Różany ogród cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różany ogród cz.6

Post »

:wit Moniczko, co słychać ;:168
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze:
vertigo pisze:Aniu, to róża Rosarium Uetersen, występująca w 2 polskich szkółkach jako Climbing Rosa. W rzeczywistiści kwiaty są zupełnie w innej tonacji i mniejsze u Swany.
Monia, ja też kupiłam RU jako Climbing Rosę w Rosarium - zmienili już opis, tamta znikła z oferty. Mam też RU z innego źródła i ma nieco mniejsze kwiaty, ale kolor i pokrój ten sam. Bardzo lubię tą różyczkę ;:173
Ja też lubię Rosarium Uestersen, ale jednak nie jest to wysoka róża pnąca. U mnie co roku dorasta do ok. 1,5m, a po zimie wymaga zawsze cięcia do kopca, bo tak wymarza, więc zaczyna od nowa :( W tym roku jest wyjątkowo ładna - może dlatego, że coraz starsza ;:224

-- Cz 04 paź 2012 20:08 --
KLEO1 pisze:Monia - wypatrzyłam u Ciebie różę Coral Down, jak Ci się sprawuje? Zastanawiam się nad jej zakupem, bordzo podoba mi się jej kolor. Masz może zdjęcie całego krzaczka?
Niestety nie mam już tej róży. Wykopałam niedawno :oops: Słabo u mnie rosła, a po pierwszym kwitnieniu zawsze mocno chorowała na plamistość.

-- Cz 04 paź 2012 20:09 --
AGNESS pisze:Moniś róże wciąż pięknie i obficie Ci kwitną, ogródek wygląda dzięki nim jak w pełni lata :D
Niebieściutki floks zjawiskowy, o tak intensywnym niebieskim kolorku jeszcze nie widziałam :D Będzie wspaniale wyglądał jak rozrośnie się w dużą kępę :D
Aguś, kłopot w tym, że róże w tym roku u mnie wyjątkowo późno zakwitły i przez to dopiero rozkręca się drugie kwitnienie, a róże już powinny się uspokoić i powoli drewnieć, żeby lepiej znieść zimę :roll:

-- Cz 04 paź 2012 20:10 --
Sasanka18 pisze:Moniś :wit
Róże super ;:196
;:196

-- Cz 04 paź 2012 20:11 --
majka411 pisze::wit Moniczko, co słychać ;:168
:wit mało mam czasu ostatnio i trochę kłopotów zdrowotnych miałam, ale już powoli dochodzę do siebie ;:196
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Moniś, mam nadzieję, że zdrówko wróciło ;:196
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Moniczko, dbaj o siebie, zdrówka Ci życzę ;:168
Masz zaplanowane zmiany jesienne, czy ze względu na zdrowie poczekasz do wiosny.
Poczytaj o przycinaniu róż u mnie jest ciąg dalszy tego tematu. :wink:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniaDS pisze:Moniś, mam nadzieję, że zdrówko wróciło ;:196
Aniu, to nie takie proste... Kłopoty będą, byle nad tym jakoś panować :roll:

-- Pn 08 paź 2012 19:27 --
majka411 pisze::wit Moniczko, dbaj o siebie, zdrówka Ci życzę ;:168
Masz zaplanowane zmiany jesienne, czy ze względu na zdrowie poczekasz do wiosny.
Poczytaj o przycinaniu róż u mnie jest ciąg dalszy tego tematu. :wink:
Majeczko, zmian już coraz mniej, bo coraz bardziej jestem zadowolona z tego, jaki ogród jest. Sporo pracowałam nad nim wiosną, więc teraz jest już nieźle. Będę wciąż poprawiać, ale małymi porcjami. Potrzebuję wciąż sporej ilości roślin - cisów, bukszpanów i grabów na żywopłoty - niby od kilku lat sukcesywnie je kupuję w dużej ilości, ale to wciąż mało, bo ogród spory. Będę te zakupy rozkładać w czasie, zwłaszcza, że mój syn rozpoczął studia, które wiążą się z niemałymi wydatkami.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesień na całego...
Róże coraz wolniej rozwijają kwiaty, liście krzewów, miłorzębów, piwonii i bodziszków mają pięknie przebarwione liście. Poranne mgły w połączeniu ze słonkiem wyglądają ślicznie. Nadchodzi czas jesiennych prac związanych z przesadzaniem roślin i sadzeniem nowych. Szkoda, że dzień taki krótki...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Monika, jak pięknie :shock:
i te okręgi (rabaty z obwódkami) w środku ogrodu, tak pięknie się układają, bardzo podoba mi się ta przestrzeń, no i atmosfera twojego ogrodu, jesienne zdjęcia to wrażenie jeszcze pogłębiają.... ;:215
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Moniś jak cudnie ;:oj Ogród wygląda olśniewająco ;:180 ;:180 ;:180
Życzę dużo zdrówka i siły by móc pracować w ogrodzie ;:4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Monia, zachwyciłam się Twoim biało zielonym zakątkiem.
Możesz mi powiedzieć jakie cisy rosną jako kulki na tej rabacie?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, rozumiem Twoje zadowolenie z ogrodu - widok jest zachwycający ;:180
Zawsze będzie co robić i dosadzać, taka kolej rzeczy, ale już widać, jak włożona w ogród pasja i praca przynosi wymierne efekty ;:215 Wracaj do zdrowia i do nas ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Moniko, pieknie jest w twoim ogrodzie osnutym jesienną mgiełką. Jak obficie kwitnę jeszcze te różowe róże :) NIektóre rosliny, mimo jesieni, przeżywają swoją drugą młodość. Myślę o przywrotniku, który wygląda całkiem jak w maju :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Wiem, powtarzam sie :oops: ale "kulkowa" rabata bije wszystko na glowe - tak, udala Ci sie - to nie tylko rosliny ja robia ale uklad, forma i proporcje - bardzo ja lubie ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

justi177 pisze:Monika, jak pięknie :shock:
i te okręgi (rabaty z obwódkami) w środku ogrodu, tak pięknie się układają, bardzo podoba mi się ta przestrzeń, no i atmosfera twojego ogrodu, jesienne zdjęcia to wrażenie jeszcze pogłębiają.... ;:215
Justyś, dziękuję ;:196
Obrazek

-- Pt 12 paź 2012 18:17 --
Margo2 pisze:Monia, zachwyciłam się Twoim biało zielonym zakątkiem.
Możesz mi powiedzieć jakie cisy rosną jako kulki na tej rabacie?
Małgosiu, nie wiem na pewno, bo kupione były jako bezimienne. Wyglądają jak taxus baccata.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

robaczek_Poznan pisze:Monia, rozumiem Twoje zadowolenie z ogrodu - widok jest zachwycający ;:180
Zawsze będzie co robić i dosadzać, taka kolej rzeczy, ale już widać, jak włożona w ogród pasja i praca przynosi wymierne efekty ;:215 Wracaj do zdrowia i do nas ;:196
Kasiu, lubię swój ogród. Gdybym miała tworzyć go od nowa, to pewnie coś bym zmieniła, ale co tam... już nie będę zmieniać, przynajmniej nie gruntownie. Gdybym miała wielki nadmiar funduszy, to zrobiłabym wokół całego ogrodu żywopłot z cisów, ale niestety dookoła do ogrodzenia jest jakieś 350m, więc to niemożliwe.

-- Pt 12 paź 2012 18:29 --
wanda7 pisze:Moniko, pieknie jest w twoim ogrodzie osnutym jesienną mgiełką. Jak obficie kwitnę jeszcze te różowe róże :) NIektóre rosliny, mimo jesieni, przeżywają swoją drugą młodość. Myślę o przywrotniku, który wygląda całkiem jak w maju :D
Wandziu, moje przywrotniki nareszcie odżyły po letniej suszy. Po raz kolejny wypuściły kwiaty :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jule pisze:Wiem, powtarzam sie :oops: ale "kulkowa" rabata bije wszystko na glowe - tak, udala Ci sie - to nie tylko rosliny ja robia ale uklad, forma i proporcje - bardzo ja lubie ;:108
Jula, dziękuję Ci bardzo. Tam jeszcze będę dosadzała troszkę roślin, ale to w przyszłym roku. Nie mogę nigdzie zdobyć nisko zaszczepionej trzmieliny, a potrzebuję jeszcze jedną. Czekam też na kolejne cisy - muszę zamówić ok.10szt. takich dużych i jeśli to będzie możliwe, to w tym roku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”