Pierwsze kroki w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pierwsze kroki w ogrodzie

Post »

18 stopni , Magda Ty zamiast pracować, będziesz się opalać ;:3
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kod: Zaznacz cały

Żeby dodatkowo zagęścić swoja Warszawską Nike jeden pęd położyłam na ziemi i przysypałam. Zrobiłam to za porądą dziewczyn z FO 
Tak sie nad tym zastanawiam, czy powinnam tak zrobic, mam 4 pedy na ktorych sa już mlode listki, czy powinnam jeden z nich poswiecic... :roll: :roll: :?:
Madzia - hmmm... no nie wiem co Ci radzić... ja ten pęd przysypałam teraz wczesną wiosną, ale to pęd który mi ładnie podrósł w zeszłym sezonie.
Może lepiej poczekaj? Zobaczysz jak powojnik bedzie rósł? i ewentualnie w następnym sezonie będziesz albo mocniej przycinać żeby sie zagęścił, albo przysypiesz jakiś pęd ?

A jeśli chodzi o upały - cóż - takie po 40 stopni też źle znosżę ;:224 oddychać nie ma czym...
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p
Od: 20 lis 2009, o 18:05

Post »

Aga i tak zrobie, nic juz nie będę kombninowac w tym roku a w przyszlym aby je zagescic zasypie po jednym pedzie.
Agnieszko na pewno wskocze w jakis t-shirt ale pracowac w ogrodzie nie przestane, w tym tkwi caly urok. ;:138
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Magdo proszę ale u Ciebie ruch, ile ja mam zaległości, muszę wszystko przeczytać bo0 taka jestem ciekawa wszystkiego ;:224 Ty już p-odlewasz trawnik a u mnie woda stoi. pocieszające jest,że śnieg cały stopniał :tan
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Hej Kasiu oj dzialo sie, dzialo. Teraz 4 dni przerwy bo praca, ale potem znowu do boju ;:134 Dzis sprawdzalam oferte Lidla, oni co tydzien maja nowe rosliny. Ktos moglby powiedziec ze to nie sklep ogrodniczy ale rododendrony czy prymulki ktore u nich kupilam rosna az milo. Teraz napalilam sie na hortensje, magnolie i maja w rowniez w ofercie bardzo ladne i tanie pelargonie.
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
paola1a
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2010, o 22:25

Post »

Madziu a te pelargonie to sprzedają obecnie czy dopiero wystawili ofertę? Bo ja co prawda poflancowałam swoje z zeszłorocznych ale kilka świeżych nabytków też by się przydało
Paulina
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Paulinko ja nie wiem jak to jest z oferta w Polsce, we Wloszech widze ze to ogrodnicze szalenstwo w Lidlu zaczelo sie juz ponad miesiac temu. Takze u nas bratki to byly chyba z 5 tygodni temu a teraz mama mi mowila za sa w polskim Lidlu. Takze mysle ze prymulki do pl dotra ale z niewielkim opoznieniem. Na foci wydawaly sie ladne, fajne kolorki, tylko to wszystko maciupkie, ale zdrowe!
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja wrócę jeszcze do rzodkiewki. Może powinnyście dziewczyny po prostu wystawić je na dwór. One chyba nie lubią za dużo ciepła. Zatem, zamiast trzymać je w doniczkach w domu, wyprowadźcie je na spacer na taras.
Madziu, Twoje powojniki cudnie przetrwały zimę, moje niestety chyba będą musiały wypuścić całkiem nowe pędy. Zatem wiosną nie będzie kwitnienia :(
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48

Post »

Wpadłam Magdo do Ciebie i przyznam, że podoba mi się Twój ogródek :D Żywopłot z laura, kamelie - no pięknie jest! Będę do Ciebie zaglądac, jeśli pozwolisz, bo masz taki inny ogródek, ciekawa jestem jak będzie wyglądał w sezonie. Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Magda kup pelargonie , bo naprawdę warto ;:108
Awatar użytkownika
kasiatt
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:58

Post »

Madziu u Ciebie pewnie ciepluchno i jutro oczekuję fotoreportażu z ogródka. U nas zapowiadali dzisiaj deszczowy front i ochłodzenie :( ale co zrobić :?
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kasia
Początki ogrodnicze Kasi
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Twój powojnik ma ładne pąki. Mojego Piilu właśnie mocno przycięłam, też mi było szkoda, ale trudno, niech się zagęści. Tylko jeden pęd mu zostawiłam trochę dłuższy.
Próbowałaś już jeść kwiatki nasturcji? Fajnie ci już podrosły sadzonki. Ja wysiałam wczoraj nasiona do doniczki na parapecie.
Lucy2na

Post »

Deszczowy front też dobra rzecz byle mi się tylko na piątek skończył ;:3
Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Moi drodzy nareszcie ... Jak to mówią Włosi ECCOMI!- oto ja! Od razu biore się za przechwałki :tan Zrobiłam suuuper zakupy i wydałam mnósssstwo piekniędzy. Zakupki były super, zaraz fotoreportaż.
Margo2 rzodkieweczki są na dworze, na razie sie moczą bo leje ;:47 Ich los w ich rękach albo lepiej korzonkach... ;:224 Czy możesz mi poradzić czy już wystawić pomidory i truskawki na dwór. :roll: :?: W dzień 15 stopni, jak pada , w nocy zimno bo około 7.
Kasiu1972 , nie jest źle , na żywopłot nie narzekam , mimo że na razie to maluch a kamelia, ta druga trochę mi podpada bo jeszcze nie rozwinął się ani jeden pąk ;:14
Agaciu w tym tygodniu była masakra pelargoniowa , kupiłam 8 sztuk :shock: Moczą się... Patrz wyżej...
Kasiu poniżej ekstra dla ciebie fotki z ogródka w deszczu i bez... ;:47 ;:3
Megi ktos tu kiedyś napisał (chyba Agatka ze Szkocji - mądra kobieta :uszy ) że nasze roślinki lubią sekator i są to świete słowa. Ja zabawiam się od jakiś 3 miesiecy w podcinanie wrzośca i cholera ciągle rośnie i ciągle ładniejsza :shock:
Lucynko jeśli jutro będzie lało to się załamię ;:145 Jutro jest święto we Wloszech (150 lat zjednoczenia Włoch, bravo Garibaldi ;:63 ) i chciałam ten dzień wykorzystać na ogródkowe szaleństwo ;:148
Pozdrawiam Magda

Awatar użytkownika
magda2003
200p
200p

Post »

Musicie wiedzieć jaka była przyczyna moich zakupów. Bo kobiety tak bez przyczyny nie wydają pieniędzy nie? 8-) Otóż od 2 marca idzie do mnie paczka z Niemiec, dzisiaj jest 16 a paczka leży w Perugii od 4 marca... Także dzisiaj była zadyma i duuużo brzydkich słow ;:64 Ups!

Kupiłam rododendrony w liczbie 4, rożę pnącą, lawendulę, 2 roślinki na skalniak, jedną trawę, 6 pelargoni w tym 2 wielkokwiatowe, 2 magnolie, roślinki różnorakie, / nie znam nazw/ , jedną prymulkę - cudo, 2 opakowania cebul, 2 niebieskie hortensje, doniczki, ziemie, nawóz..... itd, itp...

Hortensje, posadzone w doniczce, miejsce zacienione, płyn do 'zniebieszczania' w planach.

Obrazek

Rodzinka rododendronów, są tak duże że na foci zmieściły się tylko 3. Cudna mają pąki.

Obrazek

Obrazek

Pelargonki, tanie jak barszcz ale bardzo zdrowe i ładne. ;:167
Obrazek

Pelargonie c.d. te kupiłam w Lidlu, drogie ale podobno wielkokwiatowe, istnieją takowe :roll: :?:

Obrazek

Lavendula. Cudna ;:167

Obrazek

Dwie magnolie, zastanawiam się gdzie je posadzę.

Obrazek

Obrazek

No a teraz fotka roślinek których nazw nie znam. Śliczna prymulka prawda ?

Obrazek

Widzieliście kiedyś taką mini trawę?

Obrazek
Pozdrawiam Magda

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”