Pierwsze kroki w ogrodzie
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pierwsze kroki w ogrodzie
18 stopni , Magda Ty zamiast pracować, będziesz się opalać 

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Madzia - hmmm... no nie wiem co Ci radzić... ja ten pęd przysypałam teraz wczesną wiosną, ale to pęd który mi ładnie podrósł w zeszłym sezonie.Tak sie nad tym zastanawiam, czy powinnam tak zrobic, mam 4 pedy na ktorych sa już mlode listki, czy powinnam jeden z nich poswiecic...Kod: Zaznacz cały
Żeby dodatkowo zagęścić swoja Warszawską Nike jeden pęd położyłam na ziemi i przysypałam. Zrobiłam to za porądą dziewczyn z FO
![]()
![]()
![]()
Może lepiej poczekaj? Zobaczysz jak powojnik bedzie rósł? i ewentualnie w następnym sezonie będziesz albo mocniej przycinać żeby sie zagęścił, albo przysypiesz jakiś pęd ?
A jeśli chodzi o upały - cóż - takie po 40 stopni też źle znosżę

- magda2003
- 200p
- Od: 20 lis 2009, o 18:05
Aga i tak zrobie, nic juz nie będę kombninowac w tym roku a w przyszlym aby je zagescic zasypie po jednym pedzie.
Agnieszko na pewno wskocze w jakis t-shirt ale pracowac w ogrodzie nie przestane, w tym tkwi caly urok.
Agnieszko na pewno wskocze w jakis t-shirt ale pracowac w ogrodzie nie przestane, w tym tkwi caly urok.

- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Magdo proszę ale u Ciebie ruch, ile ja mam zaległości, muszę wszystko przeczytać bo0 taka jestem ciekawa wszystkiego
Ty już p-odlewasz trawnik a u mnie woda stoi. pocieszające jest,że śnieg cały stopniał 

- magda2003
- 200p
Hej Kasiu oj dzialo sie, dzialo. Teraz 4 dni przerwy bo praca, ale potem znowu do boju
Dzis sprawdzalam oferte Lidla, oni co tydzien maja nowe rosliny. Ktos moglby powiedziec ze to nie sklep ogrodniczy ale rododendrony czy prymulki ktore u nich kupilam rosna az milo. Teraz napalilam sie na hortensje, magnolie i maja w rowniez w ofercie bardzo ladne i tanie pelargonie.

- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Madziu a te pelargonie to sprzedają obecnie czy dopiero wystawili ofertę? Bo ja co prawda poflancowałam swoje z zeszłorocznych ale kilka świeżych nabytków też by się przydało
Paulina
- magda2003
- 200p
Paulinko ja nie wiem jak to jest z oferta w Polsce, we Wloszech widze ze to ogrodnicze szalenstwo w Lidlu zaczelo sie juz ponad miesiac temu. Takze u nas bratki to byly chyba z 5 tygodni temu a teraz mama mi mowila za sa w polskim Lidlu. Takze mysle ze prymulki do pl dotra ale z niewielkim opoznieniem. Na foci wydawaly sie ladne, fajne kolorki, tylko to wszystko maciupkie, ale zdrowe!
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja wrócę jeszcze do rzodkiewki. Może powinnyście dziewczyny po prostu wystawić je na dwór. One chyba nie lubią za dużo ciepła. Zatem, zamiast trzymać je w doniczkach w domu, wyprowadźcie je na spacer na taras.
Madziu, Twoje powojniki cudnie przetrwały zimę, moje niestety chyba będą musiały wypuścić całkiem nowe pędy. Zatem wiosną nie będzie kwitnienia
Madziu, Twoje powojniki cudnie przetrwały zimę, moje niestety chyba będą musiały wypuścić całkiem nowe pędy. Zatem wiosną nie będzie kwitnienia

- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
Wpadłam Magdo do Ciebie i przyznam, że podoba mi się Twój ogródek
Żywopłot z laura, kamelie - no pięknie jest! Będę do Ciebie zaglądac, jeśli pozwolisz, bo masz taki inny ogródek, ciekawa jestem jak będzie wyglądał w sezonie. Pozdrawiam!

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Magda kup pelargonie , bo naprawdę warto 

- kasiatt
- 200p
- Od: 16 lut 2011, o 12:58
Madziu u Ciebie pewnie ciepluchno i jutro oczekuję fotoreportażu z ogródka. U nas zapowiadali dzisiaj deszczowy front i ochłodzenie
ale co zrobić 

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Twój powojnik ma ładne pąki. Mojego Piilu właśnie mocno przycięłam, też mi było szkoda, ale trudno, niech się zagęści. Tylko jeden pęd mu zostawiłam trochę dłuższy.
Próbowałaś już jeść kwiatki nasturcji? Fajnie ci już podrosły sadzonki. Ja wysiałam wczoraj nasiona do doniczki na parapecie.
Próbowałaś już jeść kwiatki nasturcji? Fajnie ci już podrosły sadzonki. Ja wysiałam wczoraj nasiona do doniczki na parapecie.
Deszczowy front też dobra rzecz byle mi się tylko na piątek skończył 

- magda2003
- 200p
Moi drodzy nareszcie ... Jak to mówią Włosi ECCOMI!- oto ja! Od razu biore się za przechwałki
Zrobiłam suuuper zakupy i wydałam mnósssstwo piekniędzy. Zakupki były super, zaraz fotoreportaż.
Margo2 rzodkieweczki są na dworze, na razie sie moczą bo leje
Ich los w ich rękach albo lepiej korzonkach...
Czy możesz mi poradzić czy już wystawić pomidory i truskawki na dwór.
W dzień 15 stopni, jak pada , w nocy zimno bo około 7.
Kasiu1972 , nie jest źle , na żywopłot nie narzekam , mimo że na razie to maluch a kamelia, ta druga trochę mi podpada bo jeszcze nie rozwinął się ani jeden pąk
Agaciu w tym tygodniu była masakra pelargoniowa , kupiłam 8 sztuk
Moczą się... Patrz wyżej...
Kasiu poniżej ekstra dla ciebie fotki z ogródka w deszczu i bez...
Megi ktos tu kiedyś napisał (chyba Agatka ze Szkocji - mądra kobieta
) że nasze roślinki lubią sekator i są to świete słowa. Ja zabawiam się od jakiś 3 miesiecy w podcinanie wrzośca i cholera ciągle rośnie i ciągle ładniejsza
Lucynko jeśli jutro będzie lało to się załamię
Jutro jest święto we Wloszech (150 lat zjednoczenia Włoch, bravo Garibaldi
) i chciałam ten dzień wykorzystać na ogródkowe szaleństwo 

Margo2 rzodkieweczki są na dworze, na razie sie moczą bo leje

Kasiu1972 , nie jest źle , na żywopłot nie narzekam , mimo że na razie to maluch a kamelia, ta druga trochę mi podpada bo jeszcze nie rozwinął się ani jeden pąk

Agaciu w tym tygodniu była masakra pelargoniowa , kupiłam 8 sztuk

Kasiu poniżej ekstra dla ciebie fotki z ogródka w deszczu i bez...

Megi ktos tu kiedyś napisał (chyba Agatka ze Szkocji - mądra kobieta

Lucynko jeśli jutro będzie lało to się załamię

- magda2003
- 200p
Musicie wiedzieć jaka była przyczyna moich zakupów. Bo kobiety tak bez przyczyny nie wydają pieniędzy nie?
Otóż od 2 marca idzie do mnie paczka z Niemiec, dzisiaj jest 16 a paczka leży w Perugii od 4 marca... Także dzisiaj była zadyma i duuużo brzydkich słow ;:64 Ups!
Kupiłam rododendrony w liczbie 4, rożę pnącą, lawendulę, 2 roślinki na skalniak, jedną trawę, 6 pelargoni w tym 2 wielkokwiatowe, 2 magnolie, roślinki różnorakie, / nie znam nazw/ , jedną prymulkę - cudo, 2 opakowania cebul, 2 niebieskie hortensje, doniczki, ziemie, nawóz..... itd, itp...
Hortensje, posadzone w doniczce, miejsce zacienione, płyn do 'zniebieszczania' w planach.

Rodzinka rododendronów, są tak duże że na foci zmieściły się tylko 3. Cudna mają pąki.

Pelargonki, tanie jak barszcz ale bardzo zdrowe i ładne.

Pelargonie c.d. te kupiłam w Lidlu, drogie ale podobno wielkokwiatowe, istnieją takowe

Lavendula. Cudna

Dwie magnolie, zastanawiam się gdzie je posadzę.

No a teraz fotka roślinek których nazw nie znam. Śliczna prymulka prawda ?

Widzieliście kiedyś taką mini trawę?

Kupiłam rododendrony w liczbie 4, rożę pnącą, lawendulę, 2 roślinki na skalniak, jedną trawę, 6 pelargoni w tym 2 wielkokwiatowe, 2 magnolie, roślinki różnorakie, / nie znam nazw/ , jedną prymulkę - cudo, 2 opakowania cebul, 2 niebieskie hortensje, doniczki, ziemie, nawóz..... itd, itp...
Hortensje, posadzone w doniczce, miejsce zacienione, płyn do 'zniebieszczania' w planach.

Rodzinka rododendronów, są tak duże że na foci zmieściły się tylko 3. Cudna mają pąki.

Pelargonki, tanie jak barszcz ale bardzo zdrowe i ładne.

Pelargonie c.d. te kupiłam w Lidlu, drogie ale podobno wielkokwiatowe, istnieją takowe

Lavendula. Cudna

Dwie magnolie, zastanawiam się gdzie je posadzę.

No a teraz fotka roślinek których nazw nie znam. Śliczna prymulka prawda ?

Widzieliście kiedyś taką mini trawę?