Moje miejsce na ziemi - Agnieś

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Post »

Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa :D

Miałam dzisiaj gości, więc dopiero teraz mam czas na Forum, a to już takie uzależnienie, że nie pójdę spać bez krótkich odwiedzin w Waszych ogrodach.

Gosiu do robienia zdjęć dopingował mnie mąż, żebym miała fotki na "swoje forum" :D :D :D
On jest maratończykiem więc rozumie co to znaczy uzależnienie :D
A co do kosztów, to nie jest tak źle, na razie zapłaciliśmy tylko za folię, pompkę i kabel do prądu. Kamienie udało się załatwić za darmo.

Sylwek przekonuję się że oczko to fajna sprawa, chociaż dalej mam obawy czy dam radę utrzymać je bez glonów i komarów. Sąsiadka mnie dopinguje. Obiecała dać rybki, które mają się rozprawić z larwami komarów.

Mariusz fachowcem od oczek to raczej nie jestem, ale doświadczeniami podzielę się chętnie. I pewnie że Podkarpacie górą. W ogóle w naszym regionie ogródki są zadbane i coraz więcej ciekawych ogrodów powstaje.

Agness syrenki są nawet trzy :D

Agniesiu u nas też sucho, ale dzisiaj udało się zebrać miskę maślaków na sos, a jeszcze dostałam reklamówkę kanii na kotlety :D

Kasiu dziękuję za odwiedziny i zapraszam jeszcze

Jacku ja też myślałam o gotowych elementach, ale przy tej wielkości oczka wychodzi znacznie drożej. Poczytałam trochę co pan Woynowski z naszego forum pisze o różnych materiałach do oczka i wybraliśmy folię.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

no to teraz jeszcze kilka zdjęć oczka.
Niestety nie udało się skończyć, bo żwirownia dzisiaj zamknięta, a jeszcze jedna dostawa kamieni jest niezbędna. Ale za to posadziłam kilka sadzonek irgi :D Woda trochę zmącona gliną, ale szybko się oczyszcza.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Katarzynka
500p
500p
Od: 23 mar 2007, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakby nie było , śliczne :D
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Śliczne to oczko, ale strumyczek urzekający. No i te trzy nimfy wodne bardzo urocze. :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga wygląda świetnie :!: :!: obsadzisz to będzie perełką w Twoim ogrodzie :)
Awatar użytkownika
paulina.sz
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 2 wrz 2009, o 11:20

Post »

cóż więcej mogę dodać :wink: - piękne !!!
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jakie śliczne różyczki rosną nad Twoim oczkiem :!: :!: :!:
magdala

Post »

Agnieszko :D :D przeczytałam sobie całą Twoją opowieść o ogrodzie !
Czy dobrze pamiętam, że ogród tworzysz od zaledwie 3 lat ??? Jeśli tak - to niesamowite tempo..
Masz tyle roślin tak bujnie rozrośniętych.
Przyznam ,że mój wzrok na początku wątku padł na zdjęcie domu-a to z tej przyczyny,że
najprawdopodobniej wiosną ruszymy z budową naszego małego domku.
Jednak moje dzieci (a w związku z tym i my z mężem również :wink: ) są starsze -
moje najmłodsze ma tyle lat ,co Twoja najstarsza córka.
Troszeczkę obawiam sie ,że dzieci już tak mocno "wrosły" w miejskie życie ,
tu wszędzie mogą dojść na piechotę, wszystko jest w zasięgu ręki....
Niby decyzja zapadła, ale ciągle mam takie dylematy.
A całe życie marzę o ogrodzie :roll:

Zaciekawiła mnie wysiana przez Ciebie lawenda- kiedy siałaś nasiona?
Ja też powoli rozmnażam sobie rośliny na mojej działce ogrodniczej -za dwa ,trzy lata będą "jak znalazł" !

Pozdrawiam Cię serdecznie :P
Magda.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

Madziu lawendę sieję do skrzyneczek w lutym i trzymam na parapapecie. Wschodzi na jednak nierównomiernie i wyciąga się do góry, gdy tylko pogoda na to pozwoli, nie ma mrozu, wystawiam ją na zewnątrz. Zdecydowanie lepiej rośnie i rozkrzewia się.

Na działce mieszkamy od 9 lat, wcześniej był tu sad, jednak większkość roślin sadziłam 3, 2 lata temu. Tylko żywopłot przy głównej drodze, 3 brzozy, kilka sosen świerków jest starsza. Po prostu trójka małych dzieci i przesilenie finansowe po budowie spowodowały, że musiałam sobie odpuścić ogród na parę lat. Dopiero jak ogrodziliśmy się to ruszyłam z nasadzeniami.

Piszesz, że dzieci są starsze. Ja też przeprowadziłam się na wieś mając 11 lat. Na początku było ciężko się przestawić. Wszyscy znajomi zostali w mieście, ale po paru latach nie zamieniłabym domu na blok. I tak mi już zostało :D

pozdrawiam i życzę powodzenia z lawendą
Agnieszka
Awatar użytkownika
Agniesia
500p
500p
Od: 31 sie 2009, o 01:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieś pisze: lawendę sieję do skrzyneczek w lutym i trzymam na parapapecie. Wschodzi na jednak nierównomiernie i wyciąga się do góry, gdy tylko pogoda na to pozwoli, nie ma mrozu, wystawiam ją na zewnątrz. Zdecydowanie lepiej rośnie i rozkrzewia się.
Agnieszka, te nasiona to tak po prostu wysiewasz, i już? ja kiedyś próbowałam, wzeszło całe nic, potem doczytałam, że powinno się nasiona skaryfikowac, he he, no to próbowałam lekko zarysowac żyletką, palce pokaleczyłam, a tu znowu nic, więc zrezygnowałam. chciałabym jeszcze raz spróbowac
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś oczko z kaskadą wygląda bajecznie, super te kamieniska, świetnie, że masz dostęp do żwirowni, ja cierpię na zdecydowany deficyt kamieni :roll: Przesłodkie trzy syrenki nas wodą :D
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

Agniesia pisze: Agnieszka, te nasiona to tak po prostu wysiewasz, i już? ja kiedyś próbowałam, wzeszło całe nic, potem doczytałam, że powinno się nasiona skaryfikowac, he he, no to próbowałam lekko zarysowac żyletką, palce pokaleczyłam, a tu znowu nic, więc zrezygnowałam. chciałabym jeszcze raz spróbowac
moja kochana ;:196 co robiłaś??
masz na myśli chyba stratyfikację nasion, a to ozn, ich przechłodzenie. Np do lodówki na 3 tyg. Ale ja zawsze o tym zapominam :oops: i nie mrożę ich. Sieję je do ziemi pomieszanej z piaskiem.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

AGNESS pisze:Aguś oczko z kaskadą wygląda bajecznie, super te kamieniska, świetnie, że masz dostęp do żwirowni, ja cierpię na zdecydowany deficyt kamieni :roll: Przesłodkie trzy syrenki nas wodą :D
z tym dostępem do żwirowni to jest tak, że pojechaliśmy kupić ale takich większych kamyków nie było zebranych, więc pracownik pozwolił wyzierać sobie za darmo tzw odpady, które spadają razem z błotem.
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p

Post »

Syrenki dziękują wszystkim doceniającym ich słodycz :D i każą zapodać ładniejsze zdjęcie
Obrazek
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko, wpadłam pospacerować po Twoim ogrodzie, a to cóż za miła niespodzianka ... jakie urocze, piękne i radosne syrenki :shock:
Buziaczki dla ślicznych syrenek ;:197 ;:197 ;:197
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”