Mój ogród na fotografii
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród na fotografii
Marzenko! Cieszę się, że Ty jesteś zadowolona ...zawsze możesz na mnie liczyć. A nasionka drugi raz? Nic nie szkodzi....nie odznaczyłam sobie, a wysyłałam do kilku osób."Od przybytku głowa nie boli", prawda? Pozdrawiam cieplutko, choć u mnie dzisiaj bardzo się ochlodziło i od godz. 16 leje niesamowicie.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
U mnie też podlewa moje nowe nasadzenia.
Będę kibicowała . Ja mam zaplanowane podcięcie iglaków.
Jeszcze z tym czekam bo gałązki chcę wykorzystać do nakrycia wrażliwych roślin przed mrozami.
Będę kibicowała . Ja mam zaplanowane podcięcie iglaków.
Jeszcze z tym czekam bo gałązki chcę wykorzystać do nakrycia wrażliwych roślin przed mrozami.
- asta6265
- Od: 8 sty 2012, o 12:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu, ale piękny Twój ogród. Cudowny. Różnorodność odmianowa imponująca. Moja ukochana gaura, rdeścik widzę, że u Ciebie się pięknie już rozszalał, mam nadzieję, że mój też zacznie w przyszłym roku i może trochę kwiecia da
Pięknie pozwolisz, że będę często Cię odwiedzać

Pięknie pozwolisz, że będę często Cię odwiedzać

Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Pozdrawiam Anka
- bwoj54
Olu, Aniu
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam serdecznie
w kazdej wolnej chwili. Nie pozostanę dłużna i z miłą chęcią będę wpadałado Was z rewizytą.
Ale mi się porobiło...zostałam jak na razie całkowicie uziemiona, odizolowana od cięższych ogrodu. 15 lipca będąc w Karpaczu skręciłam staw skokowo- goleniowy lewej stopy. Do chwili obecnej jestem pod kontrolą ortopedy, czekam na zabiegi rehabilitacyjne. Chyba za bardzo forsowałam tę stopę, pomimo noszenia stabilzatora stawu. Ból i opuchlizna powraca...a ja chcę do ogrodu.Fatalna sprawa!Ale za podstrzyżyny cyprysa...i tak się wezmę po niedzieli.

Ale mi się porobiło...zostałam jak na razie całkowicie uziemiona, odizolowana od cięższych ogrodu. 15 lipca będąc w Karpaczu skręciłam staw skokowo- goleniowy lewej stopy. Do chwili obecnej jestem pod kontrolą ortopedy, czekam na zabiegi rehabilitacyjne. Chyba za bardzo forsowałam tę stopę, pomimo noszenia stabilzatora stawu. Ból i opuchlizna powraca...a ja chcę do ogrodu.Fatalna sprawa!Ale za podstrzyżyny cyprysa...i tak się wezmę po niedzieli.
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia

Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Dużo zdrówka życzę 
Piękne zdjęcia kuleczek
Wracaj do zdrowia - idę czytać to co było napisane jak mnie nie było 

Piękne zdjęcia kuleczek

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- Piotr=)
- Od: 24 maja 2008, o 17:38
Skorzystałem z zaproszenia i jestem ciekawie jest u cb. podoba mi się przejrzałem cały wątek świetnie 

Spis tematów
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Róbmy w życiu to co nas cieszy ;)
Bogusiu, bardzo chętnie się wymienię. Napisz, co sobie u mnie upatrzyłaś, a ja jak wrócę po weekendzie z działki, też coś sobie wypatrzę. Masz tyle pięknotek. Na spokojnie sobie pooglądam i dam znać 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Bogusiu, skorzystałam z zaproszenia zobaczyłam wstęp do wątku resztę zostawiam na godziny wieczorne. Masz piękny, zielony, urządzony ogród. Już czuję, że tu będę wracać.
Bogusiu, witam sobotnio
Przykra sprawa z tą stopą, ale musisz ją teraz oszczędzać... wiem, że rwiesz się do ogrodu - wtedy, gdy człowiek nie może, chce najbardziej - ale rozsądniej będzie doprowadzić najpierw nogę do formy... ogród poczeka, a tymczasem możemy się cieszyć Twoimi zdjęciami... Broda do góry!

Przykra sprawa z tą stopą, ale musisz ją teraz oszczędzać... wiem, że rwiesz się do ogrodu - wtedy, gdy człowiek nie może, chce najbardziej - ale rozsądniej będzie doprowadzić najpierw nogę do formy... ogród poczeka, a tymczasem możemy się cieszyć Twoimi zdjęciami... Broda do góry!

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Bogusiu
Przyszłam z rewizytą
Jaki masz piękny i duży ogród
Staw cudny , i duże drzewa która stanowią wspaniałe tło dla nowych nasadzeń i kwiatów
Pytałaś o propozycje , co zrobić w miejscu oczka. Może jakieś ciurkadełko, duży kamień i sączącą się z niego wodę , jeśli tam jest doprowadzona woda i prąd
A jeśli nie, to jakaś cienistą rabatę, hosty, żurawki... Szkoda pracy z oczkiem pod drzewem ,skoro macie staw
Zdrówka życzę
Bogusiu, a co za roślinkę widać na str.3 , na zdjęciu czwartym od dołu? Z prawej strony widać pergolę, a obok? Takie srebrne liście ?
Pozdrawiam

Przyszłam z rewizytą

Jaki masz piękny i duży ogród

Pytałaś o propozycje , co zrobić w miejscu oczka. Może jakieś ciurkadełko, duży kamień i sączącą się z niego wodę , jeśli tam jest doprowadzona woda i prąd

A jeśli nie, to jakaś cienistą rabatę, hosty, żurawki... Szkoda pracy z oczkiem pod drzewem ,skoro macie staw

Zdrówka życzę

Bogusiu, a co za roślinkę widać na str.3 , na zdjęciu czwartym od dołu? Z prawej strony widać pergolę, a obok? Takie srebrne liście ?
Pozdrawiam

- bwoj54
Serdecznie dziękuję moim cudownym gościom za odwiedziny. Ach , jestem tak krótko na forum....a juz nie potrafię bez Was żyć
Justynko! Ago! Piotrze! Ateno! Mario!- dziękuję
i zapraszam ponownie. Chętnie do Was będę wpadała z rewizytą i podziwiała Wasze piękności.
Aguniada! Rozsądek przegrał dzisiaj u mnie z nieodpartą chęcią pracy w ogrodzie. Odczułam to... noga w kostce " jak bania". Ale juz teraz będę leniuchowała.... oby do poniedziałku. Pozdrawiam cieplutko!
-- 6 paź 2012, o 15:01 --
Kasiu, witam serdecznie i dziękuję , że jesteś.
Zaraz zidentyfikuję tę roślinkę i odpowiem Ci. Pozdrawiam!

Justynko! Ago! Piotrze! Ateno! Mario!- dziękuję

Aguniada! Rozsądek przegrał dzisiaj u mnie z nieodpartą chęcią pracy w ogrodzie. Odczułam to... noga w kostce " jak bania". Ale juz teraz będę leniuchowała.... oby do poniedziałku. Pozdrawiam cieplutko!
-- 6 paź 2012, o 15:01 --
Kasiu, witam serdecznie i dziękuję , że jesteś.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Bogusiu to albo moczenie chorej nogi w wodzie z solą albo leżenie z noga do góry! Ogrodnik ma niespotykany rozsądek 

- bwoj54
Kasiu, czy pytasz o te żółto- pmarańczowo - ceglaste kwiatuszki, na zdjęciu są tylko one- jeśli o te pytasz, to są to cynie miniaturowe- krzaczki dosć wysokie około 50 cm, bardzo rozrośnięte, a kwiatuszki dosyć małe . Są wdzięczne, urocze, zdobią ogród do późnej jesieni....Szkoda, że są jednoroczne . Zbieram nasionka , wysiewam i tym sposobem mam je co roku. Jeśli jesteś zainteresowana nasionkami- nie ma sprawy, podzielę się z Tobą. Za chwilę zrobię im fotki i dokładnie przyjrzysz się .
- bwoj54
Marysiu! Z tym rozsądkiem ogrodnika masz rację.Wolę jednak drugi sposób , leżenie z nogą do góry i klepanie w klawiaturę laptopa na F, chociaż szybko drętwieje noga. No to może jednak .... moczenie stópki. Pozdrawiam!