Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Piękne różyce i kaczuszki mnie tu wciągnęły Maryś.
Niebo bardziej mi się podoba w wersji łagodnej, tego stwora to strach się bać, realistyczny bardzo. ;:oj
Queen of Sweden jest na czołówce mojej listy zakupowej, Chopina może mam z biedronkowego kartonika, na razie ma tylko malutki pączek.
Udanej niedzieli życzę

Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!
Byłam dzisiaj na wspaniałym spotkaniu w ogrodzie Doroty korzo_m, liliowcowy zawrót głowy, chociaż nie wszystkie jeszcze kwitną ale kępy mocno pomniejszone po spotkaniu :D Poza tym mnóstwo cudownych różyczek okrywowych, jak to dobrze, że każdy ogród jest inny Obrazek

Basiu piwonię mam już chyba 6 lat i zakwitła już po roku jednym kwiatem, potem co roku przybywał kolejny, aż tej zimy roślina uschła, byłam załamana...ale od dołu zaczęła odbijać i ładnie krzew się odnowił, a teraz zakwitła jednym kwiatem Obrazek

Lisico sporo prawdy jest w tym co napisałaś i masz rację z tym minimalizmem przesadzili, nawet herbatę lubię w wielkich kubkach, bo ją uwielbiam ;:304 Nie wspomnę już o ogrodzie Obrazek

Krysiu i to jest w niebie niesamowite, że można dopatrywać się w chmurach różnych rzeczy Obrazek Oj ja dzisiaj po odwiedzinach Dorotki mam sadzenia aż mnie głowa boli gdzie ja to posadzę ;:oj
Byłam na placu i myślałam o dokupieniu kurczaczków, ale zrezygnowałam ;:185 bo ja mam w sumie 21 kur (w tym para kochinów, kogut, kurczątko) i 2 kaczki...wystarczy ;:224 Ściskam ;:4

Ewelinko dzięki, dzięki Obrazek szwedzka arystokratka jest niesamowita, bo ma kwiatki jak porcelanowe filiżanki Obrazek Myślałam, że mi zmarzła, ale odbiła i nawet ładnie kwitnie. Podobno idzie okres deszczowy, ale ja tak nie lubię przesady :uszy Odpoczywaj i ciesz się ogrodem Obrazek

Iwonko chyba jakieś mokre chmury wiszą nad Polską, bo dzisiaj co jakiś czas nam padało, a piszesz że to jeszcze nie koniec ;:oj Może będzie to przelotny deszcz i na działkę pojedziesz. Nie wiem czy maki się nie przepylają wzajemnie bo niewiele mam pełnych nie mam większości odmian ubiegłorocznych, a najwięcej mam tych mocnoczerwonych z czarnymi rzęsami. To są maki jednoroczne, ale się wysiewają. Iwonko, a jakie miałam Ci wysłać?
Zważywszy, że kaczuchy są niekłopotliwe i pocieszne to wszystko im wybaczam i ślimaki zbieram o zmierzchu i rano ;:124

Ewciu to jest driakiew kaukaska i jest też biała Obrazek Kurczak jak każdy jedynak...wiem coś o tym bo jestem jedynaczką :cry: może nie smutny tylko poważny w świecie dorosłych ;:131

Lucynko tydzień temu odwiedziłam plac i zakupiłam 3 kwitnące heliotropy...nie siałam i nie będę siała ;:185
Ślaz jest maurytański, podobno jednoroczny, ale jak posiałam przed laty z nasion od Lidzi to rósł parę lat, potem zniknął na rok i zaś się odrodził Obrazek Jednak jak poczytałam, to muszę zbierać nasiona, bo a nuż.... Będą nasiona!
Dziękuję i wzajemnie życzę pogody ;:3 spacerowej ObrazekObrazek

Kasiu dzisiaj już nawet śpi sam na żyrdce czyli mamuśka odstawiła go od skrzydła :wink:

Mariolko nie zauważyłam żeby kaczuszki jadły sobie z dziobków, może w okresie godowym ;:167
Na szczęście u mnie podlało i liczę na jeszcze, bo przywiozłam dzisiaj mnóstwo pięknych kwiatów i chcę posadzić, a potem może podleją z góry :D
Kurczaczek już obrasta prawdziwymi piórkami i będzie chyba biały tylko nie wiem czy rosołek czy będą jajeczka Obrazek

Irenko jednak róże? a gdzieś czytałam że jednak pomidory Obrazek wiesz co ja dzięki Tobie robię? wszędzie wtykam wilki pomidorów Obrazek a i dzięki Tobie też zjadłam już pierwszego czerwonego, pysznego, słodkiego pomidorka ;:224 dziękuję! te doniczkowce rosną ogromne!
Ja zdecydowanie wolę niebo na którym coś się dzieje...a im bardziej okrutne to lepiej Obrazek
Dziękuję i również życzę pogodnej niedzieli :wit

Dziękuję za odwiedziny!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Marysiu, sporo masz niebieskich roślin, nawet driakiew ;:215 No no! Super!
A Twój heliotrop jest bardzo ładny, więc nie ma co żałować tej decyzji. :tan
Piękne ujęcie nieba ;:167 https://images82.fotosik.pl/669/5b696d8f54569f67.jpg
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak zawsze pięknie i kolorowo, niebo i ziemia zachwycają.Kaczuszki i samotnik urocze . Pozdrawiam ;:180 :uszy
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu, tyle piękności..podziwiam i podziwiam :D
Liliowcowo to ja bardzo lubię.
Tutaj na forum zaraziłam się nimi i dużo ich dokupiłam. ;:173
Róże piękne,A ta pod białą różyczką??Śliczny krzaczek, i ten fioletowy kolorek.śliczna ;:333
Maczki,,, też już je lubię.
No i te twoje fajniusie kaczuszki, kurczaczki,, całe bogactwo i radocha . :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryś, kurczaczek sobie radzi, maluszek słodki, ciekawe czy to kurka czy kogucik będzie, kaczuszki dokarmiasz, a same nie chcą zbierać slimorów?, rózyczki cudne, sporo mi sie ukorzeniło patyczków, własnie je wsadzam, ale na kwitnienie poczekam, a liliowce u Ciebie juz zaczynają, u mnie jeszcze im daleko do kwitnienia, pogoda u nas nie rozpieszcze roślin zupełnie, dobrego tygodnia życzę :wit
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Hej Marysiu :wit
Jak u Ciebie swojsko i przyjemnie z tymi kaczuchami i kurami ;:173
Oprócz tego morze kwiecia, no aż chce się zamknąć oczy i marzyć ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Niedziela minęła spokojnie, dalej chmury kłębiły się na niebie, późnym wieczorem ściemniło się...pokapało, a potem nad domem rozpostarła się przez chwilę tęcza!

Bea rzeczywiście mam sporo niebieskości, kiedyś nawet pisałam że przez krótki czas była przewaga tego koloru :D W tym roku nie mam bławatków, farbownik dopiero posadziłam, bo wydało mi się że zimę przetrwał, a to chyba jakiś przetacznik tam rośnie, zobaczymy jak zakwitnie :D Ta driakiew jest wysoka i ma spore kwiatki, a kolor delikatnie niebieski :D Dzięki za pochwałę nieba ;:168

Irenko i znowu błąkasz się po nocy ;:168 Miło, że Ci się podoba, zapraszam serdecznie ;:180

Aniu dziękuję! widziałam że maczki polubiłaś i masz ich do wyboru do koloru ;:215
Liliowców od wczoraj przybyło sporo, bo przywiozłam od Dorotki korzo, a niektóre z pąkami to zaraz zakwitną ;:167
Róże jeszcze królują!

Iwonko no nie wiem czy będzie rosołek czy jajeczka ;:306 już niedługo poznam po grzebyku.
Kaczki nieśmiałe i mają ograniczony teren po którym się poruszają :wink:
Jak ukorzeniły się patyki z jesieni to powinny niedługo zakwitnąć! u mnie tak kwitną. Liliowce w większości w pąkach ale niektóre wyrywne. Dobrego tygodnia :wit

Aguś tak lubię i tak mam, chociaż może nie wszystkim się podoba. Chodzę po tym moim wiejskim szaliczku i napawam oczy kolorami...na zapas, bo taki okres trwa krótko i musi wystarczyć na cały rok ;:168

powojnikowo
mój niezawodny biedronkowy

Obrazek

ten wyjątkowo długo i obficie w tym roku kwitnie

Obrazek

ten w gratisie z domem chimeryczny czasem ma uwiąd

Obrazek

ten długi czas sadzony nie chciał u mnie zostać aż dostałam od Tereni, rośnie powoli ale jest!

Obrazek

było jeszcze parę innych ale albo zniknęły, albo są ale nie kwitną. Mam też kupione rok temu ;:215

rosła sobie zielona poducha i już myślałam, ze to przyprawa aż tu nagle taki maluszek! to goździki :uszy

Obrazek

zakwitła Nahema! róża o zapachu perfum Guerlaina!

Obrazek

Julciu! rośnie!

Obrazek

wg. sprzedawcy to niebieska róża ;:306

Obrazek

Dobrej nocy odwiedzającym!
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Goździki też ładne ale przyprawa byłaby lepsza. ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś sporo różnych przypraw suszę z mojego ogródka i używam taką mieszankę pt "moja z ogrodu". Nawet młoda gospodyni co kupuje różne mieszanki posmakowała mojej! to może dodam te goździki ;:306
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Innowacje mile widziane :wink:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,kaczuchy przytulone do siebie świetnie wyglądają ,piszesz,że nie chcą ślimaków,a inne dania jedzą ?Kurczątko jedno też jakoś sobie radzi ,chociaż mu pewnie smutno przy samej starszyźnie ,a w ogrodzie pięknie wszystko Ci kwitnie ,róże urocze,no i cudowna piwonia,dobrze że się pozbierała ,pozdrawiam i pięknych snów życzę ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, masz własną perfumerię Guerlaina w ogrodzie! ;:oj
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Ciekawe, nieznane roślinki pokazujesz :D
Ta nn podobna do nostrzyku, ale liście ma inne chyba :?:
Jakaś koniczynka australijska i rumian żółty koło powojnika pokazany.
Co to za roślina :?: U Joli rumian żółty bylinowy zamawiałam, ale już nie było, czy to ta roślinka :?:
Różyce piękne :D
Kurczaczek mnie wzruszył, chyba chłop będzie :D
Te kaczuchy jakieś leniwe, może je trzeba przegłodzić, żeby rzuciły się na oślizglaki. :lol:
Marysiu ekskluzywne perfumy lubisz :twisted: Ja tylko do miasta używam. Szkoda dla Stefana markowych :;230
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Maryś! ;:196
Miałam podobną przygodę. ;:108 Kupiłam różę niebieską. :tan Tak przynajmniej zapewniała mnie pani w ogrodniczym. ;:7
Zakwitła żółtymi kwiatami. :roll: Nawet ładne ma te kwiatki, ale rośnie niemożebnie wysoka i muszę wiosną pamiętać, by ciąć ją przy samej ziemi. ;:145 A ona i tak przerasta nie tylko mnie, także eMa. ;:306
Moje biedronkowe powojniki też są najlepsze, bo niemal bezobsługowe, a kwitną tak obficie, że spod kwiatów prawie liści nie widać. ;:215
Dobrego tygodnia życzę. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”