Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka ROD Moja radość na emeryturze cz.2 - Warmia i Mazury.

Post »

Danusiu, posiadacze ogrodów przydomowych to ludzie wolni, w każdej chwili bowiem mogą sobie po nich pospacerować. ;:303
My, działkowcy, siedzimy w niewoli domowego zacisza, a działki w odstawce muszą poczekać na nas do marca. :oops:

Widzę, że zaczęłaś wspominki. ;:333 Bardzo miło jest powspominać letnie obrazeczki z działeczki podczas garowania w czterech ścianach. ;:303 ;:63

Dzisiaj u mnie ciemno i zimno, ;:222 ale mróz na razie odpuszcza i jutro może być dosyć ciepło. ;:3 Oczywiście pod warunkiem, że wiatr nie będzie dokuczał.

Pozdrawiam cieplutko. ;:3 ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Danusiu ten liliowiec https://images91.fotosik.pl/448/b3efb1507684b344med.jpg jest piękny znasz jego nazwę odmianową.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Danusiu :wit Melduję się i ja u Ciebie ;:7 Pozdrawiam cieplutko ;:167 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Witaj Bobko i dziękuję.Staram się,niestety nie zawsze dobrze wychodzi.Liliowców mam zawalenie,tym bardziej ,że trochę bawiłam się w zapylanie.Dobrze,że szybko się zorientowałam,że one szybko się rozrastają i dałam sobie spokój.
:wit

HALINKO już tylko zdjęcia wspomnieniowe zostały.No tak po świętach już dzień zacznie się wydłużać.Ja wypisałam już sobie całą litanię nasion kwiatów jakie jeszcze chciała bym kupić.
Dziś i wczoraj u nas straszny wiatr.Wieje aż dudni.Masakra jakaś.
Dużo zdrówka.

Obrazek
LUCYNKO!!
Masz całkowitą rację.Fajnie jest mieć ogród koło domu.Niestety nam nie było dane.Musimy się cieszyć tym co mamy.
Pogoda u nas fatalna.Wiatr wieje i huczy już drugi dzień.Zaczęłam wspominać ponieważ niestety nowych zdjęć nie ma. ;:145 ;:222
Trzymaj się cieplutko i w zdrowiu. ;:168

DOROTKO!
przykro mi bardzo,ale nie znam nazwy.Pamiętam,że zamawiałam u p.Pajdy sporo liliowców i lilii.Przewertowałam wszystkie katalogi od niego,niestety na tego liliowca nie trafiłam. ;:124
Dużo zdrowia. :wit

Witaj HALINKO nowa ogrodniczko u mnie.Cieszę się,że zawitałaś .Mam nadzieję będziemy się odwiedzać. ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu mam sporo liliowców kupowanych u P. Zawsze zgodne odmianowo przychodziły, nie było pomyłek. Takiej piękności o ciemnych półpełnych kwiatach nie widziałam.
Posadziłam w końcu moje listeczki fiołków.
Proszę napisz jak często je zasilać tym cennym nawozem, na butelce piszą, że można do każdego podlewania go stosować, czy to nie będzie za często.
Pozdrawiam Dorota
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO!
U mnie też nie było pomyłek,a kupowałam duże ilości,bo nie tylko dla siebie.(To były dobre czasy). ;:145
Katalogów mam dużo,ale niestety też nie znalazłam.Szukałam też u niego na stronie,ale tam teraz tylko parę liliowców.
Trochę liliowców kupiłam u nas w sklepie,ale tego na pewno nie.Nie będę Ci przyrzekała,ale wiosną przyjrzę się mojej kępie,może da się coś
uszczknąć.W tamtym roku wysyłałam go Lucynce.Strasznie ciężko było coś uszczknąć i mocno go naruszyłam,ale mam nadzieję zakwitnie.
Jeżeli chodzi o biohumus to były czasy ,że podlewałam samym bez rozcieńczania,ale za dużo mi go szło.Nie będzie za często,ale ja nie podlewam tak często.Moja znajoma z ogrodnika powiedziała dwie nakrętki i tak robię.Z tymi fiołkami to tak jest,podlejesz za często żle,
podlejesz za mało zaraz więdną.Właśnie jeden biedny tak mi zwisał smętnie,szybko podlałam i mam nadzieję odżyje.
Miłego dnia . ;:168 ;:3

Obrazek

Obrazek
Bobka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lis 2020, o 09:27

Post »

Danusiu :wit to będę czasami pytać o ich pielęgnację :wink:
Spokojnego tygodnia i zdrowego życzę :) .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, pewnie za chwilę i ja zacznę wspominki, ;:108 tym bardziej że mróz powrócił, więc nawet jeśli będzie mi się chciało na działkę zajrzeć, to raczej już nie znajdę obiektów godnych sfotografowania. ;:185
Piękne kępy liliowcowe do podziwiania na Twojej działeczce, ;:303 ;:303 śliczne kolory kwiatów. ;:215
Zdrówka. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne liliowce Danusiu masz. ;:215
I ja je bardzo lubię ;:167 I sporo mam.
to piękne bezproblemowe rośliny ;:108 ;:108
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOGUSIU!
Już teraz mogę napisać,że liliowce to bezproblemowe rośliny.Ja je zasilam tylko wiosną i tak rozrastają się na wszystkie strony.,ale jak będziesz chciała coś wiedzieć to pytaj.Jak będę wiedziała to odpowiem. :D
Miłego dnia.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

LUCYNKO!
Masz rację,nie ma już co focić.Trochę wspominków nam nie zaszkodzi??
U nas wczoraj spadło trochę śniegu.Jak na razie "trochę" biało.
Zaczęłam czytać książkę,ale dla mnie głupia.Nie mam zamiaru czytać o rozterkach dziewczyny i o tym co jej się przytrafiało.Jakaś wybredna się zrobiłam.Kiedyś "połykałam" książki,a teraz drażnią mnie te głupoty które opisują.
Miłego dnia. ;:168 ;:3

ANIU!
Fakt ,liliowce mi też się podobają pomimo,że tak się rozrastają.Jak kwitną są piękne no i nie trzeba zbytnio dbać o nie.Same sobie dają radę.
Był czas,że dużo ich kupowałam,ale teraz przystopowałam.Zaczęły mnie interesować inne rośliny równie piękne.
Miłego dnia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu, z tego samego powodu co Ty, ja zmieniłam tematykę aktualnie czytanych książek. ;:108 Do niedawna połykałam wręcz obyczajowe osadzone na kanwie historycznej, głównie szesnastowiecznej Francji czy wszelkie angielskie powieści historyczne. ;:333
Ponieważ motywy obyczajowe zaczęły się powtarzać w kolejnych lekturach, przerzuciłam się na sensacyjno - kryminalne głównie polskie, choć nie tylko. Szczególnie upodobałam sobie Katarzynę Bondę i Remigiusza Mroza. ;:303 ;:303
Zastanawiam się, czego będę szukała, gdy te motywy mi się przejedzą. Fantastyki czy sensacji sensu stricto nie trawię. ;:185

Liliowce miałaś pięknie kwitnące ;:138 , nic więc dziwnego, że z taką przyjemnością je wspominasz. ;:63
Dobrej nocki. ;:196
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu nawet nie próbuj go dzielić, niech rośnie w silę, to że mi się podoba nie znaczy, że muszę go mieć. Mam sporo liliowców w ogrodzie jak na razie wystarczy. Tobie szczere podziękowanie za serducho ;:167
Pokazuj jak najwięcej liliowców, bardzo lubię te kwiaty, uwielbiam czas gdy kwitną. Wspomnienia letnie w tym pogodowo szarym czasie jak najbardziej wskazane, kolorki energetyczne pozytywnie nastrajają.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Bardzo przyjemne zdjęcia wspominkowe, ciepłe kolory liliowców dobrze się wspomina w grudniu kiedy na dworze szaroburo. Dzięki takim zdjęciom szybciej mija czas do wiosny. Masz dużą kolekcję fiołków, ja zawsze zrobię coś nie tak i słabo mi kwitną. Twój grudnik chyba ma więcej kwiatów niż liści, super obsypał się kolorem.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu ten bordowy liliowiec jest piękny, taki wyrazisty, pozostałe też cudeńka. Na taką ponurą porę w sam raz te kolorki :tan Trochę można oczy nacieszyć :D
Milutkiego dnia Danusiu ;:196 ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”