Baryczkowe Doniczkowce
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Baryczkowe Doniczkowce
6 grudnia - jak dobrze wiecie,
święty Mikołaj chodzi po świecie.
Dźwiga swój worek niezmordowanie,
i każdy grzeczny prezent dostanie.
- Haim
- Od: 19 cze 2009, o 01:16
Kamila, piękny cyklamen, moje niestety juz przekwitły, za gorąco miały, bo u mnie w okresie grzewczym, to w mieszkaniu jak w piekarniku 

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Kamilo przejrzałam wszystkie strony Twojego wątku ,
Piękne begonie ,czy bulwki przetrzymujesz na zimę w piwnicy ?
Kapusty miałaś posadzone w donicach, fajny pomysł bo w ogrodzie to już nie mam miejsca .
Genia
Piękne begonie ,czy bulwki przetrzymujesz na zimę w piwnicy ?
Kapusty miałaś posadzone w donicach, fajny pomysł bo w ogrodzie to już nie mam miejsca .
Genia
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za wizytę 
Geniu- bulw dotąd nie przetrzymywałam. Mam dostęp do tańszych kwiatów na wiosnę, więc mi się to nie opłacało. W tym sezonie zasuszone przez moją Mamę czekają na wiosnę w piwnicy. Zobaczę czy mi się uda je "obudzić". Będę miała kilka bulw na wydanie/zamianę, ale to bliżej wiosny, jeśli zechcesz to daj znać

Geniu- bulw dotąd nie przetrzymywałam. Mam dostęp do tańszych kwiatów na wiosnę, więc mi się to nie opłacało. W tym sezonie zasuszone przez moją Mamę czekają na wiosnę w piwnicy. Zobaczę czy mi się uda je "obudzić". Będę miała kilka bulw na wydanie/zamianę, ale to bliżej wiosny, jeśli zechcesz to daj znać

* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
witam miło
Sliczne u ciebie kwiatuchy;))))

Sliczne u ciebie kwiatuchy;))))
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Kamilo pytałam bo nie raz przechowywałam , ale takie kupowane kwitnące i one mają tylko takie malutkie bulwki , tylko nie które w przyszłym roku zawsze wypuściły liście .Baryczka pisze:Dziękuję za wizytę
U nas w sprzedaży jest dużo bulw begonii .
Genia
- Baryczka
Dziękuję wszystkim za miłe słowa 
Geniu, widywałam w sprzedaży, ale ceny mnie przerażały, bo za 5 zł mam 2 bulwki, a od 3,5 zł mogę kupić już kwitnącą, którą od razu z Mamą sadzimy do kompozycji w zbiorcze donice

Geniu, widywałam w sprzedaży, ale ceny mnie przerażały, bo za 5 zł mam 2 bulwki, a od 3,5 zł mogę kupić już kwitnącą, którą od razu z Mamą sadzimy do kompozycji w zbiorcze donice

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- elaipawel4
- 1000p
- Od: 23 lis 2009, o 16:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Baryczka
Kochani, właśnie zauważyłam, że zostałam zgłoszona do konkursu Aktywny Forumowicz Grudzień 2009r.
i jestem mile zaskoczona! Weszłam tam zagłosować na jednego z nas, a tu taka niespodzianka! Chcę podziękować koleżance z Orchidarium Ani/Anusska za to wyróżnienie
Elu- dziękuję za wizytę! Lecę teraz do Ciebie i innych nadrobić zaległości
i jestem mile zaskoczona! Weszłam tam zagłosować na jednego z nas, a tu taka niespodzianka! Chcę podziękować koleżance z Orchidarium Ani/Anusska za to wyróżnienie

Elu- dziękuję za wizytę! Lecę teraz do Ciebie i innych nadrobić zaległości

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- katarzyna3221
- 500p
- Od: 25 lis 2009, o 21:15
witam
Co chodzi o Echmeę to dostałam ją od M*na urodziny w ubiegłym roku -październiki był to jeden "odrost i już kwitła ,od grudnia lub stycznia nie pamiętam dokładnie zaczęły wyrastać 3 nowe odrosty kwiat był DO kwietnia tego roku potem kwiat po prostu usechł a odrosty pięknie urosły tak jak wyglądają na dzisiejszy dzień właśnie dziewczyny mnie poinformowały ze mogę je już odłączyć od matki że mają już swoje korzenie .
Co chodzi o uprawę to jest to kwiatek bez problemowy praktycznie gdzie go postawisz tam będzie rósł woda-raczej słabe podlewanie jak zraszałam mojego beniaminka i inne lubiące zraszanie to i ją też, nie ma konkretnych wymagań bynajmniej tak było z moją Echmeą..
jeśli masz jakieś jeszcze pytania to pytaj..
pa 

Co chodzi o Echmeę to dostałam ją od M*na urodziny w ubiegłym roku -październiki był to jeden "odrost i już kwitła ,od grudnia lub stycznia nie pamiętam dokładnie zaczęły wyrastać 3 nowe odrosty kwiat był DO kwietnia tego roku potem kwiat po prostu usechł a odrosty pięknie urosły tak jak wyglądają na dzisiejszy dzień właśnie dziewczyny mnie poinformowały ze mogę je już odłączyć od matki że mają już swoje korzenie .
Co chodzi o uprawę to jest to kwiatek bez problemowy praktycznie gdzie go postawisz tam będzie rósł woda-raczej słabe podlewanie jak zraszałam mojego beniaminka i inne lubiące zraszanie to i ją też, nie ma konkretnych wymagań bynajmniej tak było z moją Echmeą..

Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...
1 -wątek..zapraszam do moich doniczkowych zielonych..KLIKNIJ I ZOBACZ
2-wątek ..Słonecznikowe i inne prace Kasi..KLIKNIJ I ZOBACZ

- Baryczka
Kasiu, dziękuję serdecznie za odpowiedź! A powiedz mi jeszcze czy konieczne jest podlewanie do wgłębienia między liśćmi, czy wystarczy do ziemi? Mi się nie podoba jak woda stoi w tym zagłębieniu, bo wydaje mi się, że roślina gnije od środka. Mam chyba jakieś skrzywienie przez falenopsisy 

Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- katarzyna3221
- 500p
- Od: 25 lis 2009, o 21:15
Przyznam się szczerze ze nie nalewałam do środka rozetki ,bo ta woda podobno mogła tam być do dwóch tygodni ,apotem usunąć i nalać świeżej ja nie miałam czasu na liczenie ani na zapisywanie kiedy nalałam ,ale i bez tego wydaje mi się że wygląda pięknie może to zraszanie spełniało tą funkcje..
Idź do tych co kwiaty posiadają -oni dobre serca maja...