Lukrecjowy ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród

Post »

Wpadłam zeby zobaczyć Lukrecję bo bardzo lubię te zakręcone.
Ogród rasowy,fotki świetne,będę wpadać częściej.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Dobry wieczór Kochane! nie mam siły dużo pisać, bo już padam na twarz, a trzeba się jeszcze przygotować na jutro.
Witam kolejnego nowego, przemiłego gościa - Monię oraz wszystkie przekochane dziewczyny :wit
Alicjo - myślę o tym żeby jeszcze dokupić kilka tawułek, bo naprawdę dodają w ogrodzie takiego cytrynowego orzeźwienia, a jesienią też są bajkowe. Z niecierpliwością też czekam aż wszystko się rozrośnie i pokaże na co je stać :wink:
Agnieszko bardzo cenię Twoje słowa i cieszę się, że Ci się podobają efekty mojej pracy ;:108
Ewunia święte słowa, wszystko nabiera innego wymiaru jak już porządnie wystartują kwiatuszki, a prawdę mówiąc ten kawałek lasu to najlepsze tło, aż mi się z mojej sielskości nie chce nigdzie jechać w czasie wakacji! Gdzie ja bym miała taki luz?
Aage dziękuję kochana ;:196
Asiu Twój ogródek mi się baaaardzo podoba, zwłaszcza po tej "renowacji", czapki z głów, Ty to dopiero dałaś czadu! ;:180
Moniu cóż tam kępka irysów, jak zobaczyłam Twoje kwasoluby to normalnie wymiękłam, a najbardziej zaintrygowały mnie te kępy mchu! Fenomenalne! ;:oj

Kochane fotki wkleję jutro, bo dziś już zbyt ciemno na pstrykanie. Przytaszczyłam i posadziłam jeszcze 3 platanowe klony czerwone, aby dodać kolor do tej zieleni iglaków i cytrynówki tawułkowej, znów poszerzyłam rabatkę (jak ja kocham zdzierać darń!) i dosadziłam 7 kolejnych host... bo się zwyczajnie zakochałam w ich liściach, dla mnie mogłyby wcale nie kwitnąć!
Życzę miłego wieczorku ;:167
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Witaj Juni! no to fantastycznie, bo ja też uwielbiam te całe czarne, zakręcone lukrecje! a swoją drogą, tak na szybko przeleciałam" Twój wątek... i... masz wszystko co lubię! ;:oj ;:oj ;:oj na dodatek mieszkasz blisko ;:138
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czekamy na zdjęcia nowych nasadzeń ;:138 co do darni, to ja też uwielbiam :wink:
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

To ja sie głowie gdzie tu trochę cienia dla moich host znaleźć,a u Ciebie bujnie rosną w pełnym słońcu.Bo te drzewko(brzoza?) to chyba mało cienia daje :lol:
pięknie!
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Alicjo, jak tylko pstryknę fotki od razu wkleję :) Zrywanie darni oczywiście "uwielbiamy" :;230

Ewo szczerze powiedziawszy bardzo się bałam o te hosty czy sobie poradzą. U mnie w lecie jak na patelni! Ociupinkę cieniuje wierzba, choć to cień taki jakby wcale go nie było. Miałam nadzieję, że ta wierzba szybko urośnie (wiele osób się skarży, że rośnie niemal jak chwast) - a okazuje się, że ta moja szczepiona na pniu nigdy nie będzie większa, może zgrubieje jej pień, ale nic ponad to. Zawsze będzie mała. A skoro te hosty sobie radzą całkiem nieźle, pięknie się wybarwiając, to dam im tam spokój. Czytałam o odmianach host, na które nawet promyk słońca paść nie może, bo od razu popalone, na szczęście moje do nich nie należą! ;:138
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

:wit Cudna ta Irysowa kępa ;:63
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Bino - Ewciu czekam z niecierpliwością kiedy to wszystko pęknie i wybuchnie kolorkami:) u Ciebie też pewnie będzie ten kolorowy zawrót głowy :)
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

No to wklejam kolejne fotki. Nie wyszły najlepiej, ale robiłam na szybciora, bo zimno jak diabli! a do tego jeszcze ten przeszywający wiatr!

To nowe hosty, dosadziłam je na jednej z nowych rabatek, aby troszkę wypełniły przestrzeń, w sumie to jest ich 9 nowych... nie wszystkie zmieściły się w kadrze:

Obrazek

I nowe nabytki - czarnopurpurowy klon Crimson King (to drzewko szczepione na pniu), a drugi to czerwony krzew platanowy:

Obrazek Obrazek
myślę, że powinny dopełnić z czasem tę rabatkę i świetnie się skomponować z innym purpurowym - berberysem :)

a na dodatek klon pospolity 'Drummondii' o białozielonych liściach (wybarwienie jeszcze nie do końca widoczne, brak słoneczka):

Obrazek

Mam nadzieję, że w końcu zrobi się cieplej, kto to widział, takie temperatury w środku maja?! Pozdrawiam Kochane :)
Awatar użytkownika
bina12
1000p
1000p
Od: 17 mar 2011, o 13:15

Post »

No i extra , czadowo to wygląda ;:63 też mam w planach Klona ale zastanawiam się jeszcze jakiego ;:224
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa

Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Nie moge patrzeć z babskiej zazdrości ;:oj :;230

Ile ton zwierku już wykorzystałaś na rabatki? pytam bo nie wiem jak jest wydajny. Mam do wyłożenia na pierwszy etap 40mb szer ok1 m.
Fifty,fity zwirek i kora.

Kornelko czy ten zwirek nie dostaje sie do kosiarki?
Awatar użytkownika
Simbi
500p
500p
Od: 7 paź 2011, o 22:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rabaty wyglądają rewelacyjnie. Nowe nabytki super. Bardzo mi się podobają nasadzenia :D co do temperatur, to wczoraj mieliśmy zimną Zośkę, więc już teraz możemy wypatrywać z powodzeniem ocieplenia ;:3
Zrób dwa kroki do drzwi marzeń..
I możesz być gdzie chcesz...

Moje pierwsze kroki - Alicja
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kolejne fajne rabatki prezentujesz, nieźle moja droga.
Na pocieszenie - oglądałam prognozę i od soboty ma się zdecydowanie ocieplić, a w niedzielę to już upał zapowiadają.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Nelciu, nowe nabytki piękne, pasują jak ulał na twoją rabatke ;:108
Zimno dzisiaj okrutnie, ale musze iść na ogród, wczoraj nie byłam i już się stęskniłam :D
Miłego dnia ;:196
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Dzień dobry Kochaniutkie! dziękuję za wsparcie i pochwały, ach aż się ;:167 raduje! Człowiek stara się żeby wyszło ładnie, ale jak jeszcze ktoś inny doceni nasz wysiłek, to chyba nie ma lepszej motywacji do działania :)
Reniuś ja do ogródka tylko wyskoczyłam cyknąć fotki... ale marzy mi się już taka pogoda, żeby połączyć przyjemne z pożytecznym czyli i poplewić, i pokopać, i dogrzać swoje kości w słoneczku :) Swój ogródek widzę patrząc z okna, ale co innego widzieć, a co innego robić.
ps. pytałam o karaganę dla Ciebie - niestety - niet :(

Asiu, pocieszam się Twoimi słowami i wyczekuję na takie temperatury w "realu" :)

Alicjo niby Zimna Zocha ma być najzimniejsza i też się łudziłam, że najgorsze mamy za sobą - a tu M. mnie zaskakuje prognozą ze swojego magicznego smartphona - dziś w nocy u nas ma być podobno -1!!! Biedne kwiatuszki!
Ewciu oj tam, oj tam, nie ma czego zazdrościć - musimy się w końcu "ugadać" na to spotkanie - co u mnie, to i u Ciebie, no przecież to chyba oczywiste, że podzielę się tym co mam :) no chyba, że ma tylko jeden korzeń i jeden badyl - to mogłoby być trochę trudne - tzn. podzielić się da, ale co z tego zostanie jeśli Ty weźmiesz głowę a ja nogi? :;230 :;230 :;230
Kochana, żwirek wykorzystałam cały, całe 4 tony. Trudno mi wyliczyć wydajność (z liczeniem od zawsze mam problem, bo ja humanistka jestem), ale na ten "taras" gdzie stoją mebelki wypoczynkowe - długość 12m, szerokość 4 m wyszło mi ze trzy tony.
A żwirek jest o tyle dobry, nie wchodzi do kosiarki, bo pod spodem jest zdarta darń i żwirek jest poniżej poziomu trawy, wtedy kółeczka kosiarki jadą po żwirku, a nóż się kręci nad nim. U mnie się sprawdza :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”