Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coma95 - witaj w kogrobuszu. ;:100
Dobrze, że ja mieszkam tak daleko od tego kiermaszu. Bo wtedy musiałabym zabrać ze sobą Bank i ciężarówkę albo tira :wink:
A potem ogłosić totalne bankructwo......... :P :P :P
Życzę Ci zatem miłego oglądania i wpadnę zajrzeć co nakupiłaś. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Łomatkooooo !!!
A ja myślałam że moje hosty pięknie kwitną.... :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mariolko - to tylko kwestia czasu. Jak kępy się rozrosną, to będą z pewnością kwitły tak jak u mnie a może nawet lepiej. Moje mają już kilka lat i zdążyły się rozrosnąć. Lubią wilgotne miejsca , co w gęstwinie jak u mnie łatwo znależć. Wystarczy podsypać popiołem drzewnym lub kompostem, albo jesienią zasilić nawozem potasowo fosforowym.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Oooooo, floxy JUŻ Ci kwitną ????
U mnie nawet nie mają pąków kwiatowych !
Zielone jak nawłocie, a to są wielkie, stare już kępy.
Liliowce tez dopiero w pąkach, tylko Stella d'Oro miała pojedyncze kwiatki.
O raju, ależ mamy różne klimatu w tych Beskidach, Grażynko...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Patrząc na pierwsze zdjęcia mogłabym pomysleć, ze są z mojego ogródka ;) :lol: Kolejne wyprowadziłyby mnie jednak z błędu, wzbudzając zazdrość :oops:
Tylko jeszcze floksy wyglądaja tak znajomo :D U mnie też floksy już kwitną :D
Liliowce wszystkie piękne, ale najśliczniejsze są te NN. Ten na 3 zdjęciu od końca, to chyba liliowiec rdzawy. To zapewne jeszcze nie koniec...Ciekawe, co tam jeszcze chowasz w rękawie ;)
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Można dostać oczopląsu. Liliowce, ach!!! cudowne. Grażynko coś z tych ciemnych, chociaż ździebko ;:196 . Grażynko jesteś mistrzynią hodowli roślin w pojemnikach. ;:63
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Bardzo ładna kolekcja liliowców :D
Kogrobusz kolorowy aż miło popatrzeć :D
Ja też mam liliowce posadzone w doniczkach i to w ziemi ogrodniczej (takiej z worka).Większość lada chwila zakwitnie .Sadząc je nie miałam pojęcia ,że liliowce nie lubią doniczek i ziemi ogrodniczej :roll: :D 8)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Hanuś - to dopiero pierwsze floksy. Tak trochę nieśmiało zaczynają kwitnąć. :wink: ale niedługo pewno pokażą co potrafią. Oj, tak ......klimat Beskidów jest bardzo zróżnicowany. Wystarczy kilkanaście kilometrów w głąb gór i już może być całkiem inna pogoda. Nie raz już się o tym przekonałam. Wyjeżdżając z domu w góry, świeciło słoneczko i było cieplutko a jak dojechałam do celu to padał deszcz i było zimno.
Dzisiaj pozdrawiam Cię :wit z zimnego /14 stopni / i deszczowego Cieszyna. :lol:

Izuś - dlaczego zazdrość ? ............ :?
Czym mogę się z tobą podzielić ? :wink: Powiedz co takiego wzbudziło zazdrość a podzielę się z tobą i już będzie po zazdrości. :wink: :lol:
Chyba masz rację. Liliowiec rdzawy....całkiem zapomniałam o tym pierwowzorze :oops:
Oczywiście , następne dopiero zakwitną a niektóre wcale, jeśli chodzi o te nowo sprowadzone. :cry:

Krysiu - poślę Ci coś jak tylko przekwitną. A który Cię interesuje? Nie wszystkie mogę posłać, bo niektóre sprowadziłam dopiero w zeszłym roku i wiosną tego roku. Niektóre z nich nawet nie zakwitną i trzeba będzie czekać jeszcze do przyszłego roku. :?

Goniu - to super, że udały Ci się w ziemi z worka. Musiałaś trafić akurat na odpowiednią ziemię, bo z tego co czytałam w prasie i na forum, to liliowce raczej nie lubią takiej ziemi.Ale to dobrze, że o tym piszesz, bo to potwierdza moje eksperymenty.
A więc jeszcze jeden mit obalony :!: :P
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Drugi dzień pada deszcz, ale liliowcom to nie przeszkadza. Wręcz przeciwnie - zyskują jeszcze na urodzie.Myślę, że te zdjęcia warte są obejrzenia. ;:80

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

.....nie mniej pięknie prezentują się też lilie, które wcale nie są takie wrażliwe nawet na silny deszcz. Wręcz odwrotnie - orienty pachną niesamowicie. :roll: Cały ogród przesiąknięty jest ich zapachem. Dla takich chwil warto nawet trochę zmoknąć. :wink: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

;:111 ;:111 ;:111 odebrało mi mowę i nie mogę oderwać wzroku od monitora. :shock:
REWELACJA!!!
Pozdrawiam.
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

A mówiłam sobie, nie idź do Grażynki, bo znowu gały zaczną wyłazić.
Ale jakiś magnes mnie tu zaciągnął i ...Obrazek
Muszę jakieś dodatkowe zabezpieczenie dać na oczy, co bym mogła oglądać wszystko co pokażesz.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Cuuuudne!
A propos zazdrości: zazdrość wzbudzają we mnie głównie te rosliny, których mieć nie mogę z różnych względów. Ale to mija, bo zawsze znajdzie się jakieś zastępstwo ;)
Chyba mam od Lilki takiego liliowca, jak pokazałas na 12 zdjęciu, ale nie jestem pewna, a nie mogę porównać, bo zpomniałam naładować akumulatorki ni nie mogę zgrać zdjęć na komputer ;:214 Czy ten liliowiec pachnie Grazynko? Bo ja ze zdumieniem odkryłam, ze mój pachnie!
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Kurtka rozpruta ;:154 jakie liliowce ,ledwo mnie wątroba przestała boleć ,to znowu zacznie -śliczności Grażynka -śliczności :!: :!: :!:
Awatar użytkownika
julka_
1000p
1000p
Od: 2 lip 2008, o 21:41

Re

Post »

matko jedyna!!! :shock: ten ostatni liliowiec przecudny....co to?musze taki sobie sprawic:) cudne
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudeńka z tych liliowców!!!!! Aż dech zapiera!!!!!!!!! Grażynko!!!! Zakochałam się w moich liliowcach, a patrząc na Twoje wiem o co poszerzyć asortyment :D :D :D :D :D
Taka moja uwaga. Kocham irysy ale one po byle deszczu urodę tracą a liliowce po deszczu pięknieją!!! :lol: :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”