Kaktusowo u Abaddon'a

Zablokowany
Awatar użytkownika
przemo1413
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kaktusowo u Abaddon'a

Post »

Nikt nie ma zamiaru sie Ciebie pozbywać :wink: Co najwyżej kilka osób może szykować zamach na Twoje roślinki podczas jakiejś Twojej nieobecności ;:224 :D A na razie to oby kolekcja się rozwijała i pokazuj jak najwięcej kwitnących ;:3
Moje kaktusy:)Cz.1Cz.2
Moje lilie :)
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 21:23

Post »

Zastosuję taki przerywnik może i dam się poznać od innej strony :) Zapraszam do odwiedzenia strony http://mathew86.digart.pl/digarty/ :) Moja "druga twarz". Poza tym na tej pracy http://www.digart.pl/praca/2539664/Nuda.html możecie trochę zobaczyć jak wyglądam :wit
Moja kolekcja cz. I cz. II
Pozdrawiam
Mateusz (dawniej Abaddon)
Awatar użytkownika
DAK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

abaddon1986 pisze:Moja "druga twarz".
:wink: Aaa, to artystyczna dusza - teraz rozumiem skąd te krople na fotkach kłujaków - mnie też kręcą takie ujęcia = są zajefajne - mówiąc waszym młodzieżowym językiem i najdziwniejsze jest to, że żadne normalne sformułowanie nie oddaje tego stanu, więc pomimo wulgaryzmu, to sformułowanie wcale mnie staruchę nie razi. :D
Podobają mi się te ujęcia, choć sztuka "techno" mnie trochę przeraża - może podświadomie czuję różnicę czasów jakie dzielą mnie od widzenia świata przez nowe pokolenie. Mimo to czuję, że to do was młodych należy ten ŚWIAT i jego postrzeganie poprzez sztukę musi być adekwatne do waszego spojrzenia.
Jak dobrze że kłujaki potrafią te skrajne widzenia świata łączyć w całość.
NATURA is the best. :wit
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Fajne to takie wszystko kolorowe, pozakręcane i diaboliczne. :D
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DAK pisze:zajefajne
Akurat nie przepadam za tym określeniem, bo wg mnie jest przekombinowane :) Ja już chyba z tych nieco starszej daty... 86 rocznik w końcu :)
DAK pisze:sztuka "techno" mnie trochę przeraża
Na szczęście do techno mam daleko jak stąd na księżyc :) Jestem zwolennikiem zupełnie innego gatunku muzycznego. Jako, że przepadam za roślinkami z ostrymi cierniami to i muzykę "z ostrymi cierniami" lubię ;:172 :wink: Generalnie chyba ani mój wygląd, ani moje upodobania nie wskazują w żadnym stopniu na to jaki jestem :D
raflezja pisze:Fajne to takie wszystko kolorowe, pozakręcane i diaboliczne. :D
Diaboliczne, tak :D Miałem przez pewien czas taką fazę na tworzenie grafik mrocznych, złych i co tylko :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Spy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 15:47

Post »

abaddon1986 pisze: Ja już chyba z tych nieco starszej daty... 86 rocznik w końcu :)
:shock: :lol: :;230
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No co? :D Ja wiem, że są tutaj starsi ode mnie ale ja po prostu jestem za stary na słownictwo typu "zajefajny" :heja
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Nie przesadzaj Mateusz!
To faktycznie to młodzieżowy slang i może trochę razi w słowie pisanym, ale wprowadza pewnego rodzaju ożywienie. Wrażenie, że rozmawiamy a nie piszemy. Kiedyś samo słowo 'fajne' też nie uchodziło.
A poz tym trudne jest ciągłe używanie tych samych przymiotników określających zachwyt, więc nie gniewaj się na taki sposób wyrażania emocji. :D
abaddon1986 pisze:No co? :D Ja wiem, że są tutaj starsi ode mnie ale ja po prostu jestem za stary na słownictwo typu "zajefajny" :heja
Może i jesteś za stary, najważniejsze, że te słowa rozumiesz. :heja
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale kto tu mówi o gniewaniu się? :D Ja mam tylko uczulenie na niektóre słowa ale niewiele ich jest :) A co do samej rozmowy to dobrze, że chociaż mogę z Wami popisać, chociaż nie ukrywam, że znacznie lepiej byłoby pogadać na żywo :D Kolekcje Was wszystkich tutaj zgromadzonych dobrze byłoby zobaczyć na własne oczy :) Szczególnie Twoją Raflezjo :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
maryjan13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2010, o 22:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja jestem całkiem starej daty i uważam,że język polski ma tyle ładnych i ciekawych
zwrotów,określeń i przymiotników,których można używać.
Nie potrzebne jest wymyślanie nowych określeń dla podkreślenia czegoś.
Przykładem mogą być wpisy Mieczysława (Akwelan_2009 ),który za pomocą polskich
słów opisuje piękno roślin i kwiatów,wyrażając swój podziw.
Ale to tylko moje zdanie.
Marian - pozdrawiam i zapraszam.
Kwiaty kaktusów cz.1, cz.2, cz.3
Kilka roślin
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

:wit Odwiedziłam Twój wątek, widzę, ze oprócz kaktusów mamy tu jeszcze artystę :wit
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Cię Agnieszko :)

Dziękuję za odwiedziny. Miło Cię u siebie gościć :wink: Artysta to bardzo duże słowo i nie wyolbrzymiał bym :) W każdym razie cieszę się, że tak uważasz :)
W obecnej chwili mój wątek nieco zamarł, bo ani nie mam nic ciekawego do pokazania z mojej "kaktusiarni" ani nic nowego nie stworzyłem od ponad dwóch lat :)
Mimo to zapraszam każdego odwiedzającego do obejrzenia wątku od pierwszej strony. :uszy
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

Ja obejrzałam od początku :) widzę, że lubisz duuuże kaktusy :) a wlaściwie wszystkie tak jak ja :) tyle, że ja bardziej skupiam się na tych kwitnących, ale podoba mi się Twoja urozmaicona kolekcja ;:138 Możesz kiedyś zrobić jeszcze zdjęcie tej dużej opuncji?
Inez
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazwyczaj na początku choroby kolekcje są mocno różnorodne i wszyscy tutaj dobrze wiemy jak to jest na początku :twisted: :twisted: :twisted: a abaddon jest właśnie w tym etapie :lol:
Kolejny etap pojawia się po bardzo różnym okresie czasu i charakteryzuje się rozbudowaniem jednego bądź dwóch rodzajów kaktusów w kolekcji :lol:

U mnie też w wątku jak i w zbiorku na razie "nic się nie dzieje, jaki tu spokój, nudne wesele" :wink:
Gymnol damsii tylko ciągle kwitnie reszta jakaś obrażona czy co ;:201
Awatar użytkownika
mCm86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie nie ma się co spodziewać szału, bo w końcu choroba kaktusowa załapana w tym roku, więc jeszcze wszystko przede mną :)
Dużej Opuncji zdjęć na razie nie wstawię, bo jej los jest nieznany... Złapała chyba jakiegoś grzyba, więc została rozczłonkowana. Teraz 2 odrosty się suszą i niedługo pójdą do piachu :wink:
W mojej kolekcji Notocactus ma dwa pączki ale nie widzę by rosły więc kto wie czy się nie zasuszyły. G. baldianum ma już dużego pąka i chyba na dniach ujrzę kwiat jeśli obecna pogoda się utrzyma :)
Nie ma się jednak czym podniecać, gdyż wszystkie kwitnienia w mojej kolekcji nie są moją zasługą :)
Dopiero w przyszłym sezonie jak coś zakwitnie to będą powody do dumy.
Martwi mnie tylko to zimowanie... Warunki by przezimować moje kaktusy mam (nieużywany, nieogrzewany pokój) ale nie wiem jak to będzie z wybudzaniem :?
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”