Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5
Aniu - mam tylko tyle co widać na zdjęciu. Cebulki chyba w Starym Polu kupowałam. Zeszłoroczny zakup w Biedronce okazał się cebulicą syberyjską zamiast śnieżników 

-
- 100p
- Od: 5 mar 2010, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iza wpadłam Ci powiedziec, że liliowiec od Ciebie za którego bardzo
ma już swoje miejsce w moim niewielkim ogródku.

Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
Izo niestety wszystkie soboty mam pracujace, ponieważ pracuje w handlu.Na zakupy pozostaje niedziela.Nie wiesz może do której w sobotę sa te targi 

Basia
Moje wyzwanie
Moje wyzwanie
- tu.ja
To szkoda Basiu...Nie mam bladego pojęcia do której handlują na tych targach. Ja zawsze jestem tam przed obiadem. Myślę jednak, że do tej 17-tej to na pewno.
Małgosiu - bardzo się cieszę. Nie będziesz miała z nim żadnych problemów - obiecuję. A ogródek Twój nie jest az tak malutki by nie zmieściło sie jeszcze kilka liliowców
Pogoda była dziś działkowa, a ja musiałam iść na zebranie działkowców. Miałam nadzieję, że w końcu dowiem się czegoś odnośnie przyszłości działek. Niestety nadal nie ma żadnych konkretnych informacji.
Późnym popołudniem poleciałam oczywiście na działkę nadrabiać zaległości w porządkach i sadzeniu. Zeszło mi do wieczora, a i tak niewiele widać
Wiosna coraz bardziej zaawansowana:
,
,
, 
Małgosiu - bardzo się cieszę. Nie będziesz miała z nim żadnych problemów - obiecuję. A ogródek Twój nie jest az tak malutki by nie zmieściło sie jeszcze kilka liliowców

Pogoda była dziś działkowa, a ja musiałam iść na zebranie działkowców. Miałam nadzieję, że w końcu dowiem się czegoś odnośnie przyszłości działek. Niestety nadal nie ma żadnych konkretnych informacji.
Późnym popołudniem poleciałam oczywiście na działkę nadrabiać zaległości w porządkach i sadzeniu. Zeszło mi do wieczora, a i tak niewiele widać

Wiosna coraz bardziej zaawansowana:

-
- 100p
- Od: 5 mar 2010, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Iza jakie śliczne sasanki
moje to wymoczki, ale dopiero w tym roku je kupiłam to może kiedyś tam się rozrosną
Mój ogródek może i nie jest aż taki malutki, ale przy ilości roślin jakie chciałabym miec to jednak jego gabaryty mnie ograniczają
Wczoraj postanowiłam zagospodarowac ogródek, który jest przed domem. Całkiem fajny kawałeczek ziemi, ale od lat jest tam tylko trawa i parę iglaczków. Jest tam mało słońca i pewnie nie wszystko będzie chciało rosnąc, ale zobaczymy 

Mój ogródek może i nie jest aż taki malutki, ale przy ilości roślin jakie chciałabym miec to jednak jego gabaryty mnie ograniczają

Mój wątek
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie te kwiaty wyglądaja w kepkach.Ja zrobiłam błąd i posadziłam je jesienia pojedyńczo.Nie wiem czy one w przyszłym roku rozrosną się?
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Małgocha z pewnością się rozrosną i powiększą ,a za ki8lka latek będą kepki większe niż u Izy
Izuniu super!! Sasankom na skalniaku widzę służy bardzo
. A cóż to za kwiatek za kamieniem biało -zielony i kwtnie na biało? Cudny jest.
Mój skalniak musiał wtym roku niestety zostać rozebrany.

Mój skalniak musiał wtym roku niestety zostać rozebrany.
- tu.ja
Witam wszystkich serdecznie!
To był prawdziwie wiosenny dzień. Opryskałam większość roślin Asahi. Odgrzebałam i przycięłam swoje róże. Po raz pierwszy nie mam żadnej do wyrzucenia
, chociaż kilka wygląda raczej kiepsko. A wszystko to przy akompaniamencie koncertu kosa. Cudowny śpiewak! Gdyby nie to, że widziałam go to w życiu bym nie zgadła czyj to koncert. Z ziemi wyłażą już niektóre hosty i większość lilii. Coraz więcej kolorów. Aż chce się żyć i pracować...
Małgosiu elbląska - to druga wiosna tych sasanek. Też mnie trochę zaskoczyły. Twoje też urosną. Ciekawa jestem co planujesz w przedogródku. Zagospodarowanie tego kawałka to świetny pomysł.
Małgosiu - ja cebulowe zawsze sadzę "w kupie" . Nie wiem jakie odmiany kupiłaś. Nie wszystkie jednakowo przyrastają. Niestety mam też takie, że z roku na rok coraz gorzej wyglądają
Obyś miał rację Andrzejku! Z roślinami różnie bywa, ale trzeba być dobrej myśli.
Agnieszko dlaczego rozebrałaś skalniak? To idealne miejsce do eksponowania małych i niepozornych roślin, które na zwykłych rabatach zginęłyby w tłumie. Ta roślina co wpadła Ci w oko to jakaś gęsiówka. Jeszcze nie kwitnie, ale za dzień lub dwa otworzy białe kwiatki.
,
,
, 
To był prawdziwie wiosenny dzień. Opryskałam większość roślin Asahi. Odgrzebałam i przycięłam swoje róże. Po raz pierwszy nie mam żadnej do wyrzucenia

Małgosiu elbląska - to druga wiosna tych sasanek. Też mnie trochę zaskoczyły. Twoje też urosną. Ciekawa jestem co planujesz w przedogródku. Zagospodarowanie tego kawałka to świetny pomysł.
Małgosiu - ja cebulowe zawsze sadzę "w kupie" . Nie wiem jakie odmiany kupiłaś. Nie wszystkie jednakowo przyrastają. Niestety mam też takie, że z roku na rok coraz gorzej wyglądają

Obyś miał rację Andrzejku! Z roślinami różnie bywa, ale trzeba być dobrej myśli.
Agnieszko dlaczego rozebrałaś skalniak? To idealne miejsce do eksponowania małych i niepozornych roślin, które na zwykłych rabatach zginęłyby w tłumie. Ta roślina co wpadła Ci w oko to jakaś gęsiówka. Jeszcze nie kwitnie, ale za dzień lub dwa otworzy białe kwiatki.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
A co to za śliczny pierwiosnek na przedostatniej fotce ?
On jest pełny ?
On jest pełny ?

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Śliczny pierwiosnek .kupowany czy z wysiewu ?
-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam Cię Izo.
Szukam mego wpisu do Ciebie i nie znalazłem dlatego piszę jeszcze raz.Nasza róża pnąca jest nn ma ponad 25 lat.Dostałem ją od jednej pani z Żółkiewki na Lubelszczyżnie.Ja również często odwiedzam Twój ogród bo należysz do osób,które odwiedzam przy każdym wejściu na forum.A,że jestem z natury małomówny to czytam wyłącznie wpisy bez komentarzy jeśli nie wymaga tego treść wypowiedzi.
Edward
Szukam mego wpisu do Ciebie i nie znalazłem dlatego piszę jeszcze raz.Nasza róża pnąca jest nn ma ponad 25 lat.Dostałem ją od jednej pani z Żółkiewki na Lubelszczyżnie.Ja również często odwiedzam Twój ogród bo należysz do osób,które odwiedzam przy każdym wejściu na forum.A,że jestem z natury małomówny to czytam wyłącznie wpisy bez komentarzy jeśli nie wymaga tego treść wypowiedzi.
Edward

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Ta zima była taka długa, że wciąż trudno mi uwierzyć ( i cieszyć sie) że to już tegoroczne zdjęcia takie ukwiecone i różnorodne ( a nie jeden pączuś)!!! Hura! Coraz więcej masz wiosennych rarytasków!
-
- Od: 14 gru 2010, o 12:42
- Kontakt:
...zgadzam się z agape, coraz piękniej i więcej kolorów u nas wszystkich, oby tylko tak dalej, pogoda była coraz łaskawsza...a przyroda zrobi swoje 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Iza,
Twoje roślinki pięknie Ci pozują do fotek.
Piękny ten pierwiosnek. Taki słodziutki.

Twoje roślinki pięknie Ci pozują do fotek.

Piękny ten pierwiosnek. Taki słodziutki.