Witam!
Słonko za oknem świeci, ranek cieplejszy niż w ostatnich dwóch dniach. Wczoraj nic nie zrobiłam w ogrodzie, bo czekałam na kuriera...a on przyjechał o 15.30

Zamówiłam sobie łuskę gryczaną i mąkę orkiszową, a ponieważ na OLX i pierwszy raz to za zaliczeniem i musiałam przy odbiorze być. Wykorzystałam czas na porządek w nasionach, bo mam tego sporo
Iwonko w rzeczy samej też tak sprzątam w domu i w ogrodzie. Różowe złocienie dostałam od Małgosi Pepsi i od lat są

ale odmianowych złocieni jest bardzo dużo i wiele przewinęło się przez mój ogród, a zostało niewiele. Nawet te zwykłe białe miałam w pięknej ogromnej kępie i w tym sezonie zostały dwa marne kwiatki

Pozdrawiam serdecznie
Małgosiu jakbyś chciała to na wiosnę mogę podesłać one ładnie się rozrastają

Figa jest w gruncie, a przyszła do mnie od Lidzi z Cieszyna i u niej figa jest w gruncie. Oczywiście okrywam stroiszem na zimę...niestety wiem, że owoców to raczej nie spróbuję

nawet jak zaowocuje. Koraliki są pierwszy rok i nie wiem czy ptaszki lubią
Lucynko prognozy pomyślne, ale już coraz ostrożniejsze więc zobaczymy i tak datura zostanie w gruncie. Macierzyste rośliny już stoją pod dachem
To są nasienniki milina. Zdróweczka życzę
Bea ja mimo, że mam ogród za progiem bywam zaskoczona. Był rok, że temperatury na plusie i raptem bach! śnieg, mróz i jak tu okopczykować kilkadziesiąt róż. Wtedy pozostaje jedynie okrywać tnąc nielubiane iglaki

Ja też kopczyki zostawiam do wiosny i bywa, że jak śnieg zimą ustąpi w międzyczasie to kopczykuję najwrażliwsze wykorzystując ziemię z kretowisk. Zobaczymy jak to będzie w tym roku

Dziękuję za instrukcję obsługi barbuli, bo kupiłam rośliny i nie wiedziałam jak z nimi postępować, ale na FO zawsze można liczyć
Mniszków coraz więcej więc kto wie, bo w tym roku nie robiłam
Misiu w osłoniętym ogrodzie nic nie zmarzło do tej pory, bo tu temperatura nie spadła poniżej zera przy gruncie. Za to w odsłoniętym polu parę razy trawa chrzęściła. Jak wiesz niebo mnie fascynuje
Agnieszko wszystkie chryzantemy kupowane zniknęły ...no jedna dostana jako gratis przy zakupie 4 została, a te co dostałam od forumowych przyjaciół żyją i rozrastają się!
Nie doczytałaś to nasienniki milina, bo opisałam trzy zdjęcia w jednym zdaniu
Figę mam od trzech czy czterech lat w gruncie i zawsze okrywam licząc się z tym, że nawet jak zaowocuje to owoc nie dojrzeje. Niestety nie ma warunków do przechowywania sporego krzewu ...oj przydałby się ogród zimowy. Ja też myślę wcześniej kopczykować, bo mam tego duużżoo ale jest tak ciepło. jedna z róż zrzuciła liście jakiś czas temu, a teraz ma nowe listeczki jak w kwietniu
Aguś wymądrzyłam się, bo od lat widzę derenie u koleżanki i słucham jej opowieści o nich. Wiem że najlepsze są te co opadną, a o swoich na razie marzę i może wreszcie się doczekam
Julciu są miejsca gdzie drób grzebie ze szczególną
zażartością...na wiosnę pod śliwką, a teraz pod malinami i mam nadzieję że wyjedzą co trzeba
Ogrody jeszcze kolorowe, bo pogoda sprzyja i Twój się zmobilizował co o tej porze bardzo cieszy
Trójsklepka kilka razy znikała, ale widać nareszcie znalazłam jej dobre miejsce i jest...może nawet dokupić inne kolory?
Dziękuję Julciu czasem lubi mnie ponieść, ale już wiem że potem parę dni odpoczywam i nie bardzo jest sens szaleć
Jako, że wczoraj koncentrowałam się głównie na dzwonku do drzwi to dopiero o zachodzie wyszłam z aparatem. To żeby nie pozostawić wpisu bez zdjęć, będzie niebo przed zmierzchem!
Miłego dnia!