Ogród Ali -> alana cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie!
U nas wyjątkowy bezdeszczowy weekend przeminął, już nie pamiętam kiedy ostatni raz tak było. Dzisiaj niestety pół dnia padało, za to popołudniu wypogodziło się, północny wiatr wszystko osuszył i oby na razie deszczu nie było, tylko słońce i ciepło. Wtedy róże zakwitną, bo rok temu wszystkie pieknie kwitły, w tym dwie-trzy róze.

Gabi tez żałuję, że nie mogę Wam ich zapachu przesłać. A czemu nie masz goździków? Nie chcą Ci rosnąć? Jakbyś chciała mogę nasionka albo sadzonki, bo chyba się rozsieją, wysłać.

Onka, poważnie, nie umiem robić zdjęc ogólnych, pejzażowych. Zreszta jakiś porządny fotografik niech obejrzy moje fotki, to wyda mi taką opinię, ze aparatu nie będę miała ochoty brac do ręki ;)

Madziu
pocięli mnie totalnie, sama musiałam linki w stopce zmienić z lekkim opóźnieniem ;) No to jedno zadanie wypełnione, zaraziłam Cię goździkami i dobrze, bo to wdzięczne rośliny, niektóre stwarzają problemy, ale chyba na Twojej ziemi jest im lepiej niż tym moim torfie. Jeszcze żeby dorwać takie odmiany jak mają na zachodzi, takich cudnych kilkubarwnych.

Wiolu, po deszczu niestety te goździki będą miały pozwijane kwiaty :( Te rozwinięte wcześniej. Twoje kompozycje doniczkowe zawsze super wyglądają. Przynajmniej nacieszę oczy, bo ja do doniczke nic nie sadzę, bo nie ma kiedy i jak podlać, bo bywają dni, ze nie bywam na działce, a na balkonie wszystko pada :( Ja nawet byłam pewna, że mój czosnek zmarzł zimą, jak się zdziwiłam, gdy ujrzałam jakieś nowe nieznane mi liscie ;) Maki nasion masz już zarezerwowane ;) Szkoda, ze biały mi zgniła, tak mogłabym Ci jeszcze ten zaproponować.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam jeszcze o mojej nowej różyczce, patrzcie co dostałam od taty w prezencie imieninowym :D Tylko zastanawiam się czy nadaje się do posadzenia na działce, czy dałaby radę przezimować?

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aluś to Ty miałaś imieniny?
Zaraz biegnę do stosownego wątku z życzeniami :D

A wiesz, że słyszałam w radiu jak mówili o imieninach Alicji i nawtet pomyślałam o Tobie.

Piękny prezent dostałaś od taty.
Czytałam w wątku różanym, ze to loteria z nimi. Raz się udają, raz nie. Ale przecież to prezent od serca, więc z pewnością uda ci się ją przezimować.
Cyknij fotki kwiatuszków w pełnym rozkwicie.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p
Od: 19 sie 2007, o 17:35

Post »

Alu, ja kiedyś posadziłam taką różyczkę do gruntu i była ładna do jesieni. Po zimie mimo dobrego okrycia ,nie wznowiła życia. Próbuj, może Tobie się uda.
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiedziałaś,jak podejść tą ostróżkę :)
Obrazek
Cudne ujecie.
Wróciłam tutaj i się w nią gapię :oops: jak przysłowiowy szpak... :;230
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tulipanka pisze:A wiesz, że słyszałam w radiu jak mówili o imieninach Alicji i nawtet pomyślałam o Tobie.
Widzisz Wiolu, miałam podobnie z imieninami Joli :D

Poczekam aż rózą rozwinie swoje kwiaty, porobię zdjęcia i przesadzę na działkę, bo w domowych warunkach na pewno szybko padnie, a nie chciałabym tego :(
Słyszałam różne opinie na temat pielęgnacji, czy uprawy takich róz, jedni sobie chwalą, ze wytrzymują przymrozki. Poszperam jeszcze po stronie producenta ;)
Madziu chociaż tak naciesz swoje oczy ostróżka, bo już czytałam, że wichura Ci połamała te kwiaty :( Jak moje będą miec się dobrze, to będą specjalne sesje ;)
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Alu, trochę skalniaków już mam, ale tego co mi proponowałaś akurat nie mam. Chętnie się z Tobą wymienię. W takim razie rozejrzyjmy się po naszych ogródkach i dobijemy targu.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo żaden problem, jakbyś jeszcze myślała o jakiejś roslinie to pisz, może taką akurat mam. A może zrobimy wymianę live, jakieś małe spotkanie naszego regionu kiedyś zorganizujemy? Można byłoby zahaczyć jeszcze o inne województwa sąsiednie. Trzeba byłoby to rozważyć z dziewczynami.
Awatar użytkownika
ewab123
500p
500p

Post »

Alu, pomysł bardzo ciekawy i godny zainteresowania. A tymczasem przeszukam Twój ogród...
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Nadrabiając zaległości doczłapałam w końcu do Ciebie :oops: A Ciebie nie ma :shock: ..pewno przez ten net w parze z antyvirem :wink:
Ostróżka urody cudnej !! No a łubiny pierwsza klasa. U mnie z nasionowych łubinów zakwitł tylko jeden -morelowy. Liczyłam na czerwonego, ale gdzieś wyczytałam, że takie kolorki, jak bordo, czerwienie-to tylko z łubinów odmianowych. :cry: No to już wiem, ze mogę nie czekać na czerwońca..choć na torebce z nasionami właśnie taki był narysowany. :?
No to wstawiaj te foty!!! :D
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Alu,jak zobaczyłam Twój wpis u siebie , nie chciałam tego pisać , ale Ty się znowu strasznie opie.....sz!
Gdzie zdjęcia??????Pokazałaś wiosnę , to teraz pokaż lato!
A już myślałam ,że dzisiaj nadrobiłaś zaległości. :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Alano, pospacerowałem trochę po Twoim wiosennym ogródku, letnie pejzaże ogrodu może mi się uda zobaczyć w realu, mam zamiar odwiedzić w Węgorzewie moją siostrę na początku sierpnia.
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Judi też nadrabiam zaległości i nawet u Ciebie już byłam :D To już chyba normalne, że w środku sezonu brakuje nam czasu na forum :( Ale już niedługo kolejna zima, nadrobimy to :;230
Na łubin czerwony i ja się napaliłam jak szczerbaty na suchary, sama też się przekonałam, że z nasion takowego koloru nie uzyskam, same róże.

To lecimy z fotkami:

- anemony
Obrazek

Obrazek

- z białej rabaty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- goździki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu wstawianie linków do zdjęć trochę trwa, rozminęłyśmy się postami :D A co do lata, dopiero niedawno lato pogodowe się zaczęło, to je teraz pokazuję ;)
Tadeuszu fajnie, że będziesz w W-wie, z przyjemnością Ci pokażemy z cała rodziną nasze działki :D Jakby co to na PW uzgodnimy szczegóły ;)

A tymczasem kolejna tura zdjęć:
- czosnkowo
Obrazek

Obrazek

- hosty
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

- różowa lawenda
Obrazek

- nareszcie doczekałam się pierwszej tęczy
Obrazek
Obrazek

I na koniec coś dla wielbicieli czarno-białej fotografii ;)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Alu ależ Twoje zdjęcia są niesamowite, wspaniałe artystyczne ujęcia, aż nie można oderwac oczu :shock: :D Ostróżki, anemony, dalie, lilie, .........wszystko piękne :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”