Storczyki Elizy
- Agita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elizo, ten co masz z allegro leciutko pachnie do poludnia. Wiem to Dzięki Edysei, mój właśnie świeżo otworzył 2 dni temu pąka- jest b. ciemny, prawie czekoladowobrązowy po otwarciu!, wąchałam go dziś w słońcu i rzeczywiście- lekka frezja powiedziałabym 

Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Nasuwa mi sie takie stare ale madre powiedzenie: Miej serce i patrz w serceStorczykowa pisze:ale cuda... nie mogę uwierzyć, że takie cuda były w biedronce. ja widziałam tylko raz, jesienią, były tylko takie pomarańczowe jak ten mój woskowy, ale były takie raczej przekwitające. wtedy kupiłam swojego woskowego. a były białe z mazami? a jakie były te pozostałe 2? ja bym nie umiała komuś oddać swoich storczyków, zwłaszcza z powodu tak błahej okazji.
ElizoSliczne okazy trafilas w biedr.

- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kawka z orchideami i innymi kwiatkami dobra tylko za długo trwa.Chyba że się już uzależniłam?Może powinnam zgłosić się do jakieś poradni ?PESTKA@ pisze:W mojej biedronce były ,białe,rozowe,w kropki.zolte jedno i dwupędowe.Byly też podobne do mini marka rozgałezione z wieloma pędami,burzą pączków i małych kwiatków.Dziś zajrzałam i samebiedyzostały,ale pewnie znajdą własciciela.Cieszy mnie jedna żecz.Poprzez zalożenie wątku przeze mnieco gdzie kiedy w ofercie sprzedażymogłyśmy się wzbogacić o nowości na swoich parapetach.A teraz mozemy sobie o nich porozmawiac przy kawce

doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
-
- 200p
- Od: 20 sty 2009, o 14:12
Grazka myślę,że na to uzależnienie nie ma lekarstwa i żadna poradnia nie pomoże.
Agnieszko,Mała Mi,DusIa,Gogi,Moni dziękuję
Agitko mój pachnie przez cały dzień,ale rano zapach jest bardziej intensywny.Niestety przesyłka szła do mnie ponad tydzień i z 7 kwiatuszków zostały dwa,reszta opadła,ale chyba przedłuża pęd więc czekam na nowe pączusie.Bardzo jestem z niego zadowolona,śliczniusi jest.
A tak w ogóle w mojej biedronce były takie śliczności,że nie wiedziałam którego wybrać,miałam straszny problem,bo nie chciałam przesadzić z ilością,więc wybrałam tylko 5.Później żałowałam że nie wzięłam więcej bo było jeszcze parę takich jak nie mam,ale na drugi dzień juz były przebrane.Trudno ,poczekam na kolejny wysyp.
Serdecznie pozdrawiam
Agnieszko,Mała Mi,DusIa,Gogi,Moni dziękuję

Agitko mój pachnie przez cały dzień,ale rano zapach jest bardziej intensywny.Niestety przesyłka szła do mnie ponad tydzień i z 7 kwiatuszków zostały dwa,reszta opadła,ale chyba przedłuża pęd więc czekam na nowe pączusie.Bardzo jestem z niego zadowolona,śliczniusi jest.
A tak w ogóle w mojej biedronce były takie śliczności,że nie wiedziałam którego wybrać,miałam straszny problem,bo nie chciałam przesadzić z ilością,więc wybrałam tylko 5.Później żałowałam że nie wzięłam więcej bo było jeszcze parę takich jak nie mam,ale na drugi dzień juz były przebrane.Trudno ,poczekam na kolejny wysyp.
Serdecznie pozdrawiam
-
- 200p
-
- 200p
Dzień dobry wszystkim.
Ostatnio wszyscy jesteśmy podekscytowani zamówionymi vandami od Rafaela,każdy czeka na swoje,ja tez
Ciekawe jakie nam się trafią
A tymczasem pokażę mój nowy listeczek i odbicie z pędu u białego z malinową ważką,Jest w nowej doniczce i świeżym podłożu,nie był przesadzany po fachowemu(przyznaję się bez bicia)zrobiłam to zanim zapoznałam sie z Waszymi radami,ale ruszył i bardzo się z tego cieszę.
Tak wyglądały tydzień temu a ponizej obecne wielkości:)

Ostatnio wszyscy jesteśmy podekscytowani zamówionymi vandami od Rafaela,każdy czeka na swoje,ja tez

A tymczasem pokażę mój nowy listeczek i odbicie z pędu u białego z malinową ważką,Jest w nowej doniczce i świeżym podłożu,nie był przesadzany po fachowemu(przyznaję się bez bicia)zrobiłam to zanim zapoznałam sie z Waszymi radami,ale ruszył i bardzo się z tego cieszę.
Tak wyglądały tydzień temu a ponizej obecne wielkości:)

-
- 200p
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
ale ruszył
też mam białaska z różową ważką. coś mu pomiędzy liścmi wyrasta, nie wiem co , bo za małe, raczej stawiam na korzonek 

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie też pospolite ruszenie ;) Na dwóch, ale jaka radocha i jaka niespodzianka! 
Gratulacje, bardzo piękny zdrowy okaz, ma piękne liście!
Elizo, a zobacz jakie fajne grube woskowe płatki ma ten pachnący! Stoi u mnie już 2 miesiące, a ja nieświadoma... ;)

Gratulacje, bardzo piękny zdrowy okaz, ma piękne liście!
Elizo, a zobacz jakie fajne grube woskowe płatki ma ten pachnący! Stoi u mnie już 2 miesiące, a ja nieświadoma... ;)
Pozdrawiam, Agnieszka
-
- 200p
Mała Mi, czy to korzonek czy nowy pęd gratuluję,to oznacza,że mu dobrze a na tym nam wszystkim zależy.
Agita ja teraz pomacałam płatki i faktycznie są grubsze od innych,a ten zapach jest niesamowity.
Z mojego zostały tylko dwa kwiatuszki,ale wszystko wskazuje na to,że z przedłużenia pędu coś jeszcze będzie.

A to jeszcze raz moje biedronkowe zakupy w całej krasie.Jakie szczeście,że nie opadł żaden pączek po przyniesieniu do domu,a troszkę ich jest.

pozdrawiam:)
Agita ja teraz pomacałam płatki i faktycznie są grubsze od innych,a ten zapach jest niesamowity.
Z mojego zostały tylko dwa kwiatuszki,ale wszystko wskazuje na to,że z przedłużenia pędu coś jeszcze będzie.

A to jeszcze raz moje biedronkowe zakupy w całej krasie.Jakie szczeście,że nie opadł żaden pączek po przyniesieniu do domu,a troszkę ich jest.

pozdrawiam:)