Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje spełnione marzenie - tu.ja cz.5

Post »

Aniu - mam tylko tyle co widać na zdjęciu. Cebulki chyba w Starym Polu kupowałam. Zeszłoroczny zakup w Biedronce okazał się cebulicą syberyjską zamiast śnieżników :(
morellette
100p
100p
Od: 5 mar 2010, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iza wpadłam Ci powiedziec, że liliowiec od Ciebie za którego bardzo ;:180 ma już swoje miejsce w moim niewielkim ogródku.
Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

Izo niestety wszystkie soboty mam pracujace, ponieważ pracuje w handlu.Na zakupy pozostaje niedziela.Nie wiesz może do której w sobotę sa te targi :?:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To szkoda Basiu...Nie mam bladego pojęcia do której handlują na tych targach. Ja zawsze jestem tam przed obiadem. Myślę jednak, że do tej 17-tej to na pewno.
Małgosiu - bardzo się cieszę. Nie będziesz miała z nim żadnych problemów - obiecuję. A ogródek Twój nie jest az tak malutki by nie zmieściło sie jeszcze kilka liliowców :wink:
Pogoda była dziś działkowa, a ja musiałam iść na zebranie działkowców. Miałam nadzieję, że w końcu dowiem się czegoś odnośnie przyszłości działek. Niestety nadal nie ma żadnych konkretnych informacji.
Późnym popołudniem poleciałam oczywiście na działkę nadrabiać zaległości w porządkach i sadzeniu. Zeszło mi do wieczora, a i tak niewiele widać :roll:
Wiosna coraz bardziej zaawansowana:
Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
morellette
100p
100p
Od: 5 mar 2010, o 07:34

Post »

Iza jakie śliczne sasanki :shock: moje to wymoczki, ale dopiero w tym roku je kupiłam to może kiedyś tam się rozrosną :?
Mój ogródek może i nie jest aż taki malutki, ale przy ilości roślin jakie chciałabym miec to jednak jego gabaryty mnie ograniczają :evil: Wczoraj postanowiłam zagospodarowac ogródek, który jest przed domem. Całkiem fajny kawałeczek ziemi, ale od lat jest tam tylko trawa i parę iglaczków. Jest tam mało słońca i pewnie nie wszystko będzie chciało rosnąc, ale zobaczymy :wink:
Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie te kwiaty wyglądaja w kepkach.Ja zrobiłam błąd i posadziłam je jesienia pojedyńczo.Nie wiem czy one w przyszłym roku rozrosną się?
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Małgocha z pewnością się rozrosną i powiększą ,a za ki8lka latek będą kepki większe niż u Izy
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Izuniu super!! Sasankom na skalniaku widzę służy bardzo :D . A cóż to za kwiatek za kamieniem biało -zielony i kwtnie na biało? Cudny jest.
Mój skalniak musiał wtym roku niestety zostać rozebrany.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich serdecznie!
To był prawdziwie wiosenny dzień. Opryskałam większość roślin Asahi. Odgrzebałam i przycięłam swoje róże. Po raz pierwszy nie mam żadnej do wyrzucenia :tan , chociaż kilka wygląda raczej kiepsko. A wszystko to przy akompaniamencie koncertu kosa. Cudowny śpiewak! Gdyby nie to, że widziałam go to w życiu bym nie zgadła czyj to koncert. Z ziemi wyłażą już niektóre hosty i większość lilii. Coraz więcej kolorów. Aż chce się żyć i pracować...

Małgosiu elbląska - to druga wiosna tych sasanek. Też mnie trochę zaskoczyły. Twoje też urosną. Ciekawa jestem co planujesz w przedogródku. Zagospodarowanie tego kawałka to świetny pomysł.

Małgosiu - ja cebulowe zawsze sadzę "w kupie" . Nie wiem jakie odmiany kupiłaś. Nie wszystkie jednakowo przyrastają. Niestety mam też takie, że z roku na rok coraz gorzej wyglądają :evil:

Obyś miał rację Andrzejku! Z roślinami różnie bywa, ale trzeba być dobrej myśli.

Agnieszko dlaczego rozebrałaś skalniak? To idealne miejsce do eksponowania małych i niepozornych roślin, które na zwykłych rabatach zginęłyby w tłumie. Ta roślina co wpadła Ci w oko to jakaś gęsiówka. Jeszcze nie kwitnie, ale za dzień lub dwa otworzy białe kwiatki.

Obrazek, Obrazek, Obrazek, Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A co to za śliczny pierwiosnek na przedostatniej fotce ?
On jest pełny ? :shock:
Grażyna.
kogro-linki
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Śliczny pierwiosnek .kupowany czy z wysiewu ?
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witam Cię Izo.
Szukam mego wpisu do Ciebie i nie znalazłem dlatego piszę jeszcze raz.Nasza róża pnąca jest nn ma ponad 25 lat.Dostałem ją od jednej pani z Żółkiewki na Lubelszczyżnie.Ja również często odwiedzam Twój ogród bo należysz do osób,które odwiedzam przy każdym wejściu na forum.A,że jestem z natury małomówny to czytam wyłącznie wpisy bez komentarzy jeśli nie wymaga tego treść wypowiedzi.
Edward :wit
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Ta zima była taka długa, że wciąż trudno mi uwierzyć ( i cieszyć sie) że to już tegoroczne zdjęcia takie ukwiecone i różnorodne ( a nie jeden pączuś)!!! Hura! Coraz więcej masz wiosennych rarytasków!
dalekiport
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 12:42
Kontakt:

Post »

...zgadzam się z agape, coraz piękniej i więcej kolorów u nas wszystkich, oby tylko tak dalej, pogoda była coraz łaskawsza...a przyroda zrobi swoje :wit
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Iza, :wink:
Twoje roślinki pięknie Ci pozują do fotek. ;:138
Piękny ten pierwiosnek. Taki słodziutki. ;:196
:wit