Ogródek Robaczka cz. 8
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 8
Tak, u mnie na potęgę rosną chwasty i nie nadążąm z pieleniem...
-
- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasiu skad ja to znam,...miałam juz nie kupowac róż
Nawet nie wiem co za cudeńka wybrałaś,nie znam nazw, ide wygóglac co za pieknoty
Ja wczoraj Ewcine róże posadziłam...a potem solidnie popadało....jak jest cudnie po tym deszczu,... mówię ci

Ja wczoraj Ewcine róże posadziłam...a potem solidnie popadało....jak jest cudnie po tym deszczu,... mówię ci

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maidwell Hall duży rośnie i powtarza latem kwitnienie-uwielbiam go
Wczoraj w ogóle nie wyszłam do ogrodu, bo nie tylko było zimno, ale i padało. Nie za wszeką cenę.

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu piękna wiosna w Twoim ogrodzie nastała. nie tylko zawitała na rabatkach, ale i w donicach. Jak ja lubię takie kolorowe widoki.
W jakiej kondycji po urlopie zastałaś swoje patyczki hortensjowe.
W jakiej kondycji po urlopie zastałaś swoje patyczki hortensjowe.
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Skąd ja znam te wejścia do szkółek i wyjścia z pełnymi rękami
. Staram się jak mogę, a i tak zawsze coś zabiorę do domu.
Sama nie wiem czy zazdrościć CI bliskiego sąsiedztwa a Ewą, czy się cieszyć
, że mieszkam daleko od niej. Pewnie każda wizyta u niej kończyłab się zakupami... róże są takie piękne
. Póki co zachwycam się obrazkami dołączonymi do niektórych, ale już nie mogę się doczekać kwitnienia.
U Ciebie tego lata to już bajkowo będzie. Taras piękny jak zawsze
.
Pytałam o pergolę, bo nie wiem czy czasem gotowej nie kupię. Na taką robiona przez M mogę się nie doczekać tego lata

Sama nie wiem czy zazdrościć CI bliskiego sąsiedztwa a Ewą, czy się cieszyć

U Ciebie tego lata to już bajkowo będzie. Taras piękny jak zawsze

Pytałam o pergolę, bo nie wiem czy czasem gotowej nie kupię. Na taką robiona przez M mogę się nie doczekać tego lata

no i dziś nam pogoda zrobiła psikusa.....lało i w nocy i rano zaś dopiero teraz się chyba rozpogadza i jak tu mam przesadzać te róże skoro tam takie błocko
no trudno zaniosę tylko sprzęty i zobaczę co i jak a może się jakoś uda
hehe zakupy piękne zaś te róże...ojej

hehe zakupy piękne zaś te róże...ojej

- usa1276
- 1000p
- Od: 22 sty 2012, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Glicynia piękna i pięknie ją prowadzisz Kasiu napisz proszę co to za odmiana padło mi jedno drzewko i może skuszę na coś takiego
Dekoracje doniczkowe śliczne zresztą jak wszystko u ciebie

Dekoracje doniczkowe śliczne zresztą jak wszystko u ciebie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Kasiu wspaniałe zakupy ! mam od Ewy Grahama Thomasa jest uroczy
pierwiosnka ząbkowanego mam fioletowego od Irminki i zakochałam się w nim a teraz czytam, że jest i biały - muszę poszukać

- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Kurna, wiesz jak zimno sie zrobilo
7 stopni i wieje nieprzyjemnie brrr to ze w nocy popadalo, to i dobrze, bo sucho strasznie bylo juz u mnie ale na takie zimno, to ja sie nie zgadzam, nie zgadazam sie i juz 

Ale udane miałaś wczoraj zakupy
No i podlało w nocy nowo posadzone roślinki
Tylko czemu tak zimno? Brrr! Kasiu, ja byłam kilka razy na giełdzie na Franowie, ale w czasie zimowym. Czy są tam teraz bylinki czy tylko sezonowe?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu niestety nie jadę...... teraz mamy problemy z córci zębem i jeżdżę do Lublina na okrągłorobaczek_Poznan pisze: Agness, dziękuję! Przy okazji zapytam Cię, wybierasz się na targi ogrodnicze w Lublinie, 18-19 maja? Będę akurat wtedy w Lublinie,bo mamy komunię chrześniaka i zamierzam się wybrać![]()
ps. czy u Was też na potęgę rosną chwasty?!?!?

Co do chwastów...... rosną paskudy.... rosną na potęgę...... dopiero obrobiłam się z porządkami wiosennymi i już od nowa wchodzę w rabaty.... niby wszystko pięknie było wyplewione a już trzeba od nowa....
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,ale dałaś mi sęka,zaraz idę oglądać swoją glicynię,bo małpa siedzi u mnie czwarty rok i jeszcze nie kwitła.Podgladałam któregoś dnia i zastanawiałam się czy to pąki kwiatowe czy listne.
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Kasiulek witam Cię serdecznie
U Ciebie jak zwykle piękny ogród w Twoim obiektywie. Widzę, że wszystko przygotowane, ogród lśni i zaprasza.
Ja się jeszcze nie odrobiłam...
Glicynia była zawsze moim marzeniem, ale w moim podgórskim klimacie raczej nie ma szans na coroczne kwitnienie. Dlatego będę się nią cieszyć u Ciebie, pozwolisz

U Ciebie jak zwykle piękny ogród w Twoim obiektywie. Widzę, że wszystko przygotowane, ogród lśni i zaprasza.
Ja się jeszcze nie odrobiłam...
Glicynia była zawsze moim marzeniem, ale w moim podgórskim klimacie raczej nie ma szans na coroczne kwitnienie. Dlatego będę się nią cieszyć u Ciebie, pozwolisz

Cześć Kasik! Miałam już nie kupować róż.... Ha, ha ha. Ja też. Przede wszystkim ja. Dziś w Auchanie były piękne licencjonowane Austinki i Tantauki. No i..... ograniczyłam się tylko do Golden Celebration, Mary Rose, Piano i Ascota. A kusiły mnie jeszcze, oj kusiły.... No i teraz razem z tymi, które kupiłam ostatnio i tymi, które moczą się w wodzie od tygodnia
mam do posadzenia prawie 20 sztuk... A jeszcze muszę odebrać Pashminki od Ewci. Jstem niepoprawna.
Czytając wcześniej Twoje informacje o pąkach kwiatowych glicynii (
dla niej), obczaiłam szczegółowo moją, ale chyba znowu poszła tylko w liść..
Ona źle skończy...
Donoszę, że chwasty u mnie rosną bardzo dorodne. Dorodniejsze niż wszystko inne, nie nadążam ich pielić.
To w skrócie
by było na tyle. 

Czytając wcześniej Twoje informacje o pąkach kwiatowych glicynii (

Donoszę, że chwasty u mnie rosną bardzo dorodne. Dorodniejsze niż wszystko inne, nie nadążam ich pielić.
To w skrócie

u mnie też rosną chwasty....na warzywniku to mam ich zatrzęsienie ale akurat tym to się nie martwię bo to oznacza, ze ziemia już jest gotowa na sadzenie i posłużą jako.....kompost......widły już kupione i tylko czekają na wypróbowanie
zaś na ścieżce........już niedługo ich tam nie będzie
hehe ja na róże jeszcze poluje ale teraz tylko takie Tolkienowskie - na majówce zapoluje na Westerlanda bo on jest podobny do Moriah czyli Morii
a może jakieś inne znajdę 

zaś na ścieżce........już niedługo ich tam nie będzie

hehe ja na róże jeszcze poluje ale teraz tylko takie Tolkienowskie - na majówce zapoluje na Westerlanda bo on jest podobny do Moriah czyli Morii