Storczyki Storczykowej cz. 4

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Storczykowej cz. 4

Post »

Właśnie, właśnie, miło popatrzeć! ;:333 Zwłaszcza, że takich szczegółów na żywo nie widać, dopiero na zdjęciach...

Mam podobnego żółtego z warżką bordo- bardzo chętny do kwitnienia i długo trzyma kwiaty, to właśnie na nim mi teraz rośnie pączek- dziwadełko. Ciekawe co to będzie... ;:224
Świetne zestawienie białego z mazami i tego mniejszego fioletowego phal., zresztą ten fioletowy ma ciekawy, rzadko spotykany kształt- podoba mi się! ;:108
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Dusiu wspaniałe kwitnie falków, najbardziej podoba mi się ten woskowy. Powtórzę się znowu, robisz piękne zdjęcia.
Są na allegro vandy, ale strasznie drogie.
Awatar użytkownika
Maziuke
50p
50p
Od: 7 sty 2011, o 12:49

Post »

Witam :wit
Powolutku odwiedzam wątki storczykowe; czytam, oglądam, podziwiam :)
Przyznaję, że przejrzałam dwie ostatnie strony i jestem pod ogromnym wrażeniem tego, co się ukazało mym oczom ;:180
Masz przepiękne phal, widać, że o nie dbasz :)
W wolnej chwili postaram się poczytać troszkę więcej, ale na razie idę na dalszą wędrówkę :wink:
Ach, proszę nawet nie myśleć o odchodzeniu z forum - byłaby to dla niego ogromna strata :)
Pozdrawiam
Kasia :)
Awatar użytkownika
Henrykbb
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2010, o 13:07

Post »

Storczykowa pisze:Po prostu żałuje moich wczorańszych zbyt ostrych wypowiedzi... Szkoda by mi było odchodzić, bo bardzo lubiłam tu być, ale mnie mało kto tu lubi.
Dusiu ja dzisiaj nie o Twoich storczykach ale o tym co powyżej.
To Twoje pierwsze takie słowa na wątku.Znak to,że nasza Dusia dorośleje.Z oporami,pomalutku,ale jednak.

I nie piszę tego ze złośliwością,ale z ;:167 i z pełną sympatią.
I nie marudź ;:113 ,że nikt Cię nie lubi,ale pozwól się polubić.Więcej pogody i uśmiechu,więcej właśnie takich słów jak przepraszam,dziękuję a będzie super ;:109

I nie marudź,że nikt cię nie odwiedza,skoro codziennie całe forum siedzi u Ciebie i podziwia Twoje storczyki i to,jak o nich piszesz,jak je pokazujesz. ;:108

Dusiu,życzę wielu sukcesów. ;:79
Pozdrawiam,Henryk

Moje Storczyki
Awatar użytkownika
myrtille1986
1000p
1000p
Od: 23 mar 2010, o 08:49

Post »

Dusiu Henryk ma racje w 100%.Wiele osób do Ciebie co dzień zagląda.Masz wiele plusów i jak każdy również i minusów.Pewnie jak by to forum było w realu wiele ludzi by się nie polubiło bo każdy ma inny charakterek i oczywiście jeszcze do tego dochodzi różnica pokoleń.Nie ma się czym przejmować (choć nie wiem o co chodzi hehe).Każdy z nas lubi sobie "popyskować"np JA hi hi.Nie przejmuj się i rób swoje.Każdy Cie akceptuje.Bo jak by nie to ,to byśmy nie gadali z Tobą.A jednak zaglądamy ,piszemy i tak dalej. ;:196 ;:196 ;:196

Piękne zdjęcia ostatnio pokazałaś.Coś ja się ostatnio zagapiłam i nie wpadłam do Ciebie :roll:
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
Awatar użytkownika
-ewelina-
500p
500p
Od: 14 sie 2007, o 23:14

Post »

Duśka, nie mam zamiaru poprawiać Ci nastroju, napiszę tylko - robisz takie zdjecia, że mucha nie siada!

Pozdrawiam,
Ewelina
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Bardzo się cieszę, że tak uważacie. Jeszcze może zrobię jakieś zdjęcia, bo ostatnio się rozwinęło trochę pąków, kwitnie teraz 13 Phal., wszystko to moje kwitnienia, bo ostatnio nie ma nic ciekawego po sklepach, to nic nie kupowałam. Mam na razie mało miejsca i zamierzam kupować tylko te storczyki, na których mi najbardziej zależy, m.in. pomarańczową Vandzię w kropki...
A ostatnio się bardzo martwię o equestrisa albę, tego z wystawy. Odkąd spadł z okna i musial zostać przesadzony, bardzo słabuje. Miał nawet zaczątek zgnilizny stożka, ale ją wydłubałam, mam nadzieję, że nie roziesie się dalej. Korzonki niby nie zgniły, ale roślina jest jakaś taka dziwna. Trzon jest lekko pomarszczony, ale twardy,
Awatar użytkownika
agnieszka__
500p
500p
Od: 22 paź 2009, o 23:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu zdjęcia super ,mam takiego żółciutkiego ja Ty ,właściwie to taki budyniowy kolor ,mój jest dośc wysoki i ma dwa pędy .Niedawno go kupiłam ale kolor identyczny,fajnie ,że mozna takiego bliżniaka spotkać :D
zielone jest piekne
pozdrawiam Agnieszka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 18&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Dusiui ja w końcu znalazłam Ciebie w czwartej części :tan :tan zabawa z kroplami wody świetnie urozmaica czas zimowy co tu dużo pisać zdjęcia i storczyki piękne :heja
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mój jest całkiem żółty, z rózową warżką. Nie jest zbyt wysoki. Kwitnie bardzo często, kilka razy w roku, ale nigdy nie ma więcej niż 5 kwiatów, teraz ma 1, ale rośnie mu drugi pęd. Wszystkie Phal. które mi teraz kwitną, mają od 1 do 6 kwiatów.
wmx
200p
200p
Od: 6 gru 2009, o 13:34

Post »

Henryku pieknie napisales o naszej Dusi...
Pozdrawiam Sylwia
Storczyki Sysi i Ogród Sysi
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Duśka i ja dołączam do poprzednich wypowiedzi. Robisz cudowne zdjęcia, masz cudowne storczyki i mam nadzieję że dziś już opuściły Cię te głupie myśli o odejściu z forum ;:14 ;:108
Nie jest tak, że nikt Cię nie lubi a najlepszym przykładem są 4 części Twojego wątku :D czasem tylko wystarczy coś przemilczeć i wszystko będzie :uszy
Głowa do góry i prosimy o kolejną porcję pięknych fotek ;:196
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:))

A dzisiaj niestety equestris stracił ten stożek wzrostu... Widocznie zgnilizna jednak dała radę się jakoś przedostać. Zasypałam go węglem, mam nadzieję, że dół rośliny się zostanie, to bedzie mógl puścić keiki. Prawdopodobnie skała na niego woda z korzenia Vandy, choć staram się je odkładać na miejsce ostronie, a wiszące muszą dobrze obechnąć, zanim z powrotem je powieszę w oknie. Dzisiaj wszystkie Phal. podlałam wodą z nawozem. Sadzoneczki puszczają nowe listka.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może jutro porobię trochę zdjęć, mam nadzieję, że pojawi się słonko :).
Sadzonki na razie się mają bardzo dobrze, lepiej, niż się spodziewałam, bo myślałam, ze takie maleństwa długo nie będą sobie radzić na parapecie, ale jak na razie radzą sobie nieźle. Z equestrisem jest gorzej, bo on się "dąsa" po przesadzaniu, do tego się przyplątala ta wstrętna zgnilizna :/. Oby puścił keiki. Nie chciałabym stracić takiego cudeńka.
I do tego jestem smutna, bo na OG jest tyle moich wymarzonych, a ja nawet nie mogę teraz za bardzo kupić :(((. Muszę znaleźć jakiś sposób, by coś zamówić, bo następna taka okazja może się nie powtórzyć przez kilka lat.
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Dusiu a czemu nie możesz nic zamówić na OG? Ja właśnie wczoraj kupiłam 4 storczyki. Czekam teraz na przesyłkę.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”