Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

Aguś... to znowu ja.... :;230
Dzisiaj nadrabiam wpisy u Ciebie, ale muszę wykorzystać aurę za oknem, bo potem na pierwszym miejscu będzie ogródek i duuuużo mniej czasu na Forum.
Aguś - coraz bardziej Hortensjowa Pani, mogłabyś polecić jeszcze jakąś hortensje oprócz Limelight i Vanilki? Mam jeszcze w innej części miejsce na ok. 2szt....i myślę....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś dzień dobry :wit
Ja również przesyłam dawkę energii z moich naładowanych na maxa bateryjek słonecznych (kilka fotek u mnie). Przeniosłam się z białych piasków na białe pluchate tereny :;230. Podobno już było całkiem ładnie. Moja córa zrzuciła winę za pogorszenie pogody na mnie ;:14, mówi "jak wyjechałaś zrobiło się ładnie, a jak wróciłaś znowu jest śnieg ;:112 ", chyba czas powtórzyć wyjazd :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Madziu, och, jak miło Cię widzieć! Mam nadzieję, że jesteś mega wypoczęta i zadowolona! Lecę do Ciebie oglądać fotki :)
Asiu, bardzo polecam hortensję Silver Dollar - ma ogromne stożkowate wiechy i chociaż nie przebarwia się tak pięknie jak Vanilka, to jest to naprawdę spektakularnie kwitnąca hortensja. Poszukam później zdjęć, a tymczasem możesz zerknąć tu
Agness, zniechęcenie jest jak najbardziej usprawiedliwione, w końcu z zimą i jej paskudnymi objawami zmagamy się od 5 miesięcy! Kochana, jeszcze chwila i będzie piękna, ciepła wiosenka :)
Reniu, nie znam tych dwóch klonowych odmian... myślę jednak, że okrywając maluchy przez 2-3 lata, jesteś w stanie dochować się pięknych egzemplarzy... co mówią o nich 'źródła'?
Julek, teraz już wszystkie wiemy jak to jest z Wrednym ;-)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aga, zapraszam. Zastanawiałam się nad Silver Dolar, ostatecznie zakupiłam BOMBSHELL, właśnie czekam na przesyłkę :uszy
x-ag-a
---

Post »

Bombshell a Silver Dollar to duża różnica, przede wszystkim w rozmiarach :) Ta pierwsza lepiej się wpasuje w rozmiary Twojego ogrodu, Magda :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No więc właśnie dlatego padło na tę pierwszą :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aguniu, ledwo CIę z oka spuściłam, a tu już 14ta strona. Zasypało mnie i dlatego taka niemrawa jestem :wink: . Widoki u Ciebie imponujące w ogrodzie, a PanM ma też swoją pasję- Sara rośnie jak na drożdżach ;:138 . Niedawno kuleczka a teraz psia "nastolatka".
Mój Hiro wcina jabłka, a gryzie dosłownie wszystko co spotka ;:223
Chyba pora popłacic za zamówienia, skoro już pierwsze przychodzą do niektórych. Wczoraj zadoniczkowałam kupioną białą rabatówkę w markecie :oops: , a miałam nie kupować NN ;:124
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Agu, jestem :!: Jak Ci leci poniedziałek :?:
Śmiać mi sie chce, kiedy słyszę o niekupowaniu roślin. Sama ledwo wylazłam z róż, a już wpełzłam przez Maryśkę - Mufkę w kocimiętki, przez Wandę - w liliowce ;:224. A jeszcze Wy tu o bukietowych, w dodatku lilie w drodze :!: I jak tu żyć, matko jedyna ;:219. Za oknem minimum 25 cm tego białego, a w koszyku czekają kalle, ismeny, floksy i liliowiec. Skąd się, u diabła, wzięły :?: O pełnej szufladzie nasiona przez grzeczność nie wspomnę :!:

Ratunku ;:303 - Jagoda
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

WItaj Aguś :)
Przekopuje twoje wątki w poszukiwaniu fotek z donicami w roli głównej ;:108 szukam inspiracji, bo donice juz kupiłam i teraz myslę co w nich podsadzić :lol: Myślę o rożach - która dobrze zniesie zadoniczkowanie ?
Niestety tak galopujesz z pisaniem, że sie zakopałam na maxa ;:173 Poratuj jakąś fotką ;:180
x-ag-a
---

Post »

Przepraszam, że nie wszystkim zdążyłam odpowiedzieć na wczorajsze posty, ale chyba nie da się ogarniać pracy, domu, życia, ogrodu i forum :D w jednakowo intensywnym stopniu ;-))
Spieszę z odpowiedziami więc.

Ewa-majowa, jaka dziś pogoda? U nas od południa znowu sypie gęsty śnieg... mimo, że do kalendarzowej wiosny coraz bliżej, to za oknem wrażenie odmienne...
Magdaleno, witam Cię serdecznie, nowy gościu :) Piękne masz imię! Z przyjemnością przeczytałam pochlebne słowa pod adresem mojego ogrodu, a teraz chętnie zwiedzę Twój zielony zakątek... Ciekawam tych 35 róż, bardzo! Pozdrawiam ciepło...
Doris, dobrze dostrzegłaś że koci domek powoli ulega destrukcji... Czego koty nie zniszczą, to zrobi to pies... takie nasze ludzkie życie ;-) Jak się czuje Biedrona i jej Mama? :)
Gosiu, Sara ma ochotę gryźć wszystko - oczy trzeba mieć dookoła głowy... muszę przyznać, że z kotami było zdecydowanie łatwiej ;-)
Kasiu, przyrzekam że zostaniesz matką chrzestną wszystkich moich żółtków i błękitów, jeśli kiedyś naprawdę polubię te barwy ;-)
Aga-net, dziękuję za odwiedziny! Pewnie na wsypach już wiosna? Kochana, zaraz dla Ciebie znajdę fotki donicowe i wstawię... Róże okrywowe i rabatowe najlepiej sobie poradzą w donicach...
Dario, dzięki, że zajrzałaś!
Moniko, niebieskości i żółcie nie dla mnie, ale okazuje się że człowiek kupował kiedyś bez namysłu ;-))
Jagi, te wszystkie nowe zachcianki to cała magia forum... dzięki nim, nasze ogrody są coraz piękniejsze, chociaż sztuką jest kupowanie z rozmysłem i rozwagą. Umiar złotymi zgłoskami powinien być zapisany w każdym ogrodniczym portfelu ;-)
Marzko, przyszła pora realizacji zamówień... ja już mam wszystko opłacone, ale cóż z tego, skoro gro funduszy pochłoną zakupy na żywo...
Lulka, słuszny wybór! :)

Impresje donicowe:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Wpadłam bo słyszałam narzekanie,że Ciebie nikt nie odwiedza(chciałam Cię pocieszyć) i co widzę ruch jak w ulu ;:224
pozdrawiam :wit
x-ag-a
---

Post »

Ewo, jestem wdzięczna za szybki odzew :lol: Również pozdrawiam!
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Aguś, wielkie dzięki za szybkie fotki ;:196
Zerkam na róże - jakie masz posadzone w tych donicach ?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś co prawda nie doczytałam tego narzekania o braku odwiedzających ale za to musiałam nadgonić aż 3 strony od wczoraj więc to chyba jakaś ściema z tym narzekaniem ;:oj
Ach te letnie widoki , jak ja za nimi tęsknię ;:3
U nas troszkę poprószyło i zrobiło się szarawo na dworze ale podobno jutro ma dosypać ;:219
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Cześć Agu ,wpadłam Cię pozdrowić,przy okazji oczy mi odpoczęły w twoim ogrodzie .Piękny i spokojny,jak zawsze . ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”