Początek przygody

Zablokowany
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Początek przygody

Post »

Moniu, właśnie dlatego mówiłam, że muszę przystopować :evil: . No i nie wiem co będzie z maluszkami ;:132
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu ale jak już wpadłaś w ten wir zakupów to wiesz , że ciężko się odzwyczaić od tego?.. :oops:
Poradzisz sobie z maluszkami :) Czytaj dużo czytaj i dasz radę :)
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

kasia74 pisze:Kasiu, twoja choroba storczykowa faktycznie postępuje w zastraszającym tempie, ja od 4 lat zbieram storczyki a mam ich niecałe sześćdziesiat. Ale musisz teraz szybko wiedzę przyswajać na temat uprawy różnych gatunków, bo różnorodność u Ciebie wielka. ;:108 .
Powodzenia w uprawie i oczywiście chwal się sukcesami.

A jeśli chodzi o męża to zazdroszczę, mój chociaż upchnę storczyka miedzy inne to i tak wszystko wypatrzy :;230
Kasiu, widzę że nie masz jeszcze swojego wątku. Kiedy się doczekamy na fotki wszystkich 60-ciu :?: :?: :?: :?: ;:138
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

kasiunieczka_32 pisze:
kasia74 pisze:Kasiu, twoja choroba storczykowa faktycznie postępuje w zastraszającym tempie, ja od 4 lat zbieram storczyki a mam ich niecałe sześćdziesiat. Ale musisz teraz szybko wiedzę przyswajać na temat uprawy różnych gatunków, bo różnorodność u Ciebie wielka. ;:108 .
Powodzenia w uprawie i oczywiście chwal się sukcesami.

A jeśli chodzi o męża to zazdroszczę, mój chociaż upchnę storczyka miedzy inne to i tak wszystko wypatrzy :;230
Kasiu, widzę że nie masz jeszcze swojego wątku. Kiedy się doczekamy na fotki wszystkich 60-ciu :?: :?: :?: :?: ;:138
No właśnie ja też chcę zobaczyć :D :D
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Zabka_Monis pisze:Kasiu ale jak już wpadłaś w ten wir zakupów to wiesz , że ciężko się odzwyczaić od tego?.. :oops:
Poradzisz sobie z maluszkami :) Czytaj dużo czytaj i dasz radę :)

Tak Moniu, i pocieszeniem dla mnie jest fakt, że te zakupione ok. 4 tyg. temu są już ładne i wypuszczają nowe korzonki. Teraz czekam aż następne po szoku związanym z przesyłką dojdą do siebie i zaczną ładnie rosnąć. Stąd też to akwarium ;:108 :tan
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

Na pewno będzie im służyć , bo jest tam zwiększona wilgotność a to wiadomo ogromny plusik dla małych roślinek :)
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam nadzieję ze już niedługo. Zdjęcia niedawno porobiłam tym obecnie kwitnącym, są to w większości moje kwitnienia, tylko muszę znaleźć dość czasu, żeby to wszystko obrobić i jakoś opisać.
pozdrawiam serdecznie
Kasia
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Kasiu, trzymamy za słowo :tan ;:108 :wit
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

46 :shock: sporo w tak krótkim czasie, to wypada ponad 7 storczyków tygodniowo czyli ponad jeden dziennie :lol: Aż zaczęłam się zastanawiać czym się zajmuje Twój M skoro tego nie zauważa :roll:
Co do Miltonii to taka akurat nie bardzo mi sie podoba, wygląda jak dla mnie za bardzo Cambriowato :wink: Wiele osób tutaj na forum mówi, że Miltonie są trudne w uprawie i wymagające więc może najpirw spróbuj z hybrydką i zobacz jak jej będzie u Ciebie :)
Pozdrawiam, Basia:)
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

tak tylko chciałam zauważyć, że wydaje mi sie że z w pierwszym wpisem u Ciebie stuknął mi właśnie 500 post ;:224
Pozdrawiam, Basia:)
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

No to gratuluję ;:138 a co do miltonii to jeszcze pomyślę :tan
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Witam Cię Kasiu

Powiedz kochana, jakie duże masz to akwarium i czy masz do niego pokrywkę ze świetlówkami, Widziałam takie na all... na pokrywce były przymocowane świetlówki za pomocą nich można by doświetlać storczyki i nie musiałyby wtedy stać na parapecie, na którym miejsce zaczyna się kończyć.
pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Kasiu, moje ma 80 x 35 x 40. Nie mam pokrywy z świetlówkami, ponieważ nawet po przeprowadzce planuję akwarium postawić zaraz przy oknie i wtedy będzie z niego także po części korzystała vanda. Ja swoje też tam zakupiłam ale zupełnie przypadkowo znalazłam używane w trójmieście z plastikową podkładką i całość za 50 zł. Także za transport nie zapłaciłam nic i jeszcze mam ładną estetyczną podkładkę. :heja
Ale na all. jest duży wybór więc myślę, że coś dobierzesz. ;:108 Nie wiem tylko, czy te świetlówki będą wystarczające dla kwiatów. Są one przewidziane dla rybek. Musiałabyś coś na ten temat poczytać i sprawdzić wymagania świetlne storczyków, jakie chciałabyś tam mieć. ;:3
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

kasiunieczka_32 pisze:Basiu, bardzo dziękuję :!: :!: :!:

Twoje pytanie zmusiło mnie w końcu do policzenia moich kwiatuszków i naliczyłam ich właśnie 46. :tan
Jeśli chodzi o mojego M. to on raczej nie zwraca uwagi i nie wiem, czy w ogóle widzi moje piękności. ~Nawet nie wiem, czy moją wandeczkę zauważył ;:223 ;:14
Jeśli chodzi o miltonię to marzy mi się Miltonia wascewiczii alba, ale obawiam się po przeczytaniu kilku opinii, że u mnie nie zakwitnie :roll:
Sama nie wiem co o tym myśleć ;:65
To już dużo nazbierałaś... Ja zbieram prawie 6 lat i mam niewiele ponad 90, z czego większość kupiłam już po dołączeniu do tego forum. A jak tam Vanda?
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p

Post »

Vanda wisi sobie w oknie nad akwarium. Jutro zamierzam ją wykąpać. Wisi w centralnym punkcie w salonie więc nie mogę się napatrzeć ;:138
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”