Nałogowiec storczykowiec ;-)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p
Od: 6 lis 2009, o 23:18

Re: Nałogowiec storczykowiec ;-)

Post »

Sylki3 pisze:storczyki sliczne ale kociaczek najpiękniejszy! ja w niedzielę niestety przeżyłam śmierć mojego pupilka- była to kotka i miała 17 lat (lat ludzkich a nie kocich) tak więc dozyła sędziwego wieku, pomimo wszystko strasznie mi jej żal i się pozbierać nie mogę :(

Wiem -to bardzo przykre ,ja straciłam w tym roku mojego piesia,był bardzo chory i niestety nie dało sie już zrobić nic poza ulgą w cierpieniu :( Niestety życie nie zawsze jest storczykowo kolorowe-a szkoda bo było by cudownie... :wink: Pozdrawiam serdecznie i doradzam jak najszybszą adopcję następnego czworonoga -mnie przygarnął Demonek ( tak jakoś wyszło,że to cudo do mnie samo przyszło) i jestem z tego bardzo szczęśliwa :wink:
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p

Post »

Dziś zrobiłam dzień sanitariusza ;:16 czyli pielęgnacja,rehabilitacja i wszelakiego świństwa dezaktywacja ;:163 Tak oto wyglądał mój stół operacyjny ...: Obrazek

Jeden z reanimowanych pacjentów: Tożsamość kolorystyczna nie znana, stan pacjenta umiarkowany ,jak dotąd stabilny ,ciśnienie (moje :wink: ) w normie -ma duże szanse powrotu do zdrowia ....
Obrazek

W takiej pościeli wylądują moi pacjenci na czas rehabilitacji ..-prawda że twarzowy kolorek ma ta kora śródziemnomorska,a do tego te niegrzeczne przezroczyste doniczki ( nie zamieszczę takiego zdjęcia bo Jovanka ocenzuruje :wink: :lol: )ach nawet pacjent musi wyglądać storczykowo odlotowo :wink: ;:3
Obrazek

A oto widok amputowanych kończyn i wnętrzności - OSTRZEGAM TYLKO DLA OSÓB O MOCNYCH NERWACH,zdjęcie zawiera treści drastyczne -POWYŻEJ LAT 18 :pogon

Obrazek

Teraz coś łagodnego dla ukojenia skołatanych nerwów po okrucieństwach poprzedniej fotki ... ;:60 mój pierwszy własny pędzący ku słońcu pędzik kwiatowy!!!! Jeszcze malutki dzidziulek ;:86 ale słodziutki i kochaniutki ... :tan
Obrazek

Zanim znowu zabiorę się do ciężkiej pracy chirurga-wkleję portret an-fas jegomościa o twarzowej twarzy :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Was i może jeszcze dziś tu zajrzę jak pacjenci pozwolą :wit

Obrazek
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale fotorelacja... ;)
Stół operacyjny" extra :D ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ten w kropki piękny. A opisy jak zwykle ciekawe.
Orchideomaniak
500p
500p
Od: 19 sie 2008, o 21:59

Post »

Świetne opisy i fotorelacja :D gratuluje fantazji :D
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p

Post »

No to teraz relax ,czyli mini sesja z moim starym modelem .Uwielbiam te jego poplątane kreseczki ,jest taki skomplikowany i zarysowany jak pożółkła mapa prowadząca do skarbów ...z tą tylko różnicą ,że on sam jest moim skarbem ,więc nie muszę nigdzie chodzić i niczego szukać , i dobrze bo o nogi trzeba dbać .. :wink: :wink: :wink: Miłego wieczorku ;:7

Obrazek

Choć wodząc oczami za tymi liniami ,
subtelne ich piękno dostrzegamy
do krainy spokoju i marzeń docieramy ,
magicznych tych linii śladami.....
piękno storczyków w sobie zamykamy ,
ono skutecznie walczy z szarymi myślami ......... ;:224 i dobry humorek od razu z powrotem mamy :;230

Obrazek
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

No tak operacja udana :) ale najlepsze opisy :;230 :;230 śmiałam się z 10 minut :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ten Phalaenopsis też cudny, lubię żyłeczki, kropeczki itp. na storczykach. Zdjęcia ładne, opisy super. Ja bym nie umiała tak wymyślić.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Super opisujesz. Masz fantastyczną wyobraźnię, najbardziej podobał mi się opis z sali operacyjnej. Ładne masz storczyki. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45

Post »

Operacja udana pacjenci przeżyją ;:11 Zdjęcia super opis pracy chirurga rewelacyjny. Uśmiałam się do łez. ;:180 ;:113
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
PHOENIX
50p
50p

Post »

Dziś urwałam się z domowej smyczy i pognałam do L.M. a tam lament ! Stało paręnaście ładnych storczyków już prawie przekwitniętych i nieco oklapniętych przygotowanych na przemiał !!!!! No to złapałam się pod boki naładowałam pod pachy i ruszyłam szturmem z proszącymi oczkami małego kociaka do punktu przecen ... a tam stał taki sprzedawca rasy Doberman - z gatunku tych ,co to sam nie zje ,a drugiemu nie da ;:145 Więc mimo proszenia, tupania ,błagania a na koniec burczenia i gryzienia nic nie wskórałam ... ze smętną mina ,człapałam żeby odnieść doniczki na miejsce miotając w myślach takie tam różności mało estetyczne pod adresem tego Nieużytego Smutasa, aż tu nagle cud !!! Pan Doberman dognał mnie i powiedział cytuję " Niech Pani Zrzęda wybierze sobie 2 szt. to przecenie bo mi tu Pani na zawał zejdzie,a jestem przed urlopem i nie chce żeby mnie jakieś duchy nawiedzały " I wiecie co ? ja teraz to już chyba nawet w lądowanie zielonych ludzików uwierzę , skoro sprzedawcy w marketach stali się ludźmi, to już nic na tym świecie nie jest nie możliwe :shock: Uściskałam chłopinę , złapałam te oto 2 cudeńka i pognałam do autka ,żeby się czasem nie rozmyślił :tan :tan :tan To cudne -długo wypatrywane Dendrobium Phalenopsis wyrwałam za 5,00zł ,a pomarańczowego Palenopsisa za 9,99zł .Oba są moim zdaniem w dobrym stanie ,mam tu w domciu gorszych pacjentów ,więc uważam dzisiejszy dzień za CUDOWNY !!!!!

Poniższa mandaryna jest zalana , ale wytrzeźwieje do rana :wink: :wink: trochę się też przekarmiła, trzeba zadbać by nie gniła ... :lol:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

I zielony ludzik ,który wylądował na parapecie mojego synka :uszy troszkę przesuszony i wypłoszony... :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25

Post »

Jak to się Tobie udało, że złamałaś p. Dobermana? Szczerze gratuluję! Niestety w LM gorsze rośliny trafiają bestialsko na przemiał. Szkoda, że nie daje się im szans. Nawiasem ciekawe co oni robią z doniczkami po tych bidach. Ktoś wie? W Prakt. kupiłam przecenione doniczki 9cm za 1zł :) Przydały się :)

Piękne te nowości, trzymam kciuki, by doszły do siebie! Dendrobium to Anna Green, też takiego wypatruję :) Pomarańczowy b. ładny, dobrze zaopiekuj się nim, bo szkoda by było. Podejrzewam, że może pachnieć. Takie Phal. lubią przedłużać pęd, więc nie wycinaj póki nie wyschnie, może poczuje więcej słonka i wytworzy nowe pąki :)
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
gogi
200p
200p
Od: 27 lut 2009, o 12:50

Post »

No, no to się nazywa siła perswazji ;:63
A z drugiej strony to co LM wymyśliło jest..... ech bez komentarza, bo szkoda gadać :(
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne, pomarańczowy Phal. mi się bardzo podoba. Bardzo ci się udało z tymi przecenami.
Awatar użytkownika
Wioleta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2007, o 18:17

Post »

Wybłagane nowości świetne....ale te Twoje opisy...normalnie zajefajne...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”