Morii ;:224 a może jakieś inne znajdę ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”