Podprowadź w sensie takim -- że POKAŻ, WYTŁUMACZ.maryjan13 pisze:garfield - jak perswazja nie poskutkuje,to ją zwyczajnie " podprowadż ".

Inne znaczenie nie do przyjęcia

Podprowadź w sensie takim -- że POKAŻ, WYTŁUMACZ.maryjan13 pisze:garfield - jak perswazja nie poskutkuje,to ją zwyczajnie " podprowadż ".
O jak mi miło, że moja mieścinka jest rozpoznawalnahen_s pisze: A pro po: z Tarnobrzega do naszego Oddziału dojeżdża na spotkania jeden z kolegów. Ma dużą i dobrą kolekcję kaktusów. Może warto się zapoznać, może do Lublina do nas przyjechać? Zawsze w grupie raźniej.![]()
Droga Bo-enko ta niezbyt pochlebna myśl przemknęła mi przez głowę, tuż po nieudanej rozmowie z właścicielem kwiatka- bo skoro ta osoba nie zapewnia mu odpowiednich warunków do wzrostu, a wręcz działa na jego szkodę; to może ten kwiatek powinien trafić do kogoś kto takie warunki mu zapewni (czytaj JABo-enka pisze: Podprowadź w sensie takim -- że POKAŻ, WYTŁUMACZ.![]()
Inne znaczenie nie do przyjęcia
Najprościej to zapytać o szczepkę.garfield pisze:Co innego uszczknąć sadzonkę, a co innego zwędzić komuś całego kwiatka.
Ależ jest mi bardzo miło, że taka burzliwa rozmowa się rozwinęła tu u mnie, dzięki temu wątek żyje, wiele osób tu zagląda, to mnie cieszy
Dziękuję! Nawet się nie spodziewałam, że tak przyjemne będzie noszenie obrączki na palcu
Bo-enka pisze: Najprościej to zapytać o szczepkę.![]()
Cieszy mnie, że nie narozrabiałamPaula1984 pisze:Ależ jest mi bardzo miło
Mamy XXI wiek, a przesądy to zamierzchłe czasy, średniowiecze daaaaaawno za namigarfield pisze: Ponoć kradzione lepiej rośnie
Nie stosowałam tej metody i prawdę mówiąc nie zamierzam.Paula1984 pisze:Hm... mi też kradzione lepiej rośnie