W cieniu starego orzecha

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W cieniu starego orzecha

Post »

Lemka - schody są bomba! bardzo pasują do tych podwyższonych rabatek!!!!! brawo! ;:138 ;:138 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

a mnie się podoba ta ścieżka z bali :D
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Ido, ścieżki i schody wyszły bardzo fajne. Ja też mam duży spadek na działce i konieczne były schody przy tarasie.
Chłopczyk widzę lubi sprzątać :wink: Mój synek też ciągle zamiata, szkoda, ze to im przechodzi :;230
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lemeczko, wychodzi superowo. Masz rację cegła świetnie się wkomponowała w otoczenie ogrodu, a i płyty chodnikowe dostały innego wyglądu. Ja już sobie wyobrażam jak to będzie jak w tych wybudowanych donicach zaszaleję róże.
Plany na wykończenie studni też bardzo fajne. Dużo pracy już macie za sobą. Efekty cieszą. ;:108
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pomocnik odpoczywający po ciężkiej pracy na schodach i jeszcze mający siłę na zabawę - widok bezcenny ;:108 . Schodki super wyglądają przy ceglanej ramce rabaty. ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Ido, ale się napracowaliście! efekty już są super, ale czekam na te końcowe... myślę, że będziemy zachwyceni :)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Synuś słodziaczek ;:138 A wszystko bardzo fajnie wychodzi a hostowisko jak się rozrośnie ;:224
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Ale się cieszę, że sie Wam efekty naszej pracy podobają. Pojutrze jedziemy jeszcze dokupić cegły - strasznie szybko się kończy :;230 Mąż zapalony do dalszej murarki, to trzeba kuć żelazo póki gorące..... :lol: Dobrze, że cegła tania, to fundusz zawsze się jakiś znajdzie. Tak piszę, piszę o tej cegle i przypomiała mi sie takie powiedzonko "kup Pan cegłę"... czytaliście "Złego"? Świetna lektura -polecam.

Madziu lulka - przy tych ceglanych donicach rosną bzy. To już stare okazy, ale co roku niezawodnie kwitną. Co prawda w tym roku nie przycięłam ich w odpowiednim terminie z braku czasu no i nie wiem czy nie wpłynie to na nie ujemnie.

Aniu dziękuję. Ta ścieżka to w sumie zupełny przypadek, ale czasem taki spontan wychodzi najfajniej. Mi też sie to miejsce bardzo podoba i synio lubi biegać po tej ścieżce, mówi że to są tory.
A cegłę trochę się bałam wprowadzić do ogrodu bo często piszą, że jest nietrwała -ale postanowiliśmy zaryzykować, bo w necie zawsze znajdą sie jakieś negatywne opinie -o wszystkim :D To jest taka zwykła altanka i troche szkoda nam kasy na kostkę brukową czy robienie jakiś takich eleganckich tarasów, schodów. Można powiedzeić, że stosujemy recykling - płytki stare, drewno z ogrodu albo odpady z tartaku, kamienie znajdowane w ziemi :;230

Marta Shirall dzięki, te schody to mój autorski projekt :lol: Efekt prawie taki jak widziałm oczyma wyobraźni - zobaczymy jak to sie bedzie prezentowało na finiszu.

Jagusiu dzięki - wyszło tak, że dla każdego coś miłego. Dla Ciebie ścieżka, dla Marty schody :lol:

Anetko powiem Ci, że cieszę się, ze moja działka nie jest płaska, dzięki temu możliwe są właśnie takie różne budowle. Zresztą mieszkam na wyżynie lubelskiej i tu jest takie naturalne ukształtowanie terenu. Niektórzy wysypują mnóstwo ziemi aby wyrównać działkę, a potem działka sąsiednia jest w strasznym dole- kurcze na wszystko są przepisy a na to nie ma.
Mo synio rwie sie do każdej roboty -aż miło popatrzeć. Pewnie długo to już nie potrwa- dzieci tak szybko rosną.... ;:224

Majuś dziękuję. Wiesz nawet nie przypuszczałam, że aż tyle uda nam się w tym roku zrobić dookoła altanki. Cieszę sie, ze mój mąż sie tak zaangażował i chce wszystko robić sam, bo inaczej to by sie nie udało. Nawet nauczył się kłaść terakotę - przy okazji robimy mały remoncik altany w środku.

Ilona mój mały gdyby mógł to już by tam zamieszkał. Zawsze jest marudzenie gdy wracamy do miasta. Zawsze jest jakieś ciekawe zajęcie na działce :lol: Cieszę sie, że podobają Ci sie ceglane schody.

Agnieszka dzięki. Tak rzeczywiscie dużżżo przy tym było pracy. Szkoda, ze nam materiału zabrakło bo być może już byłby koniec. Nie mogę sie doczekać - mam nadzieje, ze będzie to wszystko razem grało - taras, schody, daszek - zobaczymy.

Gosiu też tak sobie myślę o swoim synku, na fotkach jest taki słodziutki. Czasem daje w kość ale i tak jest bardzo fajny i zresztą wiadomo my matki mamy szmergla na punkcie swoich pociech ;:224 Hosty już się po mału rozrastają, oczywiście częsć odmian sie nie zgadza -kupowałam na all ale dobrze, ze chociaż są rózne :roll:

No to moze teraz kilka róż
Sebastian Kneipp
Obrazek

Blue River
Obrazek

Octavia Hill
Obrazek

Degenhard
Obrazek

nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kroneburg - powtarza mnóstwem kwiatów
Obrazek

Marselisborg
Obrazek

Double Delight
Obrazek
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Czy Blue River ma środek jasno fioletowy? Pięknie to wygląda :D no i niezawodna Double Delight....piękne róże
x-ag-a
---

Post »

wspaniałe róże, Ido! dzięki za te widoki ;:196
czekam na pierwsze kwitnienie Sebastiana Kneippa, który ma mnóstwo pąków - super, że tak pięknie kwitnie u Ciebie!
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Piękny kolor Octavii i Blue River!
Sebastian cudny.
Czy ta nn to parkowa?
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ido wpadłam się przywitać nie wiem dlaczego dopiero teraz ale przespacerowałam się od pierwszej do ostatniej strony i jestem pod wrażeniem. Schody z cegły super o wiele lepiej wyglądają niż z kostki ale myślę ze powinnaś je czymś zaimpregnować bo może cegła przez zimę się rozwarstwiać.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

lulka tak Blue River jest taka właśnie dwukolorowa. Pierwsze kwitnienie miała kiepskie - za dużo deszczu było a teraz pięknie kwitnie.

Aguś z Sebastiana będziesz na pewno zadowolona. Teraz to jest już u mnie potężny krzaczor chociaż startowała od poziomu "zero".

Anetko ta nn wygląda mi na parkową, jest dość wysoka i pięknie pachnie. Trochę mi przypomina Abrahama Darby ale pewności nie mam.

Jolu witam Cię serdecznie :wit Dzięki za poradę w sprawie cegły. Zaraz poczytam czym je zaimpregnować. Nie chciałabym aby się zniszczyły.
Pozdrawiam Ida
x-ag-a
---

Post »

Ido, poczytaj o takim środku Sarsil W - zabezpieczałam nim swoją cegłę... jest godny polecenia, w mojej opinii.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

w każdym obi, LM, castorama dostaniesz impregnat-najlepiej w sprayu (najwygodniej). Mój M też przymierza się do impregnowania, płyn już dawno zakupiony ;:224 Ja mam sporo cegły różnego rodzaju w środku chałupki-bardzo lubię takie dodatki w wykończeniówce
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”