Agnieszko tak, chyba chodziło o kolorystykę i pewną subtelność, jaką charakteryzują się obrazy Wateau. Teraz przypomniałem sobie, że pisałem pracę nt. florystyki w rokoko i przypatrywałem się wielu obrazom z tamtej epoki
Zidentyfikowałaś już swoją białą olbrzymią dalię? Czy to nie 'White Perfection'? Równie wielką (jak nie większą) jest 'Nikitos Meggos'.
'White Perfection' niedawno pokazywałem więc dziś inna dalia "perfekcyjna"!
Stara ale piękna odmiana. Już kiedyś była u mnie ale nie zakwitła. Wzorcowo jest żółto-czerwona. U mnie przewaga czerwieni:
Krysiu, dzięki Twoim daliom zacząłem kolekcjonować dalie. Niektóre z nich są do dziś

'Barbarossa' w ogóle nie chciała przyrastać. Ale udało mi się ją rozmnożyć przez sadzonki zielne. Uwielbiam jej intensywną czerwień!
Dalie byłyby popularne na Wszystkich Świętych, gdyby tylko kwitły w tym czasie. Ten rok jest wyjątkowy pod tym względem ale zazwyczaj jest już po daliach
Tak, to ułożenie płatków co u 'Louie Meggos' czy 'Spartacus' robi wrażenie, dlatego podoba się bardzo wielu osobom. Już niemal miałem kolejną tego typu - fioletową ('Vassio Meggos') ale padła.
Dla tej dalii chyba dopiero nadejdzie szczęśliwy czas. Na razie pierwsze kwiaty nie do końca pokazujące jej unikatowość:
Kolejny szczęśliwy powrót - wróciła do mnie po pięciu latach