Ogródek Robaczka cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 4

Post »

fiu fiu......James cuuudak! ;:173
zaś co do Sahary......hehe aż musiałam 2 razy to przeczytać i popatrzeć by zrozumieć o co chodzi.......jaka Sahara - co tam u ciebie robi pustynia i to na magnolii......dopiero potem do mnie dotarło, ze to róża ją oplatająca ;:173 :;230
no cóż..........od 5 na nogach....proszę wybaczyć :roll: ale piękna to ona jest......ten kolorek......jak słoneczko ;:oj
zaś takie tam......... ;:167 ;:196
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, wiele już napisano na temat Twojego ogrodu; sama też produkuję się regularnie w peanach na jego cześć... nie ustawaj w swoich poczynaniach, Robaczku... masz ogromny talent i sprecyzowaną wizję swojego zakątka, którą konsekwentnie realizujesz, pozostając inspiracją dla wielu zaglądających do Ciebie gości... Dwieście róż to będzie liczba, która w przyszłym sezonie, po rozrośnięciu się krzewów, będzie nas powalała na kolana... :) Doczekać się nie mogę, skoro już teraz to wszystko co zaplanowałaś, zmieniłaś, udoskonaliłaś, robi tak ogromne wrażenie :)

A schodząc z nieco pompatycznego tonu zapytam... jak na to wszystko co wyprawiasz ostatnio reaguje rzeczona sąsiadka od copy/paste? ;-))

Buziaki, A.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś ;:196 Bardzo Ci dziękuję, to dla mnie nieoceniona dawka motywacji, pozytywnego kopa do dalszej pracy ;:180 Przy tych ciągłych zmianach ma obawy, że nie przekombinuję za bardzo...nie wiem jak ogarnę to wszystko w przyszłym roku przy tych wszystkich różach ;:202 A z sąsiadką... :;230 hihihi ostatnio rzadziej ją widuję, ale ostro coś kopie popołudniami, będę musiała obczaić co i jak :lol:
Martuś, chyba faktycznie jesteś dzisiaj nieco zmęczona :wink: Sahara to róża parkowa, posadzona za magnolią, zaczęła ją oplatać :D J.Galway marzył mi się od dawna ;:170 Teraz jest mój! :heja
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu każda moja wizyta u Ciebie to czysty zachwyt.....po prostu pięknie....
Wspaniale kwitną Ci róże, jest tak kolorowo i radośnie, ze trudno uwierzyć, ze już przyszła jesień, u Ciebie widoki całkowicie letnie :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasieńko, znów ładuję bateryjki u Ciebie przed ciężkim dniem. :wit
Zachwyt nieustaje, szczególnie po ostatnich przeróbkach. Kiedy wydaje się że już lepiej być nie może to wymyślasz coś i ....jest lepiej :heja

Miłego dnia ;:3
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu taka ilość róż robi wrażenie, ale ja nie mogę doczekać się kwitnienia piwonii ;:167
Kiedy przeczytałam, że posadziłaś ich cały szpaler i to na dodatek w białym kolorze (sprawdziłam w necie ;:333 ), to włączyła mi się opcja zazdrość, że ja nie wpadłam na taki pomysł ;:131
Ale jeszcze nic straconego, w końcu plagiat, już dawno wynaleziono ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za dedykowane zdjęcia ;:196
Ale szczerze powiedziawszy nawet wiadro i chwaścior wyglądają u Ciebie w ogrodzie uroczo i romantycznie ;:131
Ty masz dar, naprawdę wielki dar do tworzenia ;:180

Zdjęcia poglądowe przecudowne. Musisz się dobrze czuć w takim otoczeniu, bardzo Ci zazdroszczę. Dzięki takim zdjęciom i temu, że śledzę Twoje poczynania od początku, wiem, że dążenie do ideału ma sens i jest realne także w życiu a nie tylko w katalogach. Jest jeszcze jedna rzecz, której uczę się od Ciebie- a mianowicie, że przyswajanie wiedzy o roślinach to podstawa. Bo talent do tworzenia, który posiadasz jest darem i nie każdy go może mieć, ale wiedzę każdy powinien nabywać i dzięki Tobie to wiem. Widzę, że zanim coś zrobisz to myślisz i zgłębiasz wiedzę o danej roślinie, jest to cecha, która mi naprawdę imponuje.
Dusza artysty plus wiedza i widać efekty ;:167

I nieważne są takie drobiazgi jak ciężka orka na ugorze, perz, gruz, zdzieranie darni, kopanie dołków :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,widzę,że róże na dobre zawładnęły twoim sercem,a w przyszłym sezonie będą grały pierwsze skrzypce.Nie moge doczekać się widoku zarosnietych pergoli na scieżce,to bedzie widok,sąsiadki dostana palpitacji zołądka i z sedesu nie będą schodzić z zazdrości. :;230 Tak trzymaj,bo pieknie realizujesz swoje pomysły i marzenia.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiula, chyba kupię taki balkonik-to jest dobry pomysł.
Już mówiłam, że uwielbiam zakątek z popiersiem :?: ;:224
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, po prostu pięknię, pieknie, pięknie. Co ja tu będę wymyślać, jak to co piszę to prawda.
I jak sprawuję się sadzarka do cebul?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:D Kasiu, pięknie się prezentuje Twój ogród o tej porze roku. ;:108
Zapas fotek koniecznie, bo ja zamierzam ładować bateryjki u Ciebie ?. :;230
Czy ja dobrze wyczytałam, że masz w planie 200 róż posadzić. Jeżeli tak, to rabata różana będzie sporych rozmiarów.
Przyjmą się spokojnie, tylko zimy takiej jak ostatnia sobie nie życzmy ... ;:185
Ach??, ale jestem ciekawa jak będzie wyglądać kwitnąca różana rabatka.
Zdradzisz nam jakie róże wybrałaś :D
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Kasiu masz już jakieś plany jesienne albo wiosenne? ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Porzucone wiaderko, to foto sezonu w Twoim ogrodzie - no usmialam sie :;230
200 roz teoretycznie zazdroszcze ale praktycznie juz nie za bardzo :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Kasiu.....ale była dziś pogoda no nie? ;:oj
szkoda, że tylko ja byłam w pracy do 17 i przyszłam do domu tak wypompowana, że ojej......coś mi znowu zatoki nawalają.....ale to już wszystkim u mnie w pracy :evil: :roll:
za to jutro do 11 i lot na działkę ;:224 oby tylko pogoda dopisała - trawnik trza kosić :uszy
no i jeszcze tylko 2 dni i ...... weekend!!!!! :tan
no a w przyszły weekend na Targach jest Festiwal Smaki Regionów i wejście jest bezpłatne i idziemy z mamą na to.....mniam mniam ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Agness, bardzo dziękuję ;:196 Miło mi, że dobrze się czujesz w moim ogrodzie ;:131 Staram się zatrzymać lato jak najdłużej ;:138 Róże trochę kapryszą pod koniec sezonu, w przyszłym roku muszę lepiej zadbać o ziemię, żeby były silniejsze i zdrowsze ;:333
April, jesteś kochana, dziękuję ;:180 Ciekawa jestem co powiesz po kolejnych przeróbkach... ;:183 Jestem w trakcie przygotowania kolejnych rabat - jedna powstaje od strony północnej, naprzeciwko tarasu, a kolejna tworzona jest od zachodu. Dzisiaj wydarniowałam spory fragment i teraz będę szykować miejsce na różyczki ;:65
Iwonko, cieszę się, że pomysł białych piwoniii w szpalerze przypadł Ci do gustu!Posadziłam je na delikatnym łuku, od frontu. W tle są ciemnozielone cisy, więc oprawa i tło dla kwiatów powinno być ciekawe. Pomiędzy piwoniami posadzę szałwię fioletową lub lawendę, żeby nie było smutno gdy przekwitną... ;:173 Nie mam wyłączności na piwonie, więc sadź ile tylko masz ochotę
Madziu/variegata, bardzo dziękuję za wszystkie serdeczności..to bardzo miło widzieć, że ktoś docenia moje starania ;:131 Wciąż się uczę myślenia o ogrodzie, tworzenia go zgodnie z naturą i harmonią. Wiele jeszcze przede mną, ale dobrze się w nim czuję i niezmiernie mi miło, że efekty już teraz cieszą się takim uznaniem! Codziennie czegoś nowego się uczę, w znacznej mierze dzięki Wam ;:4 A każda opinia to dla mnie bardzo cenny zastrzyk energii i zachęta do dalszej pracy, jeszcze raz dziękuję! ;:138
Małgosiu..masz rację, róże całkowicie zawładnęły moim sercem, z trudem panuję nad zamawianiem kolejnych ;:182 Istne szaleństwo. Jak przyjdzie do sadzenia to chyba wykorzystam reszte urlopu, albo pójdę do lekarza i poprosze o zwolnienie na skrajne stadium...różyczki! :;230
malgocha1960 pisze:(...)to bedzie widok,sąsiadki dostana palpitacji zołądka i z sedesu nie będą schodzić z zazdrości. :;230
Gosia, ale dałaś po zaworach! :;230 :;230 :;230 Nawet M się uśmiał po pachy :lol:

cdn.
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”