Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nad rzeczką, opodal krzaczka...

Post »

Witaj Jarzębinko,przyszłam zobaczyć jak prace wiosenne postępują,ale widzę że z wielkim zapałem wszystko robisz,o jakich kulach ty mówisz
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hejka :wit ! U mnie na razie prace ogrodzeniowo- porządkowe :wink: . M dziś wyciął 3 zbędne drzewa. Wczoraj dosadziliśmy wiśnię, forsycję, 2 borówki, aronię i pigwowca. Jeszcze parę dni i dziki nie będą już miały wstępu, więc będę mogła wkroczyć ostro z kwiatkami :wink: . Mówiłam o mojej dodatkowej parze nóg :wink: .
A takie cosik mi zakwitło :D :

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jarzebinka82 pisze:Hejka :wit ! U mnie na razie prace ogrodzeniowo- porządkowe :wink: . M dziś wyciął 3 zbędne drzewa. Wczoraj dosadziliśmy wiśnię, forsycję, 2 borówki, aronię i pigwowca. Jeszcze parę dni i dziki nie będą już miały wstępu, więc będę mogła wkroczyć ostro z kwiatkami :wink: . Mówiłam o mojej dodatkowej parze nóg :wink: .
A takie cosik mi zakwitło :D :

Obrazek
Cebulica Kasiu :wink:
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Dzięki Dorotko ;:196 . Tak myślałam, ale nie byłam na 100 proc. pewna bo to odziedziczone po poprzednich właścicielach :) .
Awatar użytkownika
Pacynka
500p
500p
Od: 16 lis 2012, o 19:04
Kontakt:

Post »

Mieć taki łan cebulicy syberyjskiej..! Ahh ;:224
Jak postępy prac w związku z bukszpanem? Tu na FO jest taki watek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=33&t=24364 .
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Pacynko witaj :D . Bukszpanu postanowiłam w tym roku nie ruszać, bo mamy pełno pilnej pracy, np. ogrodzenie i uporządkowanie bałaganu w nasadzeniach pozostałego po poprzednich właścicielach. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Witaj Kasia jak tam odpoczywacie dziś od działki my tak:)
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

:wit Kasiu
Pracowity weekend mieliście. Jak prace ogrodzeniowe , już są przy końcu? Jak ogrodzisz to nieproszeni goście nie będę od Ciebie zaglądać.
Pozdrawiam ;:168
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Witajcie kochane :wit !
Dziś odpoczynek od działki bo trzeba było trochę zakupów nieogrodniczych zrobić :( . Szkoda, że nie samą działką człowiek żyje :;230 . A jutro dalej działamy. Prace ogrodzeniowe ku ukończeniu, słupki już wbetonowane, zdążyły wyschnąć i już tylko siatka i drut zostały :heja .
Mam pytanko odnośnie róż. Jesienią kupiłam 2 róże w tesco (więc odmiany nieznane ;:306 ), posadziłam je do dużej, drewnianej i ocieplonej styropianem donicy na balkonie (wystawa płd). No i teraz pytanko, czy skoro jeszcze nie drgnęły po zimie tzn że nie przetrwały i są do wyrzucenia, czy je zostawić w spokoju bo mają jeszcze czas, czy może podciąć bo może je to obudzi z zimowego snu :?: . Totalnie nie wiem co z nimi dalej począć.
Pozdrawiam cieplutko niedzielnie :D !
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Kasiu z tym pytaniem to najlepiej do Ewy_rozalki lub Jadzi -JAKUCH. One są ekspertakami w dziedzinie róż. A czy łodyżki są zielone? Jeśłi tak to ja bym je przycieła delikatnie.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Kasiu opisz dokładnie jak wyglądają łodygi, kolor przede wszystkim. Zaraz coś wymyślimy. A może zdjęcie.
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Kasiu wklej zdjęcie tych różyczek a odpowiedź na pewno uzyskasz i rozwiejesz swoje wątpliwości. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Ojej, nie mam teraz zdjęcia :( . Zrobię jutro to się sprawa wyjaśni :roll: . Dziękuję kochane za gotowość niesienia pomocy niedoświadczonym ;:196 !
Ps. Grażynko chyba mam sasankę na działce :heja . Myślę, że tych kudłatych łepków nawet taki laik jak ja z niczym nie może pomylić :;230 . Ciekawe jakiego jest koloru, to spadek po poprzednich właścicielach, więc nic o niej nie wiem na razie :wink: . Jutro wybieramy się na działkę kontynuować prace ogrodzeniowe, to sprawdzę czy da się już określić kolor :D . Tylko, że ona rośnie w totalnie nierozsądnym miejscu, bo na środku planowanego kącika grillowego ;:306 . Przesadzić ja tuż po kwitnieniu, czy jesienią dopiero? Ojej jak wiele ja jeszcze nie wiem :oops: !
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Kasiu możesz spokojnie przesadzić po kwitnieniu. Jaki kolor łodyg ma ta róża?
jarzebinka82
200p
200p

Post »

Grażynko chyba brązowawy, ale w tej chwili głowy nie daję za to bo mam ostatnio tyle na głowie, że mogłam pomylić. Jutro wszystko sprawdzę, a najlepiej wstawię fotkę i zobaczysz :roll: . Po cichu miałam nadzieję, że powiesz że mają jeszcze czas i mogę być o nie spokojna :;230 . A najgorsze jest to, że w tej samej donicy był jaśminowiec wonny młody i on też chyba nie daje oznak życia :cry: . Poza jaśminowcem i tymi 2 różami, w tej donicy jest też trochę cebulowych i one już ładniutko wyglądają :D . No nic, poczekamy do jutra i sprawa się wyjaśni :roll: .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”