Mój ogród na fotografii

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii

Post »

Marzenko! Cieszę się, że Ty jesteś zadowolona ...zawsze możesz na mnie liczyć. A nasionka drugi raz? Nic nie szkodzi....nie odznaczyłam sobie, a wysyłałam do kilku osób."Od przybytku głowa nie boli", prawda? Pozdrawiam cieplutko, choć u mnie dzisiaj bardzo się ochlodziło i od godz. 16 leje niesamowicie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie też podlewa moje nowe nasadzenia.
Będę kibicowała . Ja mam zaplanowane podcięcie iglaków.
Jeszcze z tym czekam bo gałązki chcę wykorzystać do nakrycia wrażliwych roślin przed mrozami.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu, ale piękny Twój ogród. Cudowny. Różnorodność odmianowa imponująca. Moja ukochana gaura, rdeścik widzę, że u Ciebie się pięknie już rozszalał, mam nadzieję, że mój też zacznie w przyszłym roku i może trochę kwiecia da :D
Pięknie pozwolisz, że będę często Cię odwiedzać :wit
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, Aniu :wit Dziękuję za odwiedziny i zapraszam serdecznie ;:180 w kazdej wolnej chwili. Nie pozostanę dłużna i z miłą chęcią będę wpadałado Was z rewizytą.

Ale mi się porobiło...zostałam jak na razie całkowicie uziemiona, odizolowana od cięższych ogrodu. 15 lipca będąc w Karpaczu skręciłam staw skokowo- goleniowy lewej stopy. Do chwili obecnej jestem pod kontrolą ortopedy, czekam na zabiegi rehabilitacyjne. Chyba za bardzo forsowałam tę stopę, pomimo noszenia stabilzatora stawu. Ból i opuchlizna powraca...a ja chcę do ogrodu.Fatalna sprawa!Ale za podstrzyżyny cyprysa...i tak się wezmę po niedzieli.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

:wit Bogusiu jak obiecałam zajrzałam i przejrzałam wszystko wzdłuż i wszerz. Ogród ;:77 ;:77 ;:77 . Wracaj szybko do zdrowia pozdrawiam ;:196
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
Kochammmkwiaty
1000p
1000p
Od: 25 maja 2012, o 09:30
Kontakt:

Post »

Dużo zdrówka życzę :)
Piękne zdjęcia kuleczek :) Wracaj do zdrowia - idę czytać to co było napisane jak mnie nie było :)
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
Awatar użytkownika
Piotr=)
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 17:38

Post »

Skorzystałem z zaproszenia i jestem ciekawie jest u cb. podoba mi się przejrzałem cały wątek świetnie ;:65
Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Bogusiu, bardzo chętnie się wymienię. Napisz, co sobie u mnie upatrzyłaś, a ja jak wrócę po weekendzie z działki, też coś sobie wypatrzę. Masz tyle pięknotek. Na spokojnie sobie pooglądam i dam znać :wit
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu, skorzystałam z zaproszenia zobaczyłam wstęp do wątku resztę zostawiam na godziny wieczorne. Masz piękny, zielony, urządzony ogród. Już czuję, że tu będę wracać.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Bogusiu, witam sobotnio :wit
Przykra sprawa z tą stopą, ale musisz ją teraz oszczędzać... wiem, że rwiesz się do ogrodu - wtedy, gdy człowiek nie może, chce najbardziej - ale rozsądniej będzie doprowadzić najpierw nogę do formy... ogród poczeka, a tymczasem możemy się cieszyć Twoimi zdjęciami... Broda do góry! :)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu :wit
Przyszłam z rewizytą ;:65
Jaki masz piękny i duży ogród ;:138 Staw cudny , i duże drzewa która stanowią wspaniałe tło dla nowych nasadzeń i kwiatów :D
Pytałaś o propozycje , co zrobić w miejscu oczka. Może jakieś ciurkadełko, duży kamień i sączącą się z niego wodę , jeśli tam jest doprowadzona woda i prąd :wink:
A jeśli nie, to jakaś cienistą rabatę, hosty, żurawki... Szkoda pracy z oczkiem pod drzewem ,skoro macie staw :D
Zdrówka życzę ;:196

Bogusiu, a co za roślinkę widać na str.3 , na zdjęciu czwartym od dołu? Z prawej strony widać pergolę, a obok? Takie srebrne liście ?

Pozdrawiam ;:7
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serdecznie dziękuję moim cudownym gościom za odwiedziny. Ach , jestem tak krótko na forum....a juz nie potrafię bez Was żyć ;:180

Justynko! Ago! Piotrze! Ateno! Mario!- dziękuję ;:180 i zapraszam ponownie. Chętnie do Was będę wpadała z rewizytą i podziwiała Wasze piękności.
Aguniada! Rozsądek przegrał dzisiaj u mnie z nieodpartą chęcią pracy w ogrodzie. Odczułam to... noga w kostce " jak bania". Ale juz teraz będę leniuchowała.... oby do poniedziałku. Pozdrawiam cieplutko!

-- 6 paź 2012, o 15:01 --

Kasiu, witam serdecznie i dziękuję , że jesteś. ;:138 Zaraz zidentyfikuję tę roślinkę i odpowiem Ci. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Bogusiu to albo moczenie chorej nogi w wodzie z solą albo leżenie z noga do góry! Ogrodnik ma niespotykany rozsądek :;230
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, czy pytasz o te żółto- pmarańczowo - ceglaste kwiatuszki, na zdjęciu są tylko one- jeśli o te pytasz, to są to cynie miniaturowe- krzaczki dosć wysokie około 50 cm, bardzo rozrośnięte, a kwiatuszki dosyć małe . Są wdzięczne, urocze, zdobią ogród do późnej jesieni....Szkoda, że są jednoroczne . Zbieram nasionka , wysiewam i tym sposobem mam je co roku. Jeśli jesteś zainteresowana nasionkami- nie ma sprawy, podzielę się z Tobą. Za chwilę zrobię im fotki i dokładnie przyjrzysz się .
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Z tym rozsądkiem ogrodnika masz rację.Wolę jednak drugi sposób , leżenie z nogą do góry i klepanie w klawiaturę laptopa na F, chociaż szybko drętwieje noga. No to może jednak .... moczenie stópki. Pozdrawiam!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”