Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

Nic tylko oczy szeroko otworzyć ;:oj i podziwiać. ;:138
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
Awatar użytkownika
ancyk33
200p
200p
Od: 7 sty 2013, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj szerokie te parapety musisz miec, podziwiam ,pozdrawiam ;:196
"Radość z kwiatów - to resztki raju w nas. Philip Otto Runge ----Pozdrawiam -Nula
Moje parapetowce
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gazania w tym roku to porażka. Dwa razy wysiewałam własne nasiona i mam dwie rachityczne siewki. ;:223
Będę musiała kupić, bo to ulubione kwiaty dziecka.
Twoja produkcja rozsady imponująca ;:180
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

o ja cie, ja cie, ja cie ;:oj ;:oj tak się zachwyciłam, że aż nie wiem co napisać ;:306 ;:306
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Witaj Niesiu! znalazłam Cie przypadkiem i już nie żałuje. Ja tez z kuj-pom .Podziwiam i szczerze zazdroszczę tych i poprzednich kwiatków.POZDRAWIAM i życzę lepszej pogody!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

Dziękuję Wam kochani za miłe słowa.... :wink: podnieśliście mnie na duchu, że chyba nie jest aż tak źle :roll:

a to moje zawilce wyhodowane z własnych nasion zebranych w zeszłym roku.....bardzo się cieszę, że udało mi się je wyhodować bo próbowałam w zeszłym roku i mi nie wyszło...a tegoroczne mnie zadziwiły ;:138 ....posiałam nasiona i już byłam zrezygnowana bo nic mi nie wschodziło.....położyłam je na kaloryferze z zamiarem późniejszego ich wyrzucenia a tu moim oczom ukazał się piękny widok ;:138

Obrazek

a to mój rodzynek...petunia wielkokwiatowa.....z całej paczki wzeszła jako jedyna :D .....ale nie poddałam się....zamówiłam kolejną paczuszkę....wiem, że już trochę późno na jej wysiewanie ale co mi tam....może jeszcze zakwitnie w tym roku :D

Obrazek

a to coś z innej beczki....

Mimo, że to forum ogrodnicze muszę się z Wami czymś podzielić.......nie wiem jak to nazwać ale chyba jakiś cud się stał na moim podwórku :D dla mnie jest to bardzo zastanawiające ......otóż.... w Poniedziałek Wielkanocny ulepiłam bałwana, dziś gdy już prawie u mnie śniegu nie ma bo wszystko stopniało spojrzałam z okna na mojego topniejącego bałwana i ukazał mi się dziwny widok....nie wiem czy tylko ja tak widzę czy Wy też.....ten mój topniejący bałwan do złudzenia przypomina mi Wielkanocnego baranka :D moja rodzina bez dwóch zdań też to potwierdziła.....czy to jakiś znak dla mnie? :D spójrzcie na poniższe zdjęcia.... :)

bałwanek ulepiony w Poniedziałek Wielkanocny :D

Obrazek

to co pozostało z bałwanka :D

Obrazek
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Niesia, bardzo cieszą mnie Twoje zawilce, które ponoć bardzo trudno kiełkują :D Hmm, ja chyba zmienię profesję na jakąś bardziej egzotyczną, zajmę się kiełkowaniem czegoś, co w sklepie jest w postaci bulw, cebulek i kłączy... Idąc za Twoimi udanymi rojnikami (z Legutko, prawda?), sam postanowiłem je od nasion wyhodować :) Dziś przyszły sobie nasiona, już zdążyłem wysiać do wysokiej doniczki nie zakrywając nasion podłożem, a zakryłem folią i fru na kaloryfer. Jak długo Ci kiełkowały? Na paczuszce pisze 3-4 tygodnie, mam nadzieję że szybciej :D Widzę tez u Ciebie, że sezon szklarniowy ruszył w pełni, nic tylko się cieszyć z zieleniny wokół całej szklarni. A pogoda coraz śmielej pcha do nas wiosnę, choć na razie pochmurną, ale za to z temperaturami od jutra powyżej 10 stopni. Ale to i tak za zimno jak na początek drugiej dekady kwietnia :roll: Jutro mam nadzieję na upolowanie w biedronce jeżówki, te kłącza z poprzedniej paczki są wręcz książkowe. W ogóle w tym roku tyle tego kupiłem w biedrze i wszystko okazało się tym, czym ma być w porównaniu do innych forumowiczów :roll: No baranka to bardzo przypomina, i to równo tydzień po poniedziałku wielkanocnym... Może to rzeczywiście jakiś znak :?: :D Co do kiełkowania, wszystko co jak dotąd wysiałem z tych rzadszych to kiełkowałem na kaloryferze, to zdaje egzamin. Zamierzam jeszcze się wybrać do Kaufa po nasiona orlika :D
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

Rewelacyjne przeobrażenie i wspaniałe rośliny, jestem pewna, że wszystko ruszy z kopyta pod takim okiem szanownej gospodyni.
Włożyłaś ogrom pracy i będziesz miała wspaniałe plony.
Ściskam gorąco.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
sylwia75
100p
100p
Od: 19 lut 2012, o 22:49

Post »

Niesia ale się uśmialiśmy z rodzinką z twojego bałwanko-baranka :;230 :;230
Pozdrawiam Sylwia
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

;:306 ;:306 rzeczywiste z bałwanka zrobił się baranek ;:108 ;:108
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Droga Niesiu! Jesteś jak czytam doswiadczona ogrodniczka. Przed chwila kupiłam czubatkę ubiorkolistną.
Warto jeszcze wysiać i kiedy miej- więcej zakwitnie?

Z góry dzięki ANKA
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

patasko rojnki kiełkowały mi około tygodnia.... :wink: oczywiście pod folijką, żeby miały cieplutko :wink: ..... no i oczywiście były z Legutko :D

anym pisze:Droga Niesiu! Jesteś jak czytam doswiadczona ogrodniczka. Przed chwila kupiłam czubatkę ubiorkolistną.
Warto jeszcze wysiać i kiedy miej- więcej zakwitnie?

Z góry dzięki ANKA
Aniu możesz śmiało siać czubatkę....na pewno Ci zakwitnie tego lata :wink: ....trudno mi jednak ocenić kiedy to nastąpi :roll:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję! czubatka już zasiana, czekać tylko na wschody

A siałaś może kiedyś lepnice pnąca?

Kupiłam jako ciekawostkę, ładnie wzeszła,szukałam info w necie ale nic nie znalazłam

Pozdrawiam!
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

no niestety lepnicy jeszcze nie miałam...życzę udanych plonów :wink:
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
patasko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2011, o 23:48

Post »

Czekam już tylko 9 dni, żeby zacząć podkiełkowywać dyniowate :D I już tylko 4 dni, by wysiać w końcu kwiaty :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”